УКР РУС

Інтер перед матчем із Шахтарем впевнено переміг Дженоа, Лаціо у рідних стінах переграв Болонью

24 жовтня 2020 Читать на русском

В рамках 5-го туру італійської Серії А відбулось три матчі. Рахунок та звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 5-й тур

Аталанта – Сампдорія – 1:3

Голи: Сапата, 80 (пен) – Квальярелла, 13, Торсбю, 59, Янкто, 90+2

Нереалізований пенальті: Квальярелла, 45

Дженоа – Інтер – 0:2

Голи: Лукаку, 64, Д'Амброзіо, 79

Лаціо – Болонья – 2:1

Голи: Альберто, 54, Іммобіле, 76 – Де Сільвестрі, 90+1

Аталанта підходила до поєдинку проти Сампдорії на тлі двох кардинально різних за настроєм матчів – у минулому турі Серії А бергамаски програли Наполі, пропустивши чотири голи за тайм, а в ЛЧ вони відвантажили стільки ж у ворота Мідтюлланда. Сьогодні "Богині" була потрібна перемога, але наш Руслан Маліновський почав зустріч в запасі.

"Міг перейти в Аталанту": Вербіч зізнався, чому обрав саме Динамо

Аталанта першу годину провалила капітально. Вже на 13-й хвилині господарі пропустили внаслідок контратаки з ударом Квальярелли з гострого кута. На 45-й Фабіо ще й змарнував шанс оформити дубль – Спортьєлло потягнув його постріл з пенальті. Втім, за 13 хвилин по перерві голкіпер таки пропустив вдруге – це Торсбю замкнув подачу Янкто на ближню стійку. Гасперіні на 64-й хвилині вирішив рятувати гру, випустивши Маліновського, але не він, а хавбек генуезців Бальде Кейта вирішив прийти на допомогу Аталанті. На 77-й хвилині він сфолив у штрафному, арбітр переглянув повтор і призначив пенальті, а Сапата його реалізував – 1:2.

Втім, на більше бергамасків не вистачило, а вже у компенсований час Янкто добив Аталанту –1:3. Фінальний свисток зафіксував перемогу Сампдорії, Руслан Маліновський завершив матч без ударів, пасів під них та обіграшів на дриблінгу.

Інтер, на тлі поразки у дербі від Мілана і майбутньої гри із Шахтарем в груповому етапі Ліги Чемпіонів, зустрічався із Дженоа. "Нерадзуррі" з перших хвилин виглядали фаворитами зустрічі і кілька разів могли відкривати рахунок, однак команди пішли на перерву із нульовим рахунком.

Гольова засуха тривала до 74-ї хвилини. Лукаку отримав чудову розрізну у штрафний майданчик від Барелли, обіграв захисника і пробив повз голкіпера. Трохи згодом, на 79-й, Д'Амброзіо головою замкнув ідеальний навіс з кутового від Раннокьї – 2:0. "Грифони" намагались нав'язувати боротьбу, але до кінця матчу так і не змогли завдати жодного удару у площину воріт.

Болонья на виїзді поступилась Лаціо. Гості відкрили рахунок на 13-й хвилині, але після довгого перегляду VAR гол Сванберга було скасовано через фол. Це був єдиний вартий уваги момент у першому таймі. На 54-й хвилині Альберто майстерно прибрав захисника на замасі, увірвався у штрафний майданчик і потужно вистрілив під перекладину – 1:0. На 76-й Фарес дотягнувся до м'яча, який виходив на кутовий, і через себе подав у карний майданчик – Іммобіле головою замкнув, спрямувавши шкіряного у сітку. Підопічні Міхайловіча не здавались до останніх хвилин матчу і у компенсований час таки зуміли відквитати один гол, однак щоб зрівняти вже не було часу.

Ювентус у найбільшому скандалі в історії кальчо: хрещений батько Моджі, обшуки у Златана і "викрадення" арбітра