УКР РУС

Динамо перемогло Чорноморець завдяки двом голам з пенальті

3 грудня 2018 Читать на русском

Динамо перемогло Чорноморець у матчі 17-го туру УПЛ завдяки влучним ударам Віктора Циганкова та Артема Бєсєдіна з пенальті.

Чемпіонат України 2018/2019, 17-й тур

Динамо – Чорноморець – 2:0

Голи: Циганков, 21 (пен), Бєсєдін, 61 (пен)

Перший тайм був досить динамічним, хоча якісних моментів було небагато. Чорноморець старався й навіть першим мав шанс відзначитись: на 12-й хвилині Бойко випустив м'яч з рук після дещо неоковирного удару Коваля з меж штрафного – на щастя для господарів, добити м'яч у ворота ніхто з одеситів не встиг. Динамо більше рухалось і виглядало більш класною командою, що, зрештою, вилилось у взяття воріт: Вербіч підправив розрізну передачу у вільну зону між захисниками, туди влетів Шапаренко, а вже у штрафному його збив Трубочкін – пенальті. Віктор Циганков з "позначки" впевнено перетворив перший і єдиний удар киян у площину воріт у гол – 1:0. Наступні 25 хвилин першого тайму, однак, не змінили змісту гри, в якій було багато біганини, проривів, невдалих подач і два неточних удари з дальньої дистанції у виконанні Шабанова та Семеніва. Словом, була типова УПЛ.

Динамо – Чорноморець – 2:0 – відео голів та огляд матчу

На другий Олександр Хацкевич випустив Артема Бєсєдіна, однак ніякого загострення попереду не відбулося. Чорноморець був навіть більш конкретним, маючи шанс зрівняти рахунок вже після свистка: Чорній скористався відскоком від Шабанова після передачі з правого флангу, після чого пробив у нижній правий кут – вийшло слабенько, але арбітр все одно побачив досить сумнівний офсайд. Одесити високо пресингували й активно бігали у контратаки, однак забити ніяк не вдавалося. Динамо ж, крім непоганої позиційної роботи та контролю над м'ячем, нічого не мало аж до 60-ї хвилини, коли Циганков вирішив вистрілити з дистанції. Грачов підіграв собі рукою у власному штрафному, арбітр призначив другий пенальті, а Динамо другим ударом у площину забило свій другий гол – це Артем Бєсєдін був влучним з "позначки".

Після цього м'яча команди не збавили темп і не змінили малюнку гри: кияни тримали ініціативу та займалися позиційними атаками, а Чорноморець оборонявся і намагався карати за помилки. Вже через дві хвилини після голу Чорній пробив з лінії штрафного, і м'яч рикошетом ледь не влетів у протилежний від Бойка кут. На 70-й Динамо втратило супершанс: Бєсєдін та Циганков вирвались у контратаку та вийшли віч-на-віч з Кожухарем, Артем віддав передачу на Віктора, однак Трубочкін в останній момент встиг повернутися й вибити м'яч з-під капітана "біло-синіх". Через чотири хвилини вже Бойко став "героєм" моменту, вибивши м'яч прямо на Чорнія, але той, обігравши захисника, не влучив у порожні ворота! Господарі відповіли вже у компенсований час, однак Циганкову не вистачило сантиметрів до замикання прострілу Дуелунда.

Зрештою, підопічні Олександра Хацкевича втримали суху перемогу. Динамо набрало 35 очок, продовжуючи перебувати на 3-й позиції з мінімальним відставанням від Олександрії, а Чорноморець залишився з 12 очками на передостанній сходинці в турнірній таблиці.