УКР РУС

Анонс 30-го туру Серії А

19 березня 2011

Ювілейний, 30-ий тур італійської першості не обіцяє якихось аж надто принципових протистоянь. Хоча...

Хоча аутсайдери вже неодноразово доводили, що можуть створити сенсації у матчах з лідерами, а лідери, у свою чергу, в деяких матчах показали, що можуть подарувати очки очевидно слабшим за себе суперникам. Як буде цього разу?

З поміж усіх інших поєдинків найбільша увага буде прикута до Сицилії, де “Палермо” прийматиме лідера першості - “Мілан”.

 

 

“Палермо” - “Мілан”

Здавалося б “Палермо”, яке в останніх іграх не те що до претендента на єврокубки, а й до середняка Серії А не дотягує, навряд чи щось протиставить “россо-неррі”, але... Матчі проти команди з Мілану для сицилійців останнім часом складаються дуже вдало.

Три останні візити “Мілану” у гості до “Палермо” завершилися повним фіаско — жодного очка з дев’яти можливих. До того ж не зможе допомогти у цьому матчі команді Массіміліано Алегрі Златан Ібрагімовіч, який через грубу гру відбуває покарання у вигляді трьохматчевої дискваліфікації.

Та якщо “Палермо” ця перемога потрібна для того, аби вийти із психологічної кризи (команда не перемагає вже п’ять матчів поспіль), то “Мілан” собі просто не може дозволити втрачати очки, якщо має намір вигравати цьогорічну першість, адже у наступному турі суперником його будуть одноміщани з “Інтера” і цей матч може стати вирішальним у боротьбі за Скудетто.

 

“Фіорентина” - “Рома”

Заслуговує на увагу і виїзд “Роми” до Флоренції, де на “вовків” чекає “Фіорентина”, яка вже у чотирьох матчах поспіль не знає гіркоти поразки.

“Рома” ж, відтоді як її очолив Віченцо Монтела, на внутрішній арені ще не програвала. До того ж, “вовки” мають бути натхненні перемогою у минулому турі над “Лаціо” у римському дербі.

Якщо не враховувати травми у “фіалкових” Крельдрупа, то до цієї зустрічі команди підійшли в оптимальних складах. Як, зрештою, і в непоганих фізичних та психологічних кондиціях. Єдине, що може насторожувати тренера флорентійців Сінішу Міхайловіча це статистика протистоянь з “Ромою”, адже за 27 останніх ігор “Фіорентина” спромоглася лише на три перемоги проти 15-ти звитяг “Роми”.

 

“Лаціо” - “Чезена”

А от “Чезені”, напевне, варто поспівчувати. Один із аутсайдерів Серії А завітає до Риму, де гратиме зі злими гравцями “Лаціо”, які були переможені минулого туру у дербі. Гості ризикують бути розтоптаними.

Навіть попри те, що “Чезена” вже не програє чотири матчі поспіль, чомусь здається, що ця серія перерветься саме у матчі з “орлами”, навіть незважаючи на те, що “Лаціо” не допоможе Діакіте, а у гостей можуть вийти на поле усі гравці основи і підоснови.

Історія протистоянь цих команд налічує усього... один матч, у якому в першому колі сезону, що триває, перемогла...”Чезена” - 1:0.

 

“Інтер” - “Лечче”

Інша команда з обойми лідерів - “Інтер” прийматиме ще одного претендента на виліт - “Лечче”.“Нерро-адзуррі” оступилися в останній грі з “Брешією”, тож навряд чи дозволять гостям здобути вдома хоча б очко.

Та й невідомо, за рахунок чого гості його б мали здобути, адже якщо не враховувати нічиєї у першому колі (тоді “Інтер” тренував Бенітес і під його керівництвом команда, м’яко кажучи, не виблискувала), то востаннє “Лечче” перемагав міланців ще у травні 2004 року, після чого п’ять разів програвав і лише двічі команди зіграли внічию.

 

“Наполі” - “Кальярі”

“Наполі” вже, схоже, віднайшов свою гру з поверненням Лавессі після дискваліфікації. Та їхнє протистояння з “Кальярі” насамперед буде цікаве тим, що екс-тренер неаполітанців, який зараз керує діями футболістів “Кальярі”, Роберто Донадоні спробує довести, що власник “блакитних” Ауреліо де Лаурентіс даремно вирішив звільнити його свого часу.

На допомогу цьому тренеру може бути і статистика протистоянь, адже в останніх десяти матчах між собою кожна з команд має по три перемоги і ще чотири матчі завершилися внічию.

Хоча “Кальярі” до цього матчу може підійти не у найкращому психологічному стані, адже в останньому турі ця команда була розгромлена “Удінезе” - 4:0.

 

“Удінезе” - “Катанія”

Наступною жертвою зв’язки форвардів “Удінезе” Санчес — Ді Натале може стати “Катанія”. І хоча у першому колі у протистоянні з “чорно-білими” перемогла саме “Катанія”, однак зараз “Удінезе”, керівництво якого не так давно говорило про збереження прописки в елітному дивізіоні, набрав такої ходи, що їхній фініш у зоні Ліги чемпіонів виглядає цілком закономірним.

До того ж гравці”Удінезе” можуть похвалитися не лише своєю грою у нападі, а й захистом, адже не пропускають вже у п’яти матчах поспіль.

 

“Ювентус” - “Брешія”

Не можна оминути увагою і гру “Ювентуса” з “Брешією”. Тренерське майбутнє Дель Нері у Турині вже декілька турів висить на волосинці і невдалий результат з “Брешією” може стати останньою краплею у терпінні власника “Юве” Андреа Альєлі.

А хвилюватися Дель Нері є за що, адже у чотирьох останніх турах “Брешія” грає внічию, причому гравці цієї команди розписали мирові з “Наполі” та “Інтером”.

Щодо історії особистих протистоянь, то у “Юве” було шість перемог поспіль, однак після цього “Брешія” одного разу обіграла туринців, а в останній зустрічі між ними була зафіксована нічия.

 

Інші матчі

У рамках 30-го туру між собою також зіграють “Барі” - “К’єво”, “Болонья” - “Дженоа” та “Сампдорія” - “Парма”.