УКР РУС

Манчестер Юнайтед здобув історичну виїзну перемогу над Шеффілдом

17 грудня 2020 Читать на русском

В рамках поєдинку 13-го туру АПЛ Астон Вілла та Бернлі голами не потішили, а Шеффілд зазнав чергової поразки.

Чемпіонат Англії 2020/21, 13-й тур

Астон Вілла – Бернлі – 0:0

Шеффілд Юнайтед – Манчестер Юнайтед – 2:3

Голи: Макголдрік, 5, 87 – Рашфорд, 26, 51, Марсьяль, 33

Матч між Астон Віллою та Бернлі у Бірмінгемі обіцяв бути цікавим, адже "віллани" у попередньому турі прибили Вулверхемптон, а "бордові" нещодавно розписали нічию з Евертоном та виграли у Арсенала на виїзді.

Втім, з голами у цій зустрічі не склалось: господарі домінували, завдавши в шість разів більше ударів, але м'яч вперто не летів у сітку – Ель-Газі на 37-й хвилині влучив у поперечку, Хос на 44-й пробив у стійку, а голкіпер Бернлі виконав кілька шикарних сейвів. Зрештою, прошити його так і не вдалося. Фінальний свисток зафіксував нульову нічию.

Програму 13-го туру закривав виїзний поєдинок Манчестер Юнайтед проти аутсайдера чемпіонату – Шеффілд Юнайтед. Господарі у новому сезоні перемог ще не знали, однак саме вони відкрили рахунок на 5-й хвилині зустрічі. Вийшов кумедний гол: голкіпер Хендерсон втратив м'яч під тиском Берка, а Макголдрік отримав скидку й розстріляв майже порожні ворота – 1:0! Втім, МЮ не звикати до такого старту виїзних зустрічей.

Манкуніанці швидко прийшли до тями, зрівнявши рахунок на 26-й хвилині внаслідок закидання Ліндельофа з глибини на Рашфорда. Маркус опинився перед голкіпером і пробив під поперечку. Ще за сім хвилин Погба виконав блискучу передачу з центру поля на правий край штрафного, а Марсьяль першим дотиком переграв голкіпера, а другим забив у порожні ворота – 1:2.

На 51-й же хвилині "червоні дияволи" розкатали контратаку, в завершенні якої Марсьяль та Рашфорд вивалились у штрафний Шеффілда – Маркус завершив її точним ударом. 1:3! Таким чином, Манчестер Юнайтед став першим за 50 років клубом вищого англійського дивізіону, якому вдалося забити 2+ голів у десяти виїзних матчах поспіль.

Наприкінці поєдинку гості занервували, пропустивши досить необов'язковий гол внаслідок подачі та удару головою у виконанні Макголдріка (Хендерсон знову зіграв неуважно), але відігратись Шеффілду не судилося. Манчестер Юнайтед святкує чергову перемогу.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ