УКР РУС

Анонс 18 туру серії А

6 січня 2011

Серія А повертається. Після двотижневої перерви футбольні поля Італії, як і стадіони, знову оживуть. Не виключено навіть що на поле вийдуть новобранці команд.

Принаймні всі шанси має якщо не вийти в основному складі, то принаймні на заміну, новопридбаний захисник “Інтера” Андреа Ранокья у матчі проти “Наполі”. Саме цей поєдинок і стане центральним у турі.

“Інтер” - “Наполі”

Щоправда, буде у “Інтера” і інший дебютант. Матч проти “Наполі” стане першим для Леонардо у якості наставника “нерро-адзурі”. Не найкращий суперник для дебюту, проте Леонардо налаштований позитивно і сказав, що впевнений насамперед у налаштованості футболістів на гру і в тому, що вони хочуть піднятися на декілька щаблів вище у турнірній таблиці. Наразі “Інтер” знаходиться на 7-ій позиції маючи дві гри в запасі, однак це занадто низька позиція для минулорічного чемпіона.

А ось “Наполі” навпаки, випереджає лише “Мілан”, та й то на відстань однієї перемоги. Наставник неаполітанців Вальтер Маццарі сказав, що якщо б йому запропонували нічию ще до початку поєдинку, то він би не погодився, адже розраховує лише на перемогу.

До цього матчу обидві команди підходять не у повних бойових складах. Так у господарів через травми не зіграють Коутінью, Ківу, Жуліо Сезар, Міліто та Майкон, а у гостей Каннаваро, Ароніка та Лукареллі.

Що ж до особистих зустрічей між цими командами, то з часу повернення “Наполі” у серію А у сезоні 2007-08 років команда, яка грала у гостях, жодного разу не перемагала, а єдина нічия була зафіксована у попередній зустрічі цих команд у “Неаполі” - 0:0. Якщо ж вірити статистиці, то завтрашня гра навряд чи буде безгольовою, оскільки у “Наполі” стало традицією забивати “Інтеру” на “Джузепе Меацца” хоча б один м’яч.

“Ювентус” - “Парма”

Наступний за важливістю матч “Ювентус” - “Парма” і відкриватиме тур. Хоча команди і розташувалися у різних частинах турнірки, але “Парма” в останніх матчах виглядала досить непогано. Особливо вдало діяв Ернан Креспо, який ніби відчув другу молодість.

Що ж до “Ювентуса”, то цікаво буде подивитися не так на гру команди, як на дії Красіча (через якого, власне, вся гра туринців і будується), який хоча й мав невелике ушкодження, проте вже повернувся у загальну групу. У “Юве” з основних не зможе зіграти хіба що Яквінта, а “Пармі” не допоможуть Анджело та Лукареллі.

Якщо туринці мають намір поборотися за скудето, то їм дуже потрібно перемагати у цьому матчі, адже у наступному турі на них чекає прямий конкурент у боротьбі за цей трофей - “Наполі”.

Щодо особистих зустрічей, то за останні десять ігор команди менше двох голів у матчі не забивали. П’ять разів перемагав “Ювентус”, натомість у “Парми” лише одна перемога, щоправда в останній їхній грі.

“Дженоа” - “Лаціо”

“Наполі” ж буде сподіватися, що “Лаціо” на виїзді не зможе здолати “Дженоа”, традиційно захисну команду. Наперед можна спрогнозувати події на полі. Гості будуть атакувати, а генуезці захищатимуться усією командою, сподіваючись використати тих декілька нагод, які у них виникнуть. Хоча, можливо, у новому році і “Дженоа” заграє по новому. Та й статистика на користь римлян — сім разів вони перемагали в останніх десяти зустрічах і лише один раз перемогу святкували гравці “Дженоа”, решта ж матчів завершилися внічию.

“Рома” - “Катанія”

Інша римська команда - “Рома” прийматиме “Катанію”, яка не виблискує у сезоні що триває, тож не віриться, що підопічні Раньєрі навіть без травмованого Піссаро, не зможуть пробити захисні редути гостей. До того ж у десяти останніх поєдинках “Катанія” перемогла “вовків” лише одного разу.

“Кальярі” - “Мілан”

Не повинно виникнути проблем і у проміжного лідера чемпіонату “Мілану” в матчі з “Кальярі”. Навіть попри те, що за “россо-неррі” не зможуть зіграти Фламіні, Пірло, Боатенг, Дзамброта та Ібрагімовіч не дуже віриться що “Кальярі”, який в останніх десяти матчах з “Міланом” максимум на що спромігся — дві нічиїх, зможе щось протиставити команді Массіміліано Алегрі.

“Палермо” - “Сампдорія”

І нарешті ще одна команда, яка претендує на участь у єврокубках - “Палермо” прийматиме “Сампдорію”. Останні три зустрічі між цими командами завершилися внічию і такий результат був би закономірним і у сьогоднішній грі, адже ці команди — майже сусіди по турнірній таблиці — поміж них розташувався лише “Інтер”.