УКР РУС

Арбітр-хірург з "Азовсталі" працюватиме заступником Лучі в УАФ – він провів 5 місяців у полоні

12 січня 2023 Читать на русском

Президент УАФ Андрій Павелко повідомив, що арбітр та військовий медик Дмитро Кубряк окрім роботи футбольним чиновником продовжуватиме судити матчі чемпіонату.

"Дмитро Кубряк працюватиме заступником Лучано Лучі у відділі забезпечення арбітражу УАФ. Впевнений, що для команди під керівництвом Лучано Лучі та Ніколи Ріццолі таке кадрове рішення стане не тільки професійним підсиленням, але й особистим прикладом для натхнення.

Шовковський може повернутися у збірну України – легенда Динамо назвав умову камбеку

Адже всі ми пишаємось хоробрістю нашого арбітра, який, будучи також військовим медиком, у березні минулого року поїхав добровольцем в окупований Маріуполь, де допомагав рятувати поранених воїнів й пізніше потрапив у полон рашистів. Після звільнення з полону у вересні минулого року він повернувся у нашу команду. На новій посаді Дмитро відповідатиме за медичну та фізичну складову в підготовці рефері, а також за тестування та соціально-адміністративні напрями.

Паралельно Дмитро продовжить працювати арбітром на матчах чемпіонату, він готовий далі вчитися та підвищувати свою кваліфікацію для виходу в перспективі на міжнародний професійний рівень. Бажаю Дмитру успіху і пишаюсь можливістю працювати в одній команді", – написав Павелко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

До слова, детальніше про Дмитра Кубряка – арбітра ПФЛ, хірурга, який рятував українських захисників "Азовсталі", провів 5 місяців у російському полоні і зумів вижити у справжньому пеклі – дивіться на YouTube-каналі "Футбол 24".

"У полоні нам казали, що України вже нема": бомби на Азовсталь, мученицька смерть в Оленівці, допити і повітря свободи