УКР РУС

Атлетіко і Реал синхронно здобули важкі перемоги й розіграють титул, а Барселона програла Сельті й вилетіла з перегонів

16 травня 2021 Читать на русском

Мадридські Атлетіко та Реал, а також Барселона зіграли чергові матчі на фініші сезону в іспанській Ла Лізі. Звіт поєдинків читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 37-й тур

Атлетік – Реал – 0:1

Гол: Начо, 68

Вилучення: Рауль Гарсія, 89 (А, друга жовта картка)

Атлетіко – Осасуна – 2:1

Голи: Ренан Лоді, 82, Суарес, 88 – Будімір, 76

Барселона – Сельта – 1:2

Голи: Мессі, 28 – Міна, 38, 89

Вилучення: Лангле, 83 (Б, друга жовта картка)

Вільяреал з хет-триком Бакки знищив Севілью, Валенсія відправила Ейбар в Сегунду, Бетіс втримався у зоні Ліги Європи

У Більбао місцеві "леви" та столичний Реал у першій половині показали багато бажання і боротьби та мінімум видовища. "Вершкові" двічі претендували на одинадцятиметровий, але суддівська бригада не помітила гри рукою Морсільйо та фол проти Бензема, коли французький форвард упав після контакту з опонентом.

Перші удари в площину воріт команди провели вже після перерви. На 50-й хвилині той же Морсільйо пробив у ближній кут із меж карної зони, та Куртуа з його ударом впорався. Реал відповів пострілом Модріча з лінії штрафного після передачі Вінісіуса – Сімон витягнув м'яч з-під стійки! А на 61-й за басків зіграла поперечина після удару головою Каземіро.

Зрештою, тиск мадридців призвів до забитого м'яча на 68-й хвилині. Каземіро отримав пас у штрафному, протягнув м'яч до лінії і прострілив, Бензема не зміг пробити, але сфера влучила в ногу Начо та влетіла в кут воріт – 0:1!

У двобої Атлетіко та Осасуни найцікавіше сталося у другій 45-й хвилинці. "Матрацники", здавалося, вийшли вперед на 59-й хвилині: Стефан Савіч замкнув дальню стійку після стандарту, але команда VAR виявила офсайд і гол скасували. Розчаровані мадридці згодом пропустили, не встеживши за Анте Будіміром. Хорват головою ефектно замкнув простріл із лівого флангу, а Облак відбив м'яч вже з воріт.

Атлетіко, однак, знайшов у собі сили не тільки відігратися, а й вирвати перемогу. На 82-й Феліш кинув у прорив Ренана Лоді, а той наче справжній форвард покарав кіпера гостей голом у ближній кут. А за дві хвилини до кінця основного часу Луїс Суарес із 10-ти метрів результативно завершив затяжку атаку "матрацників"!

На Камп Ноу місцева Барса взялася до справи відразу. Грізманн, Дембеле, двічі Мессі могли робити рахунок розгромним ще до 25-ї хвилини. Нарешті повели в рахунку "блаугранас" на 28-й стараннями Ліонеля Мессі. Аргентинець забив нетиповий для себе м'яч, замкнувши головою із меж штрафного майданчика закидання від Бускетса.

Галісійці, однак, відігралися вже за десять хвилин. Це Аспас у швидкій атаці "кельтів" із лівого флангу віддав у зону півкола штрафного, Санті Міна прийняв м'яч і наважився на удар, який став справжньою несподіванкою для тер Штегена. Цей гол трохи заспокоїв гру. Принаймні, у першій половині.

Після перерви першим загострив ситуацію юний Моріба. Хавбек на 54-й хвилині наважився на дальній постріл – м'яч просвистів над дев'яткою. Згодом Араухо змарнував супермомент після скидки Піке, вдаривши над воротами з кількох метрів. Сельта відповіла на 71-й: Суарес пробив низом із середньої дистанції, але тер Штеген витягнув м'яч з кута.

Потім сталася катастрофа. Лангле отримав другий "гірчичник" і пішов відпочивати достроково. Санті Міна ж під завісу поєдинку опинився у потрібному місці в потрібний час і добив у сітку небезпечний простріл-удар Соларі з правого флангу – перемога за Сельтою.

За результатами 37-го туру в лідерах залишився Атлетіко. У "матрацників" в активі 83 очки. Натомість Реал залишився другим (81 пункт), а Барселона – третя і втратила всі шанси на титул (76 балів).

"Маліновський перетворює в золото все, до чого торкається": найкращий сезон українця, який випереджає топів Європи