УКР РУС

Атлетіко переміг Алавес та повернув лідерство у Ла Лізі, Реал Сосьєдад врятував нічию проти Осасуни

3 січня 2021 Читать на русском

В рамках недільної програми 17-го туру Ла Ліги було проведено кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 17-й тур

Атлетік – Ельче – 1:0

Голи: Муньяїн, 25

Алавес – Атлетіко – 1:2

Голи: Феліпе, 84 (автогол) – Льоренте, 41, Суарес, 90

Вилучення: Лагуардія, 63 (Алавес)

Ейбар – Гранада – 2:0

Голи: Гіл, 55, 76

Реал Сосьєдад – Осасуна – 1:1

Голи: Мугуруса, 46 – Кальєрі, 20

Реал впевнено здолав Сельту і очолив турнірну таблицю Ла Ліги

Програму дня в іспанській Прімері відкривав поєдинок Атлетіко – Ельче. У середині тайму господарі відкрили рахунок – Муньяїн отримав передачу у штрафний майданчик від Де Маркоса та миттєво пробив під поперечину. Команди пішли на перерву за мінімальної переваги басків.

У другій половині зустрічі господарі мали безліч шансів збільшити перевагу, але реалізувати їх ніяк не вдавалось. Гравці Ельче ж за увесь матч завдали лише два удари у площину воріт, які без проблем брав голкіпер. Зрештою, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Атлетіка – 1:0.

Алавес у рідних стінах приймав мадридський Атлетіко. Під завісу першого тайму "матрацники" вийшли уперед – Льоренте з меж карного майданчика потужно пробив у лівий кут воріт.

У другому таймі господарі залишились у меншості – пряму червону за грубий фол отримав Лагуардія. Проте, гравці Алавесу не здавались і під час контратаки на 84-й Феліпе зрізав м'яч у власні ворота – 1:1. Це розлютило "матрацників" і під завісу зустрічі Суарес отримав пас у карний майданчик від Феліша та спрямував м'яч у сітку. У підсумку – перемога Атлетіко – 1:2.

Ейбар у разі успіху в матчі з Гранадою міг покинути підвалини турнірної таблиці Ла Ліги. Володіючи у першому таймі відчутною перевагою "зброярі" так і не спромоглись на гол.

По перерві господарі здобули право на пенальті. Еду Еспозіто не зміг переграти Руя Сільву, однак першим на добиванні опинився Бріан Гіл і відкрив рахунок у матчі. Згодом 19-річний форвард оформив дубль, пробивши з лінії воротарського майданчика під голкіпером, встановивши остаточний рахунок.

Реал Сосьєдад, який дещо пригальмував, здобувши в останніх семи турах лише одну перемогу, покладав великі надії на поєдинок проти одного з аутсайдерів чемпіонату Осасуни. "Біло-голубі" володіли відчутною перевагою у володінні м'ячем, однак пропустили першими в середині тайму: скориставшись помилкою захисників Хонатан Кальєрі з району одинадцятиметрової позначки потужним ударом мало не порвав сітку воріт.

Одразу після перерви Крістіан Порту промчався правим флангом і навісив у штрафний майданчик Осасуни. Вілліан Хосе, не опускаючи сферу на землю, головою переправив її далі, де вже чекав Андер Мугуруса, який вдотик переправив м'яч у ворота зрівнявши рахунок.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ