УКР РУС

Атлетік завдяки автоголу врятував нічию з Гранадою і впритул наблизився до Барселони

27 листопада 2021 Читать на русском

Черговий тур чемпіонату Іспанії стартував поєдинком між баскською та андалусійською командами. Звіт про нього читайте на "Футбол 24".

Рауль Гарсія вивів Атлетік вперед вже на 10-й хвилині. Вирішальною стала фатальна помилка захисника, коли він вирішив відпасувати на партнера. Муньяїн перехопив м'яч під час передачі і прострілив у штрафний майданчик. Оборонець Гранади, який стояв перед Гарсією, несподівано впав і 35-річний півзахисник легко відкрив рахунок.

В середині тайму баски провалились у центрі поля, дозволивши Мачісу прийняти передачу на лівому фланзі. Дарвін набрав крейсерську швидкість, розмотав захисника на лінії штрафного, увірвався туди і пробив у дальній кут воріт. Унаї Сімон у стрибку був безсилий. Вже за десять хвилин гості вирвались вперед: Хорхе Моліна потужно пробив по центру поля, кіпер зачепив сферу рукою, але м'яч все одно опинився у сітці.

По перерві команди обмінялись влучаннями у поперечину: спочатку Рауль Гарсія потужним ударом струсонув ворота Гранади, а за вісім хвилин вже сольний прохід Луїса Суареса увінчався пострілом у каркас.

За 15 хвилин до завершення матчу баски зрівняли. Гол вийшов доволі курйозним. Отримавши довгу діагональ на лівий фланг футболіст Атлетіко віддав у центр на Вільямса, той вже у падінні намагався проштовхнути м'яч у сітку, але встигли одразу двоє захисників, яким вдалося вибити сферу фактично з лінії воріт. Здавалось, гола вдасться уникнути, але на м'яч налетів кіпер Гранади і круглий від нього залетів у ворота. Дуже прикрий автогол. Іньїго Мартінес на шостій доданій до матчу хвилині отримав червону картку і залишив команду з Більбао у меншості. Супершанс зі стандарту з лінії воріт Гранада не реалізувала.

Нічия принесла Атлетіку 20 очок і восьму сходинку турнірної таблиці, Гранада з 12-ма балами – шістнадцята.

Маліновський заряджає чергову гармату по Юве, Зінченко vs Ярмоленко з різними емоціями, топ-матч Реала – анонс вікенду