УКР РУС

Анонс 35 туру Серії А

30 квітня 2011

Чемпіон відомий, аутсайдер також. Проте за чотири туру до завершення чемпіонату в Італії слід очікувати ще багато принципової боротьби і ось чому...

Доволі цікавою буде боротьба у верхній частині турнірної таблиці, де “Рома”, “Лаціо”, та “Удінезе” змагаються за четверту сходинку, яка дає путівку у Лігу чемпіонів. У цю боротьбу може втрутитися і “Ювентус”, але для цього йому спочатку потрібно в гостях здолати “Лаціо”. Саме цей поєдинок і стане центральним у 35 турі Серії А.

 

“Лаціо” - “Ювентус”

До цього матчу команди підійшли в оптимальних складах тож у тренерів не виникне питань, кого ж випускати на поле. Щоправда, Дель Нері, у якого і так небагато шансів очолювати “Юве” і в наступному сезоні, потрібно завершити цей на мажорній ноті, аби зовсім їх не втратити.

Що туринцям буде непросто свідчить хоча б те, що “Лаціо”, аби втриматися у четвірці і в наступному сезоні представляти Італію у Лізі чемпіонів, не може дозволити собі втратити хоча б очко, адже саме настільки відстає від римлян найближчий переслідувач  - “Удінезе”.

Тільки от статистика не надто прихильна до “блакитних”, які в десяти останніх зустрічах зуміли перемогти туринців лише двічі (та й то у Кубку Італії), а у Серії А тричі зіграли внічию і п’ять разів перемогу святкував “Юве”. “Б’янко-нері” не можуть перемогти у чемпіонаті Італії вже два матчі поспіль, а “Лаціо”, напевне, захоче помститися за поразку у першому колі — нагадаємо, тоді “Юве” переміг завдяки голу Красіча на останній хвилині.

 

“Фіорентина” - “Удінезе”

Хоча і “Удінезе” буде не просто гнатися за “Лаціо”, адже на команду чекає непростий виїзд до Флоренції. Та й команда з Удіне зараз перебуває не у найкращих кондиціях, про що і свідчить поразка у попередньому турі від далеко зараз не найсильнішої “Парми”.

Команди до цього поєдинку підійшли майже без кадрових втрат, якщо не враховувати відсутність у “Фіорентини” Крельдрупа. Якщо вірити статистиці, то перевагу важко віддати жодній з команд, адже вони почергово обмінюються перемогами, яких в десяти останніх зустрічах у “фіалок” було чотири, а в “Удінезе” - п’ять. Внічию команди грали між собою ще десять очних зустрічей тому.

Цікавий цей поєдинок ще й тим, що капітан “Удінезе” сперечається з Едінсоном Кавані з “Наполі” за звання кращого бомбардира і спробує перегнати уругвайця вже у матчі з “Фіорентиною”. Наразі в активі бомбардирів по 26 забитих м’ячів.

 

“Наполі” - “Дженоа”

Непростий суперник буде і у “Наполі”, адже “Дженоа” цього сезону насамперед відома своїм надійним захистом. А останні два матчі, у яких генуезці відправили у ворота суперника сім м’ячів, засвідчили, що й з нападом у генуезців все гаразд.

Команди добре знайомі між собою, адже зустрічалися ще у Серії В, однак “Наполі” не надто щастило у цих зустрічах. За десять останніх матчів з генуезцями “Дженоа” перемагала п’ять разів, а чотири рази команди грали між собою внічию. Щоправда в останньому турі, завдяки перемозі — 0:1, “Наполі”, схоже, перервав нещасливу для себе традицію.

Та про те, що зараз клас “Наполі” значно вищий, свідчить різниця між командами у 20 очок. Та й теоретичні шанси на Скудетто у “Наполі” залишилися, однак мало хто вірить, що “Мілан” програє в усіх чотирьох останніх турах.

 

“Мілан” - “Болонья”

Тим більше, що у звітному турі суперником “Мілану” буде “Болонья”, яка не знає перемог у п’яти останніх турах де лише одного разу зіграла внічию. Та й без Гаріча, Екдаля та Брітоса болонцям важко буде щось протиставити “Мілану”.

За 10 останніх зустрічей між собою команди лише одного разу зіграли внічию, а на сім перемог “Мілану” “Болонья” зуміла відповісти лише двома звитягами.

 

“Чезена” - “Інтер”

Між “Міланом” та “Наполі” розмістився “Інтер”, якого протестує “Чезена”. Дебютант Серії А під кінець чемпіонату робить все, аби у ній залишитися і наступного сезону. В чотирьох останніх матчах “Чезена” здобула 8 очок, а в двох останніх святкувала перемогу. Коли нічого втрачати, то і “Інтер” не страшний.

Та й що з “нерро-адзуррі” можна грати на рівних свідчить і поєдинок першого кола, де “Чезена” зуміла забити два м’ячі на “Джузеппе Меацца”, щоправда, пропустила тоді тричі. Саме цей матч поки що і залишається єдиним протистоянням цих команд в історії.

На користь “Чезени” і те, що Веслі Снейдер отримав невелике ушкодження, тож Леонардо вирішив залишити його у Мілані.

 

“Барі” - “Рома”

Ще одна команда з верхньої частини турнірної таблиці - “Рома” поїде в гості до “Барі”. Важко сказати, що зможуть протиставити римлянам господарі, адже як не крути, а наступний сезон вони очевидно розпочнуть у нижчому дивізіоні, оскільки виявилися набагато слабшими за інші 19 команд. До того ж не зможе “Барі” допомогти Віталій Кутузов.

Цікаво, що за 15 очних зустрічей “Барі” не зумів жодного разу здолати “вовків”, і лише чотири рази зіграв із римлянами внічию.

 

На дні

Ще принциповішою буде боротьба за право залишитися в елітному дивізіоні. Найбільші шанси приєднатися до “Барі” має “Брешія”, яку врятує лише диво. Понизитися у класі може ще одна і з інших семи команд - “Лечче” та “Сампдорія" найреальніші претенденти.

Саме “Брешія” у 35 турі буде приймати “Сампдорію”, то ж зрозуміло, що це протистояння буде принциповим. А “К’єво” прийматиме “Лечче”, який “летючі віслюки” випереджають лише на чотири пункти.