УКР РУС

АПЛ. 19 тур. Підсумки

28 грудня 2010

У "подарунковому турі" без подарунків залишилися лише мешканці Ліверпуля. І якщо "Евертону" завадив сильний снігопад у його місті, то "Ліверпулю" відсутність підігріву на "Блумфід Роуд", що належить "Болтону".

Зате решту матчів видалася на славу, адже в жодному з них не забивалося менше двох голів. Та й господарі виявилися на диво гостинними, здобувши перемогу лише у трьох матчах, а у інших поєдинках тон на балу задавали гості.

Герой туру. Карлос Тевес. “Ман.Сіті” поїхав в гості до “Ньюкаслу”, де господарі були досить гостинними.  "Сороки" нічого не змогли протиставити "Сіті" в основному через те, що надвдало діяв капітан гостей Карлос Тевес, який нібито узгодив усі розбіжності з керівництвом команди.

Вже до 5-ої хвилини поєдинку “Ман.Сіті” завдяки діям аргентинця (спочатку Карлос віддав гольову передачу на Беррі, а потім і сам переправив м’яча у сітку воріт)"Ман. Сіті” мав гандикап у два м’ячі.

Забив Тевес і останній у матчі гол і тим самим міг вийти на перше місце у суперечці бомбардирів, якщо б не Бербатов із “МЮ”, але про болгарина дещо пізніше...

І хоча за усіма іншими показниками: володіння м’ячем, удари в рамку (і не дуже) воріт, господарі матч виграли, проте от забити їм вдалося лише одного разу — на 72-ій хвилині м’яч, який Керролл переправив у ворота, став голом престижу.

Про Керролла потрібно сказати окремо — вся гра “сорок” будувалася через нього, і як сказав Манчіні:”Гравці “Ньюкаслу” зробили, напевне, 200 навісів на Керрола, проти нього важко грати будь-кому”.

Не будемо копирсатися у статистиці, а повіримо тренеру “міщан” на слово.

Тільки от без Керролла (навіть з такою реалізацією) “Ньюкасл” важко уявити у атаці якщо його не вдасться втримати. А це цілком реально, адже у “Ньюкаслу” не надто добре фінансове становище і керівництво може спокуситися на 15 мільйонів фунтів, які “Тоттенхем” вже приготував, аби отримати цього гравця.

Перемога туру. “Астон Вілла” - “Тоттенхем”. Хоча навіщо “Тоттенхему” нападники, коли у них є такий вінгер, як Гарет Бейл та півзахисник Рафаель Ван дер Варт. Саме цих двоє гравців і стали творцями перемоги “шпор”.

Хоча гості з 27 хвилини грали у меншості — у не надто жорсткому порушенні Дефо суддя Мартін Аткінсон угледів щось таке, що на його думку, заслуговувало на вилучення для гравця збірної Англії.

Однак відсутність Дефо його партнери начебто не помітили і без проблем продовжили атакувати. Показовою була атака, коли забивався другий гол. Ван дер Варт віддав на Бейла і той у своєму стилі на нерідному для себе фланзі пройшов ледь не від своєї штрафної до карного суперника, віддав на Леннона, а той на Ван дер Варта, якому допоміг цим пасом оформити дубль.

Гол Туру. Ван дер Варт. Цей гол голландця став найкращим у турі. І нехай удар його не став надто видовищним, проте сама комбінація заслуговує на увагу.

Цікаво, що у першому колі, коли ці команди зустрічалися у рамках 7-го туру, Рафаель також записав на свій рахунок два м’ячі, а “Тоттенхем” переміг — 1:2. Просто дежавю якесь.


Лідер бомбардирів. Дімітар Бербатов. Але у турі 19-му було три дублі. Третій, і не менш важливий, аніж голи Тевеса та Ван дер Варта, оформив Дімітар Бербатов у ворота “Сандерленда”. Це були його 12 та 13 голи у цьогорічному чемпіонаті і болгарин одноосібно очолив бомбардирські перегони, а тренер “МЮ” Алекс Ферг’юсон висловив сподівання, що Бербатову вдасться забити у цьогорічній першості 25 голів.

Саме голи Дімітара і стали єдиними у матчі і дозволили “манкуніанцям” перемогти і втримати першу сходинку у матриці розташування команд.

Скандал туру. А от “Блекберн” у рідних стінах поступився “Сток Сіті”, і можливо не через саму гру, а через атмосферу всередині команди. Це, зокрема, помітно у тому, що Крістофер Самба перестав бути капітаном команди.

У цьому матчі Самба участі не брав (офіційна версія — через травму), однак капітаном команди він вже точно не буде. Після того, як він висловив своє незадоволення звільненням тренера Сема Аллардайса і сказав, що готовий покинути команду вслід за тренером.

В.о. тренера “Блекберна” Стів Кін такого нахабства не стерпів і позбавив Самбу права на капітанство.

Матч туру. "Арсенал" - "Челсі". "Каноніри" без особливих зусиль зуміли продовжити безвиграшну серію "Челсі". Особливо постарався Сеск Фабрегас, який, схоже, повністю відновився після травми. На його рахунку гол, та дві гольових передачі.