УКР РУС

Анонс 21 туру Серії А

22 січня 2011

"Удінезе" - "Інтер" та "Сампдорія" - "Ювентус" - саме ці матчі обіцяють стати найбільш безкомпромісними у 21 турі чемпіонату Італії.

“Удінезе” - “Інтер”

“Інтер”, маючи один поєдинок у запасі, випереджає “Удінезе” на п’ять очок у турнірній таблиці, та все одно “чорно-білі” є претендентами на те, аби стати у наступному році учасниками єврокубків. А “Інтер” не програє вже чотири матчі у Серії А, тож спробує продовжити вдалий старт Леонардо біля керма команди.

“Удінезе” ж востаннє програвало у 17 турі “Лаціо” в гостях. Після чого одного разу переміг і двічі грав у нічию. Також козирем команди Франческо Гвідоліна окрім фактора домашнього поля може стати ще й те, що капітан команди 33-річний нападник Антоніо ді Натале переживає другу молодість і зараз лідирує у суперечці бомбардирів.

Та й якщо бути педантичним і довіритися статистиці, то “Удінезе” мав би перемогти, оскільки в десяти останніх протистояннях цих команд спочатку п’ять разів поспіль команди грали внічию, після чого стільки ж перемогу святкував “Інтер” і завжди з різницею в один м’яч. Тож, можливо, настав час переможної п’ятірки “Удінезе”.

Саме “Удінезе” у своєму останньому здолала “Сампдорія”. Відбувався цей матч у рамках Кубку Італії і генуезцям вдалося пройти далі лише завдяки післяматчевим пенальті.

“Сампдорія” - “Ювентус”

Тепер же у “Сампдорії” суперник більш солідний — туринський “Ювентус”, який, щоправда, в останніх поєдинках дещо спростовує свої претензії на чемпіонство. Та й “Сампдорія” за втраченими очками не дуже то й відстає від туринців — їх розділяє 5 пунктів. І хоча в останньому турі “стара синьйора” перемогла, проте рахунок 2:1 з останньою командою чемпіонату “Барі” - не надто переконливий аргумент.

“Сампдорія” ж свої перемоги чергує з поразками, але найбільше у чемпіонаті що триває у неї нічиїх. Саме мирний рахунок можна очікувати і у цьому матчі, адже саме нічия - найпопулярніший результат у протистояннях “Сампдорії” з “Ювентусом” - з десяти їхніх останніх протистоянь половина закінчилася внічию.

“Палермо” - “Брешія”

“Палермо” спробує перемогти передостанню команду Серії - “Брешію”. Сицилійці, попри вдалий старт, в середині чемпіонату виглядали не настільки переконливо, засвідчивши, що перемоги команди напряму залежать від гри її лідера Хав’єра Пасторе. Проте у матчі з таким суперником, навіть якщо аргентинця не буде на полі, сицилійці повинні впевнено перемагати. У Серії А команди зустрічалися тричі і розділили все по-братськи — по одній перемозі та одна нічия.

“Рома” - “Кальярі”

А от “Ромі” суперник дістанеться доволі таки непоступливий - “Кальярі”, який хоча й не відрізняється результативністю, проте пропустив у чемпіонаті лише 19 м’ячів. На один менше пропускали лише три команди. Однак і “Рома” не відзначається надрезультативністю і дуже часто здобуває перемоги — 0:1.

Якщо “Кальярі” не вдасться вдало відзахищатися увесь матч, то такий рахунок можна буде очікувати і у цьому матчі. Ще один цікавий факт — у протистоянні цих команд жодного разу не перемагали гості та й “Рома” усі свої домашні поєдинки виграла. Чи вдасться “Кальярі” змінити цю неприємну традицію дізнаємось вже у найближчому матчі.

“Болонья” - “Лаціо”

“Болоньї” бракує лише однієї перемоги аби зрівняти кількість звитяг з поразками та нічиїми. Однак зробити їй це буде ой як непросто, адже суперником у звітному турі їй дістався римський “Лаціо”. В останніх двох поєдинках між ними переможцями залишалися столичні футболісти, так, напевне, станеться і цього разу, якщо “Болонью” не візьметься рятувати один з кращих нападників цьогорічного аппенінського чемпіонату Марко ді Вайо.

“Барі” - “Наполі”

Інший претендент на чемпіонство - ”Наполі”, у якого однакова кількість набраних з “Лаціо” балів, навряд чи матиме проблеми із вже майже представником Серії В - “Барі”. В десяти останніх зустрічах між собою (а відбувалися вони як у Серії А, так і В) “Барі” жодного разу не переміг, щоправда, п’ять разів грав внічию. Переписати статистику на свою користь у цьому матчі “Барі” допоможе хіба що диво, адже у цьогорічній першості Кавані та Гамшик з компанією очки просто так не віддають нікому.

“Фіорентина” - “Лечче”

Три тури тому “Барі” здолало “Лечче”, після чого те ж “Лечче” зуміло перемогти “Лаціо” та зіграти внічию з “Міланом”. Безпрограшну серію команда спробує продовжити у протистоянні із “Фіорентино”, але якось не віриться, що у цьому матчі “фіалки” віддадуть перемогу, до того ж у себе вдома. Та все ж таки результат цього поєдинку серед усіх інших передбачити чи не найважче. У десяти останніх іграх кожна з команд здобула по чотири перемоги і двічі команди розійшлися зовсім не мирними нічиїми.

“Мілан” - “Чезена”

“Мілану” ж у суперники дістався гроза лідерів - “Чезена”. Новачок Серії А, незважаючи на те, що не вміє грати з середнячками, досить вдало діє проти лідерів чемпіонату, про що засвідчив хоча б їхній останній матч проти іншої команди з Мілану - “Інтера”. І хоча “Чезена” поступилася, але два голи у ворота діючого чемпіона таки забила. Стихія “Чезени” - гра на контратаках, і якщо “россо-неррі” зуміють впоратися з ними, то тоді реабілітуються за поразку у першому колі — 0:2.

“К’єво” - “Дженоа”

А от “К’єво” буде пробувати пробити оборону типово захисної команди - “Дженоа”. До того ж газон команди славиться не надто доброю якістю, що, очевидно, краще для команди, яка захищається. Долю цього поєдинку може вирішити один гол, причому на користь як однієї, так і іншої команди, адже генуезці теж інколи організовують контратаки. Хоча існує велика ймовірність того, що рахунок у матчі так і не буде відкрито.

“Парма” - “Катанія”

Важко передбачити кінцевий рахунок ще одного матчу - “Парма” - “Катанія”. Хоча тут віддамо перевагу господарям, адже в останніх трьох іграх перемога залишалася за командою, що приймала, а в десяти їхніх очних зустрічах жодного разу не перемагали гості.