УКР РУС

Анонс 32 туру Бундесліги. Матчі суботи

30 квітня 2011

Сьогодні відбудеться сім матчів у чемпіонаті Німеччини, які завершать програму 32 туру.

"Борусія" Д - "Нюрнберґ" (субота, 16.30)

"Нюрнберґ" програв у Дортмунді лише дві із п'яти ігор, хоча "франки" не забивають теперішньому лідеру на його полі вже п'ять років (востаннє 22 квітня 2006 року). Остання перемога "Нюрнберґа" над "Борусією" зафіксована 16 листопада 1990 року (2:0).

"Борусія" у другому колі здобула лише половину перемог із першого кола (7:14), а в останніх шести турах дортмундська команда виграла лише два матчі. Щоправда, підопічні Юрґена Кльопа надійно грають у захисті, пропустивши в останніх тридцяти матчах максимум один гол за гру. Отож "Борусія", незважаючи на певне гальмування на фініші сезону, може побити ще один рекорд Бундесліги - 21 пропущений гол за сезон, який встановила мюнхенська "Баварія" у сезоні 2007/08.

На домашній арені "Борусія" після стартового матчу чемпіонату, коли поступилась "Байєру" із рахунком 0:2, не програє, а останні дві гри перед своїми уболівальниками лідери чемпіонату виграли із загальним рахунком 7:1.

"Нюрнберґ" виграв лише одну із останніх п'яти ігор, однак три останні тури "франки" зіграли внічию.

Рахунок першого кола: 2:0

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Гамбурґ" - "Фрайбурґ" (субота, 16.30)

15 грудня 2001 року, зігравши внічию 1:1, "Фрайбурґ" здобув єдине очко в останніх восьми матчах на полі суперника поєдинку. Крім того, у Гамбурзі "Фрайбурґ" в останніх 11 матчах забив лише 7 голів, а останні три матчі "Фрайбурґ" в гостях у "Гамбурґа" програв із загальним рахунком 0:10.

"Фрайбурґ" програв останні шість із восьми матчів у сезоні, здобувши перемогу лише в одній грі (9 квітня проти "Хофенхайму" 3:2). В останніх семи турах "Фрайбурґ" пропустив менше, ніж два голи за матч, лише від "Майнца" (1:1).

"Гамбурґ" не може здобути перемоги вже у чотирьох турах вряд, у яких забив лише один гол... з пенальті. "Гамбурґ" в останніх восьми турах здобув лише одну перемогу - 19 березня команда здолала "Кельн" (6:2), показавши свою міць новому наставнику команди Міхаелю Енінґу.

В останню чверть матчу "Гамбурґ" пропустив 15 голів - на один більше у ще однієї гамбурзької команди - "Санкт-Паулі" (16). Висновок-здогадка: Команди із Гамбурґа мають недостатню фізичну підготовку чи зашвидко втрачають концентрацію на полі?

Рахунок першого кола: 0:1.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Майнц" - "Айнтрахт" (субота, 16.30)

"Айнтрахт" - єдина із теперішніх команд Бундесліги, яка ще ніколи не виграла від "Майнцу". Із семи дуелей між суперниками п'ять завершились внічию. У випадку хоча б нічиєї у цьому поєдинку тренер "Майнцу" Томас Тухель здобуде соте очко у Бундеслізі.

Перемога із рахунком 1:0 над "Борусією" (М) 15 квітня стала єдиною для "Майнца" в останніх шести турах, у яких підопічні Тухеля забили лише три голи.

Шість голів та вісім очок "Айнтрахта" - найгірший показник серед усіх команд у другому колі. Крім того, команда із Франкфурта-на-Майні чекає з новим наставником вже чотири гри на першу перемогу Крістофа Даума.

11 голів у свої ворота під час останніх п'яти хвилин матчу - "найкращий" показник "Айнтрахта" серед усіх команд чемпіонату. 30 забитих голів - найгірший показник для "Айнтрахта" зі сезону 1988/89, коли команді вдалось залишитись у Бундеслізі лише завдяки вдалій дуелі у перехідних матчах.

Рахунок першого кола: 1:2


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Хофенхайм" - "Штутґарт" (субота, 16.30)

"Штутґарт" не програв жодної гри "Хофенхайму" у Бундеслізі.

"Хофенхайм" перед сотою грою команди у Бундеслізі виграв лише дві із останніх десяти ігор у чемпіонаті, причому дві вдома із однаковим рахунком 1:0 від дортмудської "Борусії" та "Айнтрахта".

"Хофенхайм" мало забиває голів у другому колі, маючи третій найгірший показник. Натомість "Штутґарт", забивши з початку чемпіонату вже 55 голів, є четвертою найкращою командою у цьому показнику. "Шваби" програли лише одну гру в останніх восьми турах і набрали у другому колі лише на два очки менше, ніж лідер чемпіонату "Борусія" (Д). В останніх чотирьох гостьових іграх "Штутґарт" втратив лише два очки.

Рахунок першого кола: 1:1.


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Кельн" - "Байєр" (субота, 16.30)

Всі рейнські дербі цього сезону "Кельн" програв (0:4 і 1:5 "Борусії" (М) та 2:3 "Байєру"). Перемігши 24 травня 1997 року, "Кельн" програв всі наступні 15 дуелей "Байєру". Крім того, в останніх чотирьох домашніх дуелях проти "верстатників" "Кельну" не вдалось забити жодного голу.

П'ять вилучень на домашній арені у зустрічах із "Байєром" - рекордний показник "Кельна". Три останні гри чемпіонату "Кельн" програв із загалним рахунком 3:12, причому в останніх п'яти турах "Кельн" пропустив аж 18 голів.

"Кельн" - найгірша команда першого тайму (16:28 голів), а "Байєр" у першому таймі забив 29 голів - найкращий показник. Крім того, "Байєр" як найкраща команда другого кола виграв останні шість із семи поєдинків у чемпіонаті.

Юп Хайнкес виграв свої дві останні гри у Кельні "на сухо", однак його підопічні пропустили найбільше голів (51) саме у матчах із рейнським суперником.

Рахунок першого кола: 2:3


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Гановер" - "Борусія" (М) (субота, 16.30)

Відколи "Гановер" повернувся у Бундеслігу (2002 рік) "Борусії" вдалось здобути у дуелях із суперником лише два очки, причому два останні матчі із "Гамбурґом" передостання команда цього чемпіонату програла із загальним рахунком 2:11.

В останніх п'яти дуелях між суперниками цього поєдинку глядачі побачили 29 голів.

У цьому чемпіонаті "Гановер" виграв останні п'ять домашніх ігор, дозволивши забити лише Ар'єну Роббену ("Баварія"). Цікаво, що 11 перемог вдома вдалось здобути у сезоні лише "Гановеру" та "Баварії".

В останніх одинадцяти турах у першому таймі "Гановер" пропустив лише один гол.

"Борусія" привезла із п'яти останніх візитів до суперників лише одне очко. Рамка воріт "Борусії" 17 разів "потерпіла" від м'яча - рекорд Ліги. Крім того, "Борусія" із найбільшою кількістю пропущених голів є також найгіршою командою другого тайму (23:43 голи).

Рахунок першого кола: 2:1.


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

"Баварія" - "Шальке" (субота, 19.30)

"Баварія" не виграє вдома від "Шальке" вже чотири сезони. Після перемоги 31 березня 2007 року (2:0) "Баварія" здобула лише два очки у двох матчах (1:1).

"Шальке" найбільше зіграв внічию із "Баварією" і найбільше голів (101) пропустив також від мюнхенського клубу. Найвищим досягненням "Баварії" у дуелях із "Шальке" є 10 вилучень гравців мюнхенської команди.

"Баварія" виграла останні три домашні матчі із загальним рахунком 12:1 і забила найбільше голів у другому колі (36). Натомість "Шальке" забив у другому колі лише 10 голів - другий найгірший показник.

"Шальке" не програв жодної із офіційних ігор на виїзді із Ральфом Рангніком.

"Баварія" забила під час останніх 15 хвилин матчу 20 голів, а під час п'яти останніх - десять. Ці показники є найкращими в чемпіонаті.

Рахунок першого кола: 0:2