УКР РУС

Атлетіко – Арсенал: Венгер профукав останній шанс, а Сімеоне тріумфує завдяки кривавій мужності Грізманна

4 травня 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

У повторному півфінальному матчі Ліги Європи Атлетіко мінімально обіграв Арсенал (1:0). Цього вистачило, щоб потрапити у фінал до Ліона. "Футбол 24" розбирає гру на Ванда Метрополітано.

Атлетіко зіграв в улюбленій манері

Після лондонських 1:1 мадридський клуб отримав перевагу над суперником. Рахунок змушував Арсенал атакувати. Відповідно, "матрацники" мали змогу зосередитися на обороні і підстерігати шанси для разючих контратак – все, як любить команда Сімеоне. Ентренадор Атлетіка, до слова, відбував дискваліфікацію на верхотурі трибун новенького стадіону – у першому матчі заробив вилучення. Діями ж команди безпосередньо із лави запасних керував Херман Бургос – права рука Чоло Сімеоне.

Атлетіко – Арсенал – 1:0 – відео гола та огляд матчу

Діючи в улюбленій манері, господарі таки підстерегли свій шанс перед самісіньким свистком на перерву. Класика жанру: Облак вибив м’яч на половину поля суперників, його партнери вдало зіграли на підбиранні і Грізманн зручно викотив на хід Дієго Кості. Проти форварда не найкращим чином зіграв Бельєрін, який не зумів відтіснити опонента від м’яча.

Арсеналу знову забракло характеру

"Каноніри" боролися із "матрацниками" на одному рівні. Проте Ремзі свого моменту не використав. Далі були лише натяки на небезпеку біля воріт Облака. У другому таймі Атлетіко створив значно більше гостроти біля чужих воріт, хоча забивати якраз належало "канонірам".

Можна і потрібно говорити про дивне рішення Арсена Венгера, який залишив у запасі Мхітаряна, до того ж не поспішав його випускати після перерви. Вірменський легіонер вийшов на поле лише за 25 хвилин до фінального свистка. Арсенал одразу ожив в атаці, Генріх самотужки стріляв із середньої дистанції, проте м'яч пройшов над поперечкою. Зрештою, Атлетіко впевнено погасив активність "канонірів" і фінальні хвилини пройшли під знаком домінування господарів. Венгер, який після закінчення сезону попрощається із клубом, втратив останню можливість піти красиво.

Грізманн – герой матчу

На 23-ій хвилині поєдинку французький форвард невдало зіткнувся із Чемберсом, який за кілька хвилин до цього епізоду замінив травмованого Кошельни. Після жосткого контакту у Грізманна закровоточила голова, однак Джанлука Роккі, головний арбітр поєдинку, не надав цьому великого значення. Або, найімовірніше, не зрозумів, що від нього вимагає Антуан.

Без жодної перев'язки Грізманн продовжив матч і така мужність заслуговує на похвалу – вчинив у класичних олдскульних традиціях. Більше того, саме Антуан найбільше доклався до єдиного у матчі голу, ювелірно розрізавши оборону Арсенала пасом на Косту. А після перерви продовжував тероризувати гостей, не дозволяючи їм безпечно виходити із захисту. Справжній герой матчу!

Цікаві факти

Арсен Венгер провів 250-й матч у єврокубках на чолі Арсенала.

Арсенал не зміг здолати іспанську команду на її полі у сьомому матчі поспіль (2 нічиї, 5 поразок).

Атлетіко здобув п'яту поспіль суху домашню перемогу у Лізі Європи.

Сторінка автора у Facebook

Марсель у додатковий час забив вирішальний гол та пройшов до фіналу Ліги Європи