УКР РУС

"Арсенал" - "Ворскла". Анонс

7 травня 2011

І знову б'ємось ми за шосте місце...

28 тур. 07.05.2011. 17:30. Київ, ст. ім Баннікова. Пряма трансляція на каналі "2+2", текстова трансляція на нашому сайті.

Майже всі інтриги сезону отримали свою розв'язку. "Найживучішою" виявилась боротьба за останню путівку в кваліфікацію Ліги Європи, на яку всерйоз претендують чотири команди. І дві з них зустрінуться сьогодні в Києві.

"Арсенал" по ходу сезону то занепадав, то відроджувався, то знову згасав, то ще раз і ще раз переживав ренесанс. Чергове пробудження трапилось у "канонірів" в минулому турі, коли вони просто змели на виїзді, як тоді видавалось, головних конкурентів в боротьбі за шосту позицію - донецький "Металург". Поразка 1:5 стала останньою для Андрєя Гордєєва на посту наставника донеччан. А окрилені успіхом арсенальці очікують в гості "команду одного тренера" - "Ворсклу" Миколи Павлова. Програвши навесні усі три виїзні матчі, ворскляни взяли своє в домашніх матчах, набравши 11-ть очок з 15-ти можливих. Полтавчани - домашня команда і цього вони зовсім не цураються, а навпаки тішаться і піднімаються вгору з кожним матчем, продовжують зазіхати на єврокубки.

Говорячи про календар у завершальних турах, то здається, що у "Ворскли" нема жодних шансів на якісь очки - в наступному турі "біло-зелені" приймають "Шахтар", а останній матч зіграють проти "Карпат". Але ж до того часу і "гірники", і львів'яни можуть бути вже не вмотивованими і у ворсклян з'явиться прекрасний шанс вирватись у лідери гонки за шостою сходинкою.

На відміну від команди з Полтави, яка не робить гучних заяв, а просто грає, "каноніри" у весь голос заявляють про бажання грати у Європі. Колектив Бакалова видав серію із настільки нестабільних ігор, що сьогодні невідомо, чого чекати від киян.

Непростий календар і в "червоно-синіх": в останніх турах вони поміряються силами з "Дніпром" та "Кривбасом". І якщо з криворіжцями "арси" можуть розраховувати на три пункти, то у Дніпропетровську це буде зробити фактично нереально.

Травмовані: Закарлюка, Мазілу - Долганський

Дискваліфіковані: Польовий ,Старгородський (обоє "Арсенал")

У чемпіонаті команди зустрічалися між собою 29 разів: 13 перемог на рахунку "канонірів", в 11 випадках успіх був на боці ворскляни, ще у 5 матчах арбітри фіксували нічию. Баланс м'ячів - 36:27 на користь "Арсеналу".

Наш прогноз: 2:0

Найпопулярніший рахунок: 2:1

Матч першого кола: "Ворскла" - "Арсенал" - 0:1 (Гусєв 90+1)