УКР РУС

Арнесен: Я отримав великий досвід від спілкування з Маркевичем

23 грудня 2017 Читать на русском

Колишній спортивний директор Металіста данець Арнесен пригадав досвід роботи в данському клубі.

"Хто мене запросив в Металіст? Сергій Курченко, президент Металіста. У листопаді 2013 року з мною зв'язалися представники Металіста і повідомили про те, що хочуть мене бачити в якості спортивного директора. Напередодні Різдва ми зустрілися з Курченком в Німеччині і десь півгодини розмовляли про Металіст та перспективи роботи. Я не знав клуб зсередини, але я знав про Металісті, адже Металіст грав з голландськими клубами ПСВ, АЗ. Мені також багато розповіли про Харків і Україну мої друзі, яким доводилося бувати в вашій країні. Вся інформація була виключно позитивною. Приємно відгукувався про Харків і Мортен Ольсен, який керував збірною Данії на Євро-2012. Він повідомив, що у Металіста прекрасний тренувальний табір.

Арнесен: В Харкові було страшно, тому ми поїхали

Що планував зробити і що встиг? Я пропрацював лише 25 днів. У лютому ми вирушили до Ізраїлю, де проходив турнір за участю ЦСКА, Зеніта і Шахтаря. Я був там шість днів і встиг налагодити контакт з Маркевичем і гравцями команди. Я був вражений рівнем гравців команди. Після Ізраїлю ми відлітали на два дні до Харкова, після чого вирушили до Іспанії на підготовчий збір, який тривав 17 днів. Там ми багато розмовляли з Маркевичем про стратегію розвитку Металіста, він мені розповів про особливості українського чемпіонату. Я отримав великий досвід від спілкування з Маркевичем. Це великий тренер. Він вивів Дніпро у фінал Ліги Європи у важкий для України час.

Ніхто не очікував, що трапиться таке кровопролиття 19 лютого 2014 року в Києві. Моя сім'я – дружина і четверо дітей – страшно переживали за мене. Я поїхав до Києва 25-го або 26-го числа. Ситуація в Україні залишалося вкрай напруженою, президент втік з країни. Я усвідомлював, що через всі ці події не зможу повноцінно працювати, про що і повідомив Курченку. Він мене зрозумів, і ми дружньо розійшлися. Ну а в наступні кілька місяців Металіст стали залишати провідні аргентинські і бразильські гравці. Це було дуже сумно. Розпалася дуже сильна команда", – цитує Арнесена Matchday з посилання на журнал Футбол.

Також Арнесен працював менеджером у таких клубах як ПСВ, Тоттенхем, Челсі, Гамбург і ПАОК.