УКР РУС

"Арсенал" вирвав нічию в "Ман Сіті"

8 травня 2016 Читать на русском

У 37 турі АПЛ "містяни", володіючи перевагою протягом всього матчу, не зуміли переграти "канонірів" і задовольнились лише нічиєю 2:2.

Сьогодні "Тоттенхем" програв "Саутгемптону" і дав можливість "Арсеналу" наздогнати себе в турнірній таблиці. Для цього "канонірам" необхідно було перемагати "Ман Сіті". Самі ж "містяни" у разі сьогоднішнього успіху зрівнялись би по очках з командою Арсена Венгера.

Надактивно розпочали матч господарі. Підопічні Мануеля Пеллегріні затиснули суперника в штрафному і безперевно контролювали м'яч, шукаючи шляхи до воріт Чеха. Знайшли вже на 8 хвилині: Агуеро отримав пас від Фернандінью і негайно пробив у ближній кут воріт "Арсенала". Але довго радіти "блакитним" не дозволив Жиру. Олів'є опинився в найкращій позиції після подачі кутового від Елнені і головою пробив у сітку ворожих воріт.

Варто відзначити, що цей кутовий став єдиним гольовим моментом "канонірів" у першому таймі. До перерви команди збавили ігровий темп, а активні дії розпочали вже у другій половині зустрічі. Знову вперед вийшли господарі. Де Брюйне скористався помилкою суперника, підхопив м'яч поблизу центра поля, здійснив рейд до воріт Чеха і пробив точно в ближній кут.

Цього разу гості зрівняли рахунок не так швидко. Арсен Венгер випустив на заміну Волкота, який значно загострив гру "Арсенала" в атаці. На 68 хвилині Санчес обігрався з Жиру і відмінним ударом відправив м'яч у ворота Харта. Цей гол став шостим для чилійця в останніх 7 матчах АПЛ, що неабияк підкреслює його роль в команді.

Останні 10 хвилин матчу дуже нагадували старт зустрічі, коли "містяни" тотально атакували володіння "Арсенала". Дуже хотів ще раз забити Агуеро, щоб нав'язати серйознішу боротьбу Кейну в бомбардирській гонці, але ні лідер манчестерських атак, ні його партнери втретє пробити Чеха не спромоглись.

У підсумку нічия, яка не задовольняє жодну з команд і дарує шанс МЮ потрапити до Ліги чемпіонів.

Англія. АПЛ, 37 тур

"Ман Сіті" - "Арсенал" - 2:2

Голи: Агуеро, 8, де Брюйне, 51 - Жиру, 10, Санчес, 68