УКР РУС

Лестер зазнав поразки від Саутгемптона у матчі з трьома скасованими голами, Челсі розгромив Бернлі: 22-й тур АПЛ, субота

11 січня 2020 Читать на русском

Саутгемптон відібрав очки у Лестера, МЮ розгромив Норвіч. Звіт про ці та інші поєдинки 22-го туру англійської Прем'єр-ліги читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2019/20, 22-й тур

Крістал Пелас – Арсенал – 1:1

Голи: Айю, 54 – Обамеянг, 12

Вилучення: Обамеянг, 67

Вулверхемптон – Ньюкасл – 1:1

Голи: Дендонкер, 14 – Альмірон, 7

Лестер Сіті – Саутгемптон – 1:2

Голи: Прат, 14 – Армстронг, 20, Інгз, 82

Манчестер Юнайтед – Норвіч – 4:0

Голи: Рашфорд, 27, 50 (пен), Марсьяль, 54, Грінвуд, 76

Челсі – Бернлі – 3:0

Голи: Жоржінью, 27 (пен), Абрахам, 38, Хадсон-Одой, 49

Евертон – Брайтон – 1:0

Гол: Рішарлісон, 38

Тур відкривав поєдинок у південному Лондоні, де місцевий Крістал Пелас приймав Арсенал. Гості з півночі столиці відкрили рахунок вже на 14-й хвилині внаслідок красивої комбінації, яку ударом з правого краю штрафного під ближню стійку завершив Обамеянг. Господарі відігралися на 54-й тайму після діагоналі на Куяте та його скидки на Айю – Джордан вистрілив метрів з дев'яти з рикошетом від Джаки, а Лєно так і не дотягнувся за м'ячем.

Артета: Гадаю, я переконав Джаку залишитись в Арсеналі

На 61-й хвилині Давід Луїс міг вивести Арсенал уперед, замкнувши подачу з кутового. М'яч пролетів над поперечкою, а вже на 67-й "каноніри" залишились у меншості через грубий фол Обамеянга. Після цього "орли" стали атакувати агресивніше, що ледь не вилилось у гол на 78-й хвилині – Сократіс виніс м'яч з лінії воріт після удару з кількох метрів. Арсенал міг вирвати перемогу на 84-й, однак Гуаїта перевів постріл Пепе в стійку, а потім ще й взяв добивання Ляказетта. Зрештою, фінальний свисток зафіксував нічию.

Манчестер Юнайтед у рідних стінах приймав Норвіч, який у двох останніх матчах не програвав. Продовжити серію останній команді АПЛ не судилося: манкуніанці захопили ініціативу з перших хвилин і відкрили рахунок на 27-й зусиллями Мати та Рашфорда – Хуан змістився з правого флангу й вирізав красиву передачу на дальню стійку, а Маркус замкнув у дотик. По перерві "дияволи" довели справу до розгрому: Рашфорд оформив дубль ударом з пенальті на 50-й хвилині, а Марсьяль на 54-й забив третій гол МЮ – асист вдруге оформив Мата. Остаточний рахунок ударом метрів з 22-х у правий нижній кут встановив Грінвуд – 4:0.

Челсі у паралельному поєдинку доволі просто розібрався з Бернлі. Вже у першому таймі лондонці оформили комфортну перевагу: на 27-й хвилині "пенсіонери" заробили пенальті, який реалізував Жоржінью, а на 38-й Абрахам пробив головою після подачі Джеймса з правого флангу – 2:0. За чотири хвилини по перерві Хадсон-Одой забив третій гол, замкнувши крос від Аспілікуети – 3:0. Саме з цим рахунком матч і добіг кінця.

Евертон на Гудісон Парк приймав Брайтон, ледь не заробивши пенальті вже на 7-й хвилині матчу – лише VAR врятував гостей від імовірного голу. Не забивши на старті першого тайму, "іриски" відкрили рахунок під його завісу: на 38-й хвилині Рішарлісон отримав передачу Діня в штрафний, красиво розвернувся й відправив м'яч під дальню стійку – 1:0.

Відновити статус-кво міг Троссар, однак його потужний удар на 54-й хвилині прийшовся у поперечину. Евертон мав шанс закрити усі питання на 81-й хвилині, відзначившись другим голом, але його скасували через гру рукою. Втім, Брайтон так і не зміг скористатися своїм везінням, зазнавши мінімальної поразки на виїзді.

Ньюкасл приїхав у гості до Вулверхемптона на матч проти однойменної команди, вирвавшись уперед вже на 7-й хвилині зустрічі. Гол вийшов красивим: Гейл зачепився за пас з лівого флангу у штрафний і скинув м'яч під удар Альмірону – Мігель же метрів з 12-ти відправив його у дальній кут. Втім, надалі "сорокам" так не щастило: спочатку вони втратили через травму Деммета, потім Дендонкер зрівняв рахунок, пробивши після подачі з кутового, а згодом і Гейл покинув поле з пошкодженням.

Другий тайм проходив більш сухо, ніж перший. На полі було багато фолів і практично не виникало гострих моментів, але активніше виглядали "вовки". Найбільш небезпечний гольовий епізод стався на 78-й хвилині, коли Нето замикав подачу з флангу, однак Дубравка парирував. Зрештою, фінальний свисток зафіксував результативну нічию.

Лестер на рідному "Кінг Парку" приймав Саутгемптон, намагаючись зберегти відрив від Манчестер Сіті. Спочатку все йшло нормально: на 14-й хвилині "лиси" відкрили рахунок завдяки лонгболу на хід Варді та прострілу Джеймі на дальню стійку – його замкнув Прат, відкривши лік забитим м'ячам в АПЛ. Втім, на 20-й Армстронг увійшов у штрафний та завдав удару, відзначившись голом завдяки вдалому рикошету. До перерви нічийний рахунок так і не змінився, хоча Варді забивав на 32-й хвилині – його скасували через офсайд.

У другому таймі обидві команди могли вийти уперед, однак арбітри були проти цього. На 64-й хвилині Саутгемптон міг заробити пенальті за грубу гру Союнчу, але Лі Мейсон не наважився вказати на "позначку". На 69-й же після удару Іхеаначо вийти вперед міг Лестер, але і цей гол скасували через положення "поза грою". Зрештою, все вирішила заміна Лонга на Адамса: останній через три хвилини після виходу на поле розрізав оборону пасом на Інгза, який вийшов віч-на-віч зі Шмейхелем – 1:2. Лестер, здавалося б, зумів відігратися на 90+1-й зусиллями Еванса, але й цей гол VAR скасував. Фінальний свисток зафіксував перемогу Саутгемптона.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ