УКР РУС

Анонс 22 туру чемпіонату Німеччини

12 лютого 2011

У суботу стартує 22 тур чемпіонату Німеччини. Чи зуміють аутсайдери зберегти собі шанси на прописку у Бундеслізі? Чи повторить дортмундська "Борусія" ще один рекорд Бундесліги? Про це та інше - в анонсі туру.

 

 

 

 

 

"Баварія" - "Хофенхайм" (субота, 16.30)
З часу останньої поразки (1:2 проти "Майнца" 25 вересня) "Баварія" здобула перемогу у всіх 6 домашніх матчах, у кожному з яких на рахунку мюнхенського клубу принаймні три голи, а загальний рахунок на домашній арені у цих матчах - 22:4. В останніх 9 турах "Баварія" лише одного разу не пропустила гол (11 грудня у матчі проти "Санкт-Паулі", 3:0). "Хофенхайм" виграв останні два матчі, а в останніх 4 із 5 поєдинків команда йшла на перерву, ведучи в рахунку. Обидва суперники є науспішнішими командами першого тайму: "Хофенхайм" - 20:9, "Баварія" - 17:7. Результат першого кола: 2:1 (на користь "Баварії").

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Шальке" - "Фрайбурґ" (субота, 16.30)

"Шальке" в минулому турі витримало натиск майбутнього (!?!) чемпіона і показав, що перебуває в непоганій формі. В останніх двох домашніх матчах проти "Фрайбурґа" ґільзенкірхенська команда зуміла здобути лише одне очко. У цьому чемпіонаті "Шальке" не забиває вже два тури, а у другому колі команді вдалося забити лише один гол (Рауль у ворота "Гановера"). Останні дві домашні гри господарі цього поєдинку програли із рахунком 0:1. Натомість "Фрайбурґ" не програє вже 7 матчів і програв лише одну із п'яти виїзних ігор. Результат першого кола: 2:1


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Штутґарт" - "Нюрнберґ" (субота, 16.30)

"Шваби" виграли вдома у "Нюрнберґа" лише 2 із 8 останніх ігор, причому у чотирьох дуелях господарям взагалі не вдалося забити жодного голу. Цікаво, що коли арбітри призначали пенальті на полі "Штутґарта" у ворота "Нюрнберґа" (9 разів), то гравці господарів 6 разів не скористались шансом забити гол.
"Нюрнберґ" ніде не перемагав стільки, як у Штутґарті (7 разів). Щоправда під час 3 із 4 останніх візитів до "швабів" гостям із Нюрнберга не вдалось забити у ворота господарів. Тренер "Нюрнберґа" Дітер Хекінг може відсвяткувати у цьому турі свою 50-у перемогу як тренер Бундесліги, однак шанси у нього для цього мізерні, оскільки йому вдалось виграти 1 із 13 останніх гостьових ігор (30 жовтня у Бремені 3:2). В останніх трьох турах "Нюрнберґ" здобув 7 очок. "Штутґарт" виграв одну із останніх п'яти домашніх ігор і є зараз найгіршою командою першого тайму (12:22). Результат першого кола: 1:2.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Вольфсбурґ" - "Гамбурґ" (субота, 16.30)
Тренера "Гамбурґа" Арміна Фе вже двічі звільняли у Вольфсбурзі - у 2008 році як тренера "Штутґарта", а рік тому як тренера саме "вовків". Цей поєдинак стане 100-ою виїзною грою для Фе як тренера команд Бундесліги. "Вольфсбурґ" забив найбільше голів гостям саме у матчах із "Гамбурґом" (28), а програв вдома лише одну із останніх семи дуелей супернику. Однак у цьому сезоні "вовки" вдома не виграють з 30 жовтня (2:0 перемога над "Штутґартом"). Новий тренер "Вольфсбурґа" П'єр Літбарські найбільше ігор програв як гравець саме "Гамбурґу" (13 разів). В останніх чотирьох турах "Гамбургу" вдавалось не пропустити і не забити у першому таймі. Результат першого кола: 3:1.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Айнтрахт" - "Байєр" (субота, 16.30)

Шість із останніх дев'яти ігор на полі "Айнтрахта" леверкузенська команд виграла. "Байєр" - друга найкраща команда на виїзді, яка у другому колі не пропустила ще жодного голу у першому таймі. У минулому турі "Байєр" зазнав першої поразки в гостях у цьому чемпіонаті. "Айнтрахт" забив найменше голів вдома серед усіх команд чемпіонату - лише 9. Команда з Франкфурта залишається єдиною командою, якій не вдалось забити бодай гол у другому колі, а в останніх шести турах "Айнтрахту" вдалось забити аж... один гол. Щоб забити гол гравцям "Айнтрахта" в середньому потрібно зробити п'ять спроб - найгірший показник реалізації моментів. Результат першого кола: 1:2.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Санкт-Паулі" - "Борусія" (М) (субота, 16:30)

"Борусія" зазнала у гостях у "Санкт-Паулі" лише однієї поразки. Трапилось це 16 грудня 1989 року (рахунок 1:2), коли команда із Мьонхенґлабаху була аутсайдером. Зараз "Борусія" також має найдірявіший захист (53 голи в пасиві) та найгіршу атаку (23 голи в активі). "Санкт-Паулі" у другому колі виглядає непогано: забиши 7 голів (другий показник після "Баварії", яка зіграла на одну гру більше), команда ще не програла у новому році. "Борусія" пропустила у другому таймі більше голів (37), ніж "Санкт-Паулі" у всіх іграх. Гравців "Борусії" найчастіше вилучали у цьому чемпіонаті (6 разів), причому у цих матчах жоден із гравців команд-суперниць не покинув поле через червону картку. Арбітри також призначили у ворота команди із Мьонхенґладбаху найбільше пенальті - 6. Результат першого кола: 2:1.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Кайзерслаутерн" - "Борусія" (Д) (субота, 19.30)

Перемога із рахунком 4:1 першого квітня 2001 року стала єдиним успіхом із останніх восьми вояжів до Кайзерслаутерна. Причому в 5 із 8 останніх іграх в гостях дортмундська команда не зуміла вразити ворота "Кайзерслаутерна". "Борусія" може здобути у цьому матчі одинадцяту виїзну перемогу у чемпіонаті. 11 перемог за один сезон вдалось здобути лише двом командам - "Вердеру" у сезоні 2003/2004 та "Гамбурґу" (2005/2006). У цьому чемпіонаті "Борусія" лише одного разу програла на виїзді (18 грудня від "Айнтрахта" 0:1). В решті поєдинків на виїзді "Борусія" забивала принаймні два голи, а в останніх двох - по три. "Кайзерслаутерн" програв останні чотири офіційні гри і пропустив у другому колі найбільше голів (10). Результат першого кола: 0:5.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Кельн" - "Майнц" (неділя, 16.30)
За коротку історію зустрічей між командами у Бундеслізі "Кельн" двічі вдома перемагав "Майнц" із рахунком 1:0. У цьому матчі "Майнц" може здобути 200-е очко у Бундеслізі. "Кельну" бракує лише двох очок, щоб набрати 2400 очок у Бундеслізі. "Кельн" виграв останні три гри вдома і з 13 листопада (поразка від мьонхенґладбахської "Борусії" 0:4) не програє на домашній арені. Перемігши мюнхенську "Баварію", рейнській команді вперше у сезоні вдалося здобути очки, після того, як команда програвала після першого тайму. "Майнцу" в останніх чотирьох турах вдалося здобути лише одну перемогу і забити лише два голи. Результат першого кола: 0:2.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Вердер" - "Гановер" (неділя, 18.30)

Фреді Бобіч здобув для "Гановера" єдину перемогу (2:1) у Бремені, забивши два голи 22 березня 2003 року. Після цього на "Везер-штадіоні" відбулось 7 дуелей, у яких "Гановер" спромігся здобути лише дві нульові нічиї, а загальний рахунок цих матчів - 2:21. У разі нічиєї у цьому матчі, тренер гостей Мірко Сльомка святкуватиме 200-е очко на посту головного тренера у Бундеслізі. Причому Сльомка виграв 7 із 10 останніх матчів зі своєю командою, проте в останніх трьох матчах "Гановер" забив лише один гол. "Вердер", тренер якого Томас Шааф став 12 тренером, якому вдалося провести 400 матчів у Бундеслізі, виграв лише 1 із 7 останніх матчів у чемпіонаті (2:1 у "Хофенхайму"). Результат першого кола: 1:4