УКР РУС

Арешт Павелка і Запісоцького: адвокат УАФ назвав персону, якій віддали "резонансні" гроші

29 листопада 2022 Читать на русском

Юрист по справі УАФ Денис Бугай заявив, що кошти, які нібито розкрадало керівництво структури, були направлені на цілком законні цілі і потреби.

"Сьогодні було засідання Печерського суду. На жаль, суд не дослухався до наших аргументів і ухвалив рішення про арешт з можливістю внесення застави. Заставу вже сплачено. Вона сплачена УАФ. Наразі завершуються юридичні процедури щодо підтвердження платежу. І сподіваємося, що незабаром Павелко з’явиться в офісі УАФ і продовжить виконання своїх обов’язків.

Приватний пляж, позолочені меблі та гардероб для 100 пар взуття – з'явилось відео обшуку у помешканні Павелка

Термін арешту становив 2 місяці, а застава 9 мільйонів 880 тисяч гривень. Наразі Павелко перебуває в Головному управлінні поліції у слідчого. УАФ чекає, що за кілька годин питання з заставою вирішиться і Павелка відпустять (оригінал коментаря опублікований о 16:08 – прим. Футбол 24). Ми категорично незгодні з рішенням суду і взагалі з кримінальним провадженням.

Слідство заявляє, що є заволодіння коштами УАФ. Це неправда. Кошти, про які мова – це була виплата за послуги, які надавав УАФ відомий футбольний суддя П'єрлуїджі Колліна. Вони мали всі ці докази, але ці докази в суд не передали, а сховали.

Колліна отримає 1,5 млн євро за розрив контракту з ФФУ, – ЗМІ

Це кримінальне провадження понад 3 роки розслідувалося НАБУ, і Офіс генерального прокурора дійшов висновку ще рік тому, що будь-яких ознак злочину зі сторони Павелка немає, і передав цю справу в поліцію. І от минув рік – і чомусь ні з того ні з сього, без будь-яких додаткових дій була пред’явлена ця підозра. Крім того, у справі повністю відсутня експертиза.

Мова не про державні кошти, а про гроші Федерації, бо за останні 7 років Федерація не отримувала жодного бюджетного фінансування. Крім того, у справі немає потерпілого. Це рішення будуть оскаржувати", – заявив Бугай у коментарі Українській правді.

"Колліна ледь не вистрибнув із трусів від гніву". Костянтин Андріюк полює на "Лося" і зашквари нашого футболу