УКР РУС

Астана вдома впевнено перемогла Ренн – Динамо опустилось на 3 місце в групі

4 жовтня 2018 Читать на русском

У домашньому матчі 2-го туру Ліги Європи Астана завдяки голам Бактіяра Зайнутдінова та Маріна Томасова перемогла Ренн.

Матч проходив досить рівно й без особливо гострих моментів. У першому таймі команди навіть жодного разу не влучили у площину воріт, а єдині шанси відзначитись відбулись на старті та кінцівці даної половини гри – Мбайє Ньянг промазав по воротах Астани з ударної позиції метрів з 20-ти, а Марін Анічіч втратив шанс відзначитись після подачі зі стандарту, пробивши головою повз дальній кут воріт Ренна.

У другому таймі гра особливо не змінилась – Астана нав'язувала боротьбу, а Ренн ніяк не міг отримати оперативний простір для контратак. За такого розвитку подій особлива увага приділяється стандартам – і казахи змогли реалізувати цей тактичний аспект краще. На 64-й хвилині вони заробили кутовий, подачу з якого замкнув точним ударом у ближній кут Бактіяр Зайнутдінов – 1:0. Через п'ять хвилин французи могли відігратися, однак з лінії штрафного Бенджамін Андре пробив повз дальній кут, а на 84-й після його пострілу з відскоку Астану врятував голкіпер Еріч.

Через дві хвилини вже і він не міг врятувати, однак на поміч Астані прийшли рідні стіни – після удару Рамі Бенсабаїні з дистанції м'яч влучив у штангу. Зрештою, за марнотратство Ренн був покараний вже у компенсований час – Марін Томасов отримав передачу й вискочив віч-на-віч. Увірвавшись на швидкості у штрафний, він потужно пробив під поперечину – 2:0.

Астана набрала чотири очки та тимчасово (а можливо і надовго) очолила групу К. Ренн залишився на другій сходинці з трьома очками. Динамо, яке сьогодні зіграє з Яблонцем, з одним балом на 3-му місці.

Ліга Європи 2018/2019, 2-й тур, група К

Астана – Ренн – 2:0

Голи: Зайнутдінов, 64, Томасов, 90+1