УКР РУС

Манчестер Сіті та Челсі несподівано поступилися, Манчестер Юнайтед знищив Кардіфф: 18-й тур АПЛ, матчі суботи

22 грудня 2018 Читать на русском

У матчах 18-го туру англійської Прем'єр-ліги Арсенал переграв Бернлі, Манчестер Сіті сенсаційно програв Крістал Пелас, Челсі вдома поступився Лестеру, Саутгемптон здобув другу поспіль перемогу, Борнмут і Уотфорд переграли Брайтон і Вест Хем відповідно, Ньюкасл і Фулхем розійшлися миром, а Сульшер дебютував на чолі Манчестер Юнайтед.

Чемпіонат Англії 2018/19, 18-й тур

Арсенал Бернлі 3:1

Голи: Обамеянг, 14, 48, Івобі, 90+1 – Барнс, 63

Манчестер Сіті – Крістал Пелас – 2:3

Голи: Гюндоган, 27, де Брюйне, 85 – Шлупп, 33, Таунсенд, 35, Мілівоєвіч, 52 (пенальті)

Борнмут Брайтон 2:0

Голи: Брукс, 21, 77

Вилучення: Данк, 74 (Брайтон, друга жовта картка)

Вест Хем Уотфорд 0:2

Голи: Діні, 30 (пенальті), Делофеу, 88

Ньюкасл Фулхем 0:0

Хаддерсфілд Саутгемптон 1:3

Голи: Біллінг, 58 – Редмонд, 15, Інгз, 42 (пенальті), Обафемі, 70

Челсі Лестер 0:1

Гол: Варді, 51

Кардіфф – Манчестер Юнайтед – 1:5

Голи: Камараса, 38, (пен) – Решфорд, 3, Еррера, 29, Мартіаль, 41, Лінгард, 57, (пен), 90

Арсенал вдома здолав Бернлі. Вже на 14 хвилині Озіл прекрасним пасом знайшов Колашинаца в штрафному, Сеад в дотик віддав в центр на Обамеянга і нападник без проблем переправив м'яч у ворота. А на початку другої половини Обамеянг подвоїв перевагу "канонірів", забивши після передачі Ляказетта в контратаці, яку також розпочав Колашинац. Бернлі один гол відіграв зусиллями Барнса, проте більшого Арсенал вже не дозволив, забивши в компенсований час ще раз, гол на рахунку Івобі.

А от Манчестер Сіті на власному полі не впорався з Крістал Пелас. "Містяни" відкрили рахунок на 27-й хвилині, коли Гюндоган замкнув подачу Делфа зліва. Та Пелас дуже швидко оговталися й упродовж двох хвилин шокували Етіхад. Спочатку Шлупп класним пострілом у дальній кут завершив контрвипад лондонців. А на 35-й хвилині Таунсенд розкішним ударом з льоту метрів із 25-ти залишив поза справами Едерсона. Здавалося б, у другому таймі команда Гвардіоли поставить на місце нахабних гостей, але отримала ще один гол у власні ворота. Вокер завалив суперника у власному штрафному майданчику, а Мілівоєвіч традиційно влучно пробив із одинадцятиметрової позначки. На 85-й хвилині глядачі побачили ще один шедевр, коли Кевін де Брюйне від бокової лінії "зарядив" у дальню дев'ятку. Та не більше "містян" не вистачило. Отже, 2:3 – результат, що ознаменував першу домашню поразку Сіті від Пелас в історії, що збільшило відставання манкуніанців від Ліверпуля на горі таблиці до чотирьох очок.

Ще одна несподіванка трапилася на Стемфорд Брідж. Челсі за відверто рівної гри поступився на власному полі Лестеру. Єдиний м'яч "лисиці" забили на старті другої половини гри. Це Варді в штрафному отримав передачу від Меддісона та сильним ударом вразив ворота Кепи. До фінального свистка свої моменти мали обидві команди, проте змінити рахунок на табло так і не зуміли. Через цю поразку підопічні Мауріціо Саррі тепер мають порівно очок із Арсеналом, а вже завтра від них матиме нагоду відірватися Тоттенхем.

Другу перемогу поспіль в АПЛ здобув на чолі Саутгемптона Ральф Хаззенхютля. Цього разу "святі" на виїзді переграли Хаддерсфілд. Фактично гру було зроблено ще до перерви завдяки голам Редмонда та Інгза з пенальті. По перерві Біллінг один м'яч відіграв, але на 70-й хвилині Обафемі знову зробив перевагу Сотона комфортнішою. Три набрані бали дозволили гостям трохи відірватися від зони вильоту.

Борнмут зусиллями валлійця Девіда Брукса, який оформив дубль, переграв на власному полі Брайтон. Натомість не змогли виявити сильнішого Ньюкасл і Фулхем. Матч на Сент-Джеймс Парк завершився нульовою нічиєю. А Вест Хем, який продовжує грати без українця Андрія Ярмоленка, несподівано перервав 4-матчеву переможну серію, програвши вдома Уотфорду. Рахунок ударом із одинадцяти метрів відкрив Трой Діні. А під завісу поєдинку добив "молотків" Деулофеу.

Завершав ігровий день в Англії Манчестер Юнайтед виїздом до Кардіффа. Головною інтригою гри був дебют Сульшера на чолі манкуніанців. І слід зазначити, що дебют вийшов прекрасним. Вже на 3 хвилині Решфорд відкрив рахунок у матчі. "Червоні дияволи" ніби скинули з себе окови після відходу Моурінью з команди, адже атаки на ворота Етеріджа сипались буквально одна за одною. В середині тайму Еррера подвоїв перевагу Манчестер Юнайтед.

Проте помилки в захисті нікуди не зникли. Так, Решфорд зіграв рукою у штрафному майданчику і Камараса ударом з пенальті один м'яч відквитав. Щоправда Мартіаль ще до перерви повернув перевагу у два м'ячі. А по перерві Лінгард реалізував пенальті, а в кінці матчу зробив рахунок зовсім непристойним. 1:5 – таким вийшов дебют Сульшера на чолі Манчестер Юнайтед, важко придумати кращий початок тренерської кар'єри. Манчестер Юнайтед набрав 29 очок і піднявся на 6 місце, Кардіфф з 14 пунктами лишився біля зони вильоту.