УКР РУС

Дімарко у стилі Караваєва допоміг Інтеру повернути лідерство, Аталанта врятувалася від ганьби з Удінезеlight

12 листопада 2023 Читать на русском

У неділю 12-й тур чемпіонату Італії завершувала низка поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 12-й тур

Фіорентина – Болонья – 2:1

Голи: Бонавентура, 17, Гонсалес, 48 (п.) – Зіркзеє, 33 (п.)

Удінезе – Аталанта – 1:1

Голи: Волас, 44 – Едерсон, 90+2

Нереалізований пенальті: Саксесс, 31

Інтер – Фрозіноне – 2:0

Голи: Дімарко, 43, Чалханоглу, 48 (пен)

Ювентус втримав перемогу над Кальярі і вийшов у лідери Серії А, Лечче зіпсував ювілей Жиру, оформивши камбек з Міланом

Фіорентина зустрічалась з сусідом по турнірній таблиці – Болоньєю. Господарі ще до середини першого тайму вийшли вперед – Бонавентуре ефектним ударом з розвороту відправив м'яч під поперечину. За трохи Парізі зіграв рукою у власному штрафному і Зіркзеє з позначки відновив статус-кво. Вже у доданий час Орсоліні увірвався у штрафний, отримав закидання за спини захисників і з гострого кута забив у роздягальню. Однак, VAR угледів офсайд і врятував "фіалок".

Одразу по перерві Крістіансен привіз у свої ворота пенальті за затримку суперника. Гонсалес чітко реалізував вирок, встановивши, як виявилось пізніше, остаточний рахунок у матчі.

Удінезе, який у минулому турі засмакував першу перемогу в сезоні (над Міланом), з перших хвилин взявся виковувати звитягу з Аталантою. Однак лише в середині тайму "б'янконері" отримали шанс на успіх – арбітр вказав на позначку після підніжка Карнесеккі. До м'яча підійшов Саксесс і... пробив у праву стійку. На останніх секундах першого тайму господарі таки вийшли вперед: Волас зважився на дальній удар, м'яч влучив у захисника, дезорієнтував голкіпера і влетів у кут воріт.

По перерві бергамаски взяли гру під свій контроль, однак програвали за ударами. Здавалось, що дуель так і завершиться перемогою Удінезе, однак вже у доданий час Едерсон зумів зрівняти і врятував для Аталанти нічию.

Інтер завершив програму дня спокійною перемогою над Фрозіноне. Головним героєм матчу став Дімарко, який надихнувся Караваєвим і вирішив перевершити сенсея. Вийшло ефектно – Федеріко шаленим ударом з лівого флангу відправив м'яч під поперечину, перекинувши голкіпера. Шедевр! Втім, у цьому пострілі була не одна родзинка.

Іншою цікавинкою стала персона воротаря Фрозіноне – Стефано Тураті. Він є палким фанатом Інтера, а в травні цього року голкіпера помітили на трибуні ультрас "нерадзуррі". Роздягнувшись до торсу, він тішився голу міланців у фіналі Кубка, а тепер Тураті і сам пропустив від улюбленої команди.

До речі, Дімарко теж вболіває за "змій" з дитинства. Забити ще Федеріко не зміг, однак він і так встановив велике досягнення. Фулбек Інтера став одним із двох захисників у топ-5 ліг Європи, якому вдалося забити мінімум 2 голи й віддати мінімум 2 асисти у кожному з чотирьох останніх чотирьох сезонів. Іншим таким футболістом є Хакімі.

Добити Фрозіноне "нерадзуррі" змогли вже через дві хвилини після старту другого тайму. Господарі заробили пенальті, а Чалханоглу його реалізував – 2:0! Цей гол став останнім у зустрічі. Підопічні Сімоне Індзагі повернули лідерство у Серії А, зберігаючи відрив від Юве у два очки.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ