УКР РУС

"Арсенал" - "Металіст". Прев'ю

19 вересня 2010

"Металіст" тільки в четвер наніс розгромного удару по "Дебрецену" в Лізі Європи, а от чи зуміє на внутрішній арені вистояти київський "Арсенал" під натиском "Металіста", який все більше набирає сили.

10 тур. 19.09.2010. 17:00. Київ. НТК ім. "Банікова". Пряма телетрансляція на телеканалі "2+2". Текстова трансляція на нашому сайті.

У першому турі Ліги Європи кожна з українських команд чимось відзначилась. "Металіст" здобув не просто перемогу з великим рахунком на виїзді, а найбільшу перемогу з усіх тих матчів, що грались на європейських полях в цей день у рамках розірашу Ліги Європи, встановиши тим самим рекорд великого рахунку з усіх тих поєдинків, що коли-небудь вигравали українські команди в гостях у єврокубках. Харків'яни нагадали про себе європейській футбольній общині, яка, можливо, вже забула, як ще півтора роки тому "Металіст" наводив жах на "Бешикташ", "Галатасарай", "Олімпіакос", "Бенфіку" та "Сампдорію". Тепер у Старому світі роздумують над тим, що у "ПСВ" та "Сампдорії" будуть проблеми при виході з групи, де є досить сильна третя сила. Та головне не зазнатись і не втрачати тої ходи. Шанс підтримати переможну ходу і чудовий настрій у підопічних Мирона Маркевича випадає у 10-му турі. "Метал" зіграє з "Арсеналом", який виявив претензії на зону єврокубків.

В "канонірів" якраз непогано ідуть справи в чемпіонаті. Попри восьме місце, що посідає команда у таблиці, арсенальці ось уже не програють чотири матчі поспіль, здобувши в останніх двох звитяги. Юрія Бакалова повинен непокоїти тільки той факт, що "Металіст" у цьому сезоні в гостях не програвав і, більше того, не пропустив жодного гола!

Основні очікування від атакувальних дій "Металіста" йдуть, як завжди, від бразильців Едмара, Хав'єра і Тайсона. Відновлюється і спробує допомогти своїй команді Марко Девіч.

Травмовані: Закарлюка - Горяїнов
Дискваліфіковані: Шоава ("Арсенал")

Востаннє "каноніри" перемагали "Метал" вдома ще в сезоні 2002/03. І те, якщо згадати той сезон, то саме тоді "Металіст" покинув еліту українського футболу. Надалі харківська команда не давала приводу "Арсеналу" святкувати перемогу (хоча, була зафіксована в березні 2008-го виїзна перемога "Арсеналу" 4:2). з останніх 10-ти поєдинків "Арсенал" все, що зумів винести з ігор проти "Металіста" - це якраз одна нічия і три поразки. З 2006-го року команди в Києві зустрічались лиш п'ять разів: два тріумфи "синьо-жовтих" і тричі сильнішого не було виявлено.

Прогноз: 1:2