УКР РУС

"Арсенал" завдяки хет-трику Переса розгромив "Базель", "Лудогорець" з Пластуном втратив перемогу над ПСЖ

6 грудня 2016 Читать на русском

У шостому турі Ліги чемпіонів "каноніри" знищили швейцарців, а болгари могли створити сенсацію в Парижі.

Останній тур у квартеті А мав розставити команди по кінцевих позиціях. "Арсенал" та ПСЖ заочно змагалися за перше місце, а "Базель" та "Лудогорець" визначали, хто потрапить у Лігу Європи.

"Арсенал" із бойовим настроєм вийшов на "Санкт-Якоб Парк" і дуже швидко встановив комфортний рахунок на свою користь. Санчес класно закинув м'яч у чужий штрафний майданчик на Гіббса, той прострілив вздовж воріт на Переса, якому залишалося проштовхнути сферу в сітку – 0:1. Через 8 хвилин Гіббс в аналогічній ситуації замість передачі завдав удару з гострого кута, але це не завадило Пересу добиванням оформити дубль – 0:2.

Відразу після перерви екс-"карпатівець" відзначився втретє, а згодом триходівка Санчес-Озіл-Івобі оформила четверте взяття швейцарських воріт. Завдяки цій перемозі "каноніри" завершили груповий етап на першій сходинці, а от "Базель" займає останнє місце у групі.

В іншому матчі ПСЖ на власному полі приймав "Лудогорець". На 15 хвилині французи "привезли" собі гол. Вони не могли вийти з оборони, декілька разів поспіль даруючи м'яч супернику. Чемпіон Болгарії скористався таким подарунком – Місіджан замкнув завіс Натанаеля з правого флангу.

Парижани зрівняли рахунок вже у другому таймі, коли Кавані забив ефектним ударом бісіклетою. Ненайкращим чином у цьому епізоді зіграв Ігор Пластун, який з'явився у стартовому складі своєї команди. Однак "Лудогорець" знову вийшов вперед зусиллями Кафу та Вандерсона. Цей гол міг створити сенсацію, але у компенсований час Ді Марія вирвав нічию для ПСЖ. Втім, і такого результату вистачило "Лудогорцю", аби вийти в Лігу Європи.

Ліга чемпіонів. Група А, 6 тур

"Базель" – "Арсенал" – 1:4

Голи: Думбія, 78 – Перес, 8, 16, 47, Івобі, 54

ПСЖ – "Лудогорець" – 2:2

Голи: Кавані, 61, Ді Марія, 90+3 – Місіджан, 15, Вандерсон, 69