УКР РУС

"Арсенал"-"Шахтар". Прев’ю

29 липня 2010

Четвертий тур стартуватиме із чергового київсько-донецького протистояння: друга команда столиці прийматиме першу команду Донбасу та всієї України.

4 тур. 30.07.2010. 18:00. Київ. Ст. ім. Баннікова. Трансляція на телеканалі "Кіно". Текстова трансляція на нашому сайті.

Чим більше "Шахтар" підсилює склад, тим слабше та інертніше виступають підопічні Луческу в чемпіонаті. Взагалі, іноді дивуєшся, як Містер знаходить вже стільки років поспіль потрібні слова, щоб наштовхувати своїх зіркових підопічних на матчі з "Кривбасом", "Зорею" і так далі. Але це проблема нашого чемпіонату, адже не всі клуби в Україні можуть дотягнути по бюджету до рівня Ахметова, звідси й маємо відповідні розриви у фінансуванні та в класі команді. Хоча, варто відзначити, що з кожним роком ситуація покращується й інші команди все додають і підтягуються до наших грандів.

Ось, наприклад, "Арсенал". В команді виступає чимало гравців, які виступали в єврокубках і мають хороший досвід. І хоч більшість з них не підійшла "Дніпру", та всі вони зараз доволі успішно реалізовують себе в чемпіонаті. Дві перемоги з трьох матчів у "Арсенала" – показник добрий, однак могли більше пунктів мати в графі очок, якби не зухвалий новачок Прем’єр-ліги "Севастополь", який грамотно побудував тактику на контратаках і покарав "канонірів".

Тепер вже "Арсенал" відчує себе в шкурі "Севастополя". Очевидно, що грати з "Шахтарем" у відкритий футбол – самогубство. Однак, якщо згадати попередні поєдинки цих команд, то "Арсенал" частенько дозволяв собі грати з "гірниками" на зустрічних курсах, що часто завершувалось великими рахунками (4:1, 4:2, 3:1 на користь "Шахтаря"). Цього сезону кияни прагнуть в єврокубки, а по складу гравців і фінансовій базі це цілком реально, тому ставка буде на результат. Спрогнозуємо, що "арси" гратимуть від оборони і сподіватимуться на швидких Гусєва і Бартуловіча попереду, які допомагатимуть Максу Шацьких (наврядчи Бакалов проти "гірників" випустить пару форвардів). Колишній нападник "Динамо" "Шахтарю" в свої найкращі часи назабивав багато, для нього це особливе протистояння, тому вихід Шацьких у старті сумнівів не викликає.

В порівнянні з попереднім матчем із "Зорею" у "Шахтаря" очікується кілька змін. По-перше – це вимушена заміна центрального захисника Кучера, який пропускатиме матч через дискваліфікацію. Ракицький напевно закриє позицію Олександра, оскільки Луческу не був задоволений його діями на місці опорного півзахисника, а ось "чистильника" зіграє, ймовірно, Томаш Хюбшман. Часто дії головного наставника "Шахтаря" спрогнозувати складно. Це й не дивно, мати 32-х класних футболістів в обоймі – тусуй склад, як хочеш! Тому не слід виключати, що Ракицькому дадуть ще один шанс зіграти опорника, а Кучера замінить Іщенко або той же Хюбшман. Знову виникне питання з "наконечником" "Шахтаря" - Гладкий, Морено, Адріано? Ніхто з них аванси не виправдовує. Це й не дивно, інакше "Шахтар" не купував би Едуардо і активно не цікавився б івуарйцем з "Ганновера" Дідьє Конаном.


Травмований: Закарлюка "("Арсенал")
Дискваліфікований: Кучер ("Шахтар")

Попри однозначну статистику на користь "Шахтаря", "Арсенал" в кожному матчі гідно супротивляється "оранжево-чорним". В останніх 10-ти поєдинках команди на двох забили 42 м’ячі, щоправда 31 з них "вколотив" "Шахтар". Все ж таки "Арсенал" не є зручним суперником для "Шахтаря", особливо це стосується саме поєдинків у Києві – три нічиї та чотири перемоги донеччан з останніх семи зустрічей.


Прогноз: 1:3