УКР РУС

Анонс матчів середи 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

6 квітня 2011

Головний тренер каталонського клубу Хосеп Гвардіола побоювався донецького "Шахтаря" ще перед жеребкуванням чвертьфіналу Ліги Чемпіонів.

В середу на "Камп Ноу" іспанський фахівець отримає можливість спробувати перебороти свою шахтарофобію.

"Вони мають один із найкращих правих флангів у Європі. Вони мають фахівця, який уже тренував, поки я вивчав, що таке футбол. "Шахтар" - це видатна команда. Я не хочу, щоб хтось отримав травму, але якщо ми гратимемо в півсили, "Шахтар" нас пожиратиме. Ми повинні провести увесь матч на максимальному рівні", - каже головний тренер "Басрелони" Хосеп Гвардіола.

"Ми дуже добре знаємо, як грати проти складного суперника, який вміє грати у футбол. У них є класні гравці, ми грали проти них багато разів, і кожного разу було складно, такою буде і ця зустріч", - каже нападник "Барселони" Ліонель Мессі.

На жаль для "Шахтаря", який вперше у своїй історії зіграє у чвертьфіналі Ліги Чемпіонів, Мессі в атаці зможе допомогти Педро, який відновився від травми. Готовий вийти на поле і бразильський оборонець Максвелл. Луческу ж надіється, що на "Кам Ноу" зможе вийти Дмитро Чигринський, який як ніхто інший знає каталонців зсередини - участь у матчі українського захисника під питанням.

"Складно передбачити результат матчу. Це все-таки "Барселона". Ви самі знаєте, як ця команда грає. Але, як я сказав, хотілося б зіграти таким чином, щоб у нас залишався шанс у Донецьку для проходу далі", - каже головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу.

Букмекери ж просто відмовляються вірити у те, що "Шахтар" здатний на супер-сенсацію. На перемогу "гірників" у першому поєдинку британська контора дає такий коефіцієнт, що якщо поставити гривню - виграєш 15. На перемозі ж "Барселони" з гривні можна заробити всього 20 копійок.

Поки ж "гірники" намагатимуться приголомшити "синьо-гранатову" машину - на Туманному Альбіоні відбуватиметься дербі - лондонське "Челсі" прийматиме "Манчестер Юнайтед". Проблем у сера Алекса хоч відбавляй - в лазареті більше гравців, ніж тих, яких дозволено посадити на лаву запасних - серед них Фердінанд, Флетчер, Оши, Рафаель, однак атака у "червоних дияволів" в повній готовності. Руні, якого за нецензурну лексику дискваліфікували на два матчі АПЛ, набрав обертів - хет-трик у останньому поєдинку манкуніанців проти "Вест Хема".

Не забув як забивати і Бербатов – ну, і в рукаві сера Алекса козир у мексиканської масті - Чічаріто. Що ж до "Челсі" - то усі живі та здорові - лише хлопчина із Землі Обітованої Йосі Бенаюн ніяк не може покинути лазарет. Усі сині фанати Лондона називають матч вендетою - адже золотий 2008 рік для "МЮ" у Лізі Чемпіонів вдався завдяки перемозі над "Челсі" у фіналі по пенальті. Поєдинки середи розпочнуться у 21:45 за київським часом.