УКР РУС

Арсенал – Атлетіко: стартовий шок і героїзм "матрацників", рятівник Облак та нереалізовані шанси господарів

27 квітня 2018 Читать на русском

Арсенал втратив перемогу над Атлетіко в першому матчі 1/2 фіналу Ліги Європи, команди зіграли внічию – 1:1. Огляд матчу читайте на сайті "Футбол 24".

Стартовий шок та героїзм Атлетіко

"Матрацники" з 10 хвилини грали у меншості – Шіме Врсалько отримав дві жовті картки та пішов відпочивати. Хорват заробив найшвидший "гірчичник" та найшвидше вилучення після двох карток в історії Ліги Європи. Варто відзначити, що Клемен Тюрпен мав усі підстави для такого рішення, адже фоли Врсалько в обох епізодах "тягнули" на попередження:

2-га хвилина, Врсалько не встиг до м'яча та зірвав атаку, збивши Вілшера

10-та хвилина, Врсалько грубо наступив на щиколодку Ляказетту

Ігнорувати фоли тільки через те, що це був початок матчу, безглуздо. І те, що арбітр до кінця зустрічі більше не витягнув карток з кишень, зовсім не дивно – порушення хорватського захисника дійсно були найбільш грубими за весь матч.

Арсенал – Атлетіко – 1:1 – відео голів і огляд матчу

Футболісти Атлетіко апелювали до Тюрпена після кожного фола "канонірів", вимагаючи жовтих карток у відповідь. Дієго Сімеоне був настільки яскравим у своїх емоціях, що палкою промовою спровокував французького суддю вилучити його з лави запасних вже на 12 хвилині.

Таким чином, Атлетіко левову частину матчу діяв удесятьох та без вказівок Ель Чоло. Діяв організовано. "Матрацники" повністю зосередилися на обороні і всім складом сиділи на своїй половині поля. До 30 хвилини та після перерви вони взагалі не піднімали голову. Лише останню 15-хвилинку першого тайму вони провели в атаках.

Дуже пристойно відіграв Томас Партей, якому довелося закривати правий фланг оборони після вилучення Врсалька. Та й весь Атлетіко намагався триматися єдиним блоком, не залишаючи супернику простору для швидких атак. Вдавалося не завжди – Арсенал регулярно проривався до воріт і завдавав небезпечних ударів. Прекрасну гру продемонстрував Ян Облак.

Атлетіко вирвав нічию в Арсенала в півфіналі Ліги Європи, граючи з 10 хвилини в меншості

Навіть мінімальна поразка в такій складній ситуації вважалася б позитивом для Атлетіко, натомість "кольчонерос" вирвали нічию з голом на виїзді. Трудовий успіх після жахливого початку.

Арсенал мусив "закривати" протистояння, але був покараний за свої помилки

45% відсотків ігрового часу м'яч перебував у третині поля біля воріт Атлетіко. Арсенал домінував над опонентом майже весь матч, завдав 24 удари (з яких 8 у площину), але лише раз відзначився.

На 10 хвилині Арсенал отримав бонус і вигляді чисельної більшості, але візуально картина гри від цього не змінилася. Лондонці ще за рівних складів зі стартовим свистком захопили ініціативу та встановили тотальний контроль над м'ячем. Вилучення Врсалька – наслідок активної швидкої гри підопічних Арсена Венгера, за якими хорват і не встигав.

Моменти біля воріт Облака виникали постійно. Ляказетт і Ремзі за весь матч завдали по 8 ударів. Партнери шукали Александра в штрафному майданчику передачами, а Аарон завершував атаки з глибини. Однак кількість не перетворилася в якість – той же Грізманн всі свої 4 постріли надіслав у площину, а господарі дуже часто завершували атаки ударами "в молоко".

Арсенал атакував, проблеми в тому, що команда не забивала, до якогось часу не було. Здавалося, що другий (можливо, і третій) гол у ворота Атлетіко рано чи пізно залетить. Однак "каноніри" отримали покарання за своє марнотратство – пропущений гол на власному полі. І також через свою вину. В епізоді з голом Грізманна Кошельни грубо помилився, а Мустафі у відповідальний момент послизнувся.

Гравець матчу – Ян Облак

"Для мене Облак – один з найкращих голкіперів Європи", – сказав після матчу Арсен Венгер. Словенець провів хороший матч. 7 сейвів зберегли для його команди нормальний рахунок, який після голу Грізманна взагалі став прекрасним. Облак декілька разів виручив Атлетіко – Велбек, Ляказетт і Ремзі не зуміли його обіграти.

Марсель вдома переграв Зальцбург