УКР РУС

Анонс 18 туру Бундесліги

15 січня 2011

Матч "Байєра" із дортмундською "Борусією" розпочав вчора друге коло чемпіонату Німеччини. Пропонуємо вам ознайомитись із перспективами команд у своїх дуелях.

"Байєр" - Борусія (Д) (п'ятниця, 21.30) 1:3

"Байєр" завдав лідеру єдиної поразки на їхньому полі у першому колі, а на своєму полі леверкузенська команда забила найбільше голів саме "Борусії" (63). Однак в останніх трьох матчах вдома проти дортмундської команди "верстатники" здобули лише 2 очки. Натомість тренер лідера Юрґен Кльоп не програв в останніх чотирьох матчах у Леверкузені. "Байєр" за останні 15 ігор програв лише один раз (0:1 від "Майнца" 24 жовтня), одна вдома виграв лише 3 із 9 останніх матчів. Перед поєдинком двох найрезультативніших атак, "Байєр" має серію із чотирьох матчіх, у яких команда пропускала по 2 голи за матч. "Борусія" виграла 8 із 9 гостьових матчів, у яких пропустила лише 6 голів - на 10 менше, ніж "Байєр" на своїй арені. Результат першого кола: 2:0.

*******************************************************************
"Вердер" - "Хофенхайм" (субота, 16.30)

27 вересня 2008 року відбулась перша дуель суперників у Бундеслізі. У цьому матчі гості із Хофенхайму, програючи 1:4, зуміли зрівняти рахунок, однак у підсумку програли із рахунком 4:5, причому перший і останній гол у матчі забив теперішній гравець "Реалу" Месут Озіл.
"Хофенхайм" вже виступатиме без екс-наставника Ральф Рангніка, який не знайшов порозуміння з керівництвом клубу. "Хофенхайм" не програв із Рангніком останні п'ять матчів, причому на виїзді команда програла лише одну із п'яти ігор. Щоправда останні 4 поєдинки "Хофенхайм" зіграв внічию. "Хофенхайм" залишається найкращою командою першого тайму (16:8), однак команда втратила п'ять очок через гол, пропущений у доданий час. Тренер "Вердера" Томас Шааф може святкувати у цьому поєдинку 200-у перемогу у Бундеслізі, однак в останніх 8 матчах команда здобула лише одну звитягу, причому у 5 поєдинках підопічним Шаафа не вдалось забити хоча б один гол. Уго Альмейда, який переїхав у Туреччину, забив чотири із останніх шести голів "Вердера". Леверкузенська команда разом із аутсайдером мьонхенґладбахською "Борусією" пропустили найбільше голів. Результат першого кола: 1:4.

*******************************************************************
"Штутґарт" - "Майнц" (субота, 16.30)

Новий тренер "Штутґарта" виведе вчетверте поспіль своїх підопічних на домашній арені в офіційних матчах. Останні два матчі "шваби" програли мюнхенській "Баварії" у Кубку Німеччини, пропустивши аж 11 голів. Господарі поєдику не виграють у чемпіонаті вже протягом шести ігор, хоча 32 голи команди у ворота суперників - це третій показник після "Байєра" та "Борусії". "Майнц" (2 місце) забив на два голи менше, ніж "Штутґарт". "Штутґарт" пропустив в першому таймі найбільше голів серед усіх команд чемпіонату (18), а в останніх п'яти іграх Бундесліги "шваби" по ходу програвали із рахунком 0:1. "Майнц", який свою першу перемогу у чемпіонаті здобув саме у матчі першого кола проти "Штутґарта", переміг у шести виїзних іграх. Андре Шюрлє забивав перший гол в останніх 4 із 5 матчів "Майнца". У ворота "Майнца" призначали також найбільше одинадцятиметрових штрафих ударів (5). Результат першого кола: 0:2.

*******************************************************************
"Вольфсбурґ" - "Баварія" (субота, 16.30)
4 квітня 2009 року став визначним в історії "Вольфсбурґа", адже "вовкам" вдалось принизити тодішнього і теперішнього чемпіона із рахунком 5:1 та прокласти собі шлях до чемпіонства. Ця перемога стала останньою із трьох для "Вольфсбурґа" у 27 дуелях із "Баварією", причому "вовки" зазнали у них 20 поразок. "Вольфсбурґ" не виграє вже 7 матчів у нинішньому чемпіонаті, зігравши шість разів унічию і перемігши лише раз в останніх 11 матчах чемпіонату (2:0, 30 жовтня). "Вольфсбурґ" не пропустив вдома ще жодного гола під час першої півгодини гри, причому команда мала найменше моментів для взяття воріт та подала найменше кутових серед усіх команд чемпіонату. Мюнхенська "Баварія" забила в останніх 4 офіційних іграх 17 голів, проте виграла лише в 1 із 6 виїзних ігор (5:3 проти "Штутґарта" 19 грудня). На виїзді "Баварія" не пропустила лише одного разу (23 жовтня у Гамбурзі, 0:0). Результат першого кола: 1:2.


*******************************************************************
"Нюрнберґ" - "Борусія" (М) (субота, 16.30)

"Борусії" вдалось здобути лише одне очко в останніх 5 гостьових дуелях із "Нюрнберґом". Цікаво, що тренери обох команд - Дітер Хекінг та Міхаель Фронцек 25 років тому грали за "Борусію". "Борусія" зараз є аутсайдером, маючи лише 10 очок, а тренер команди Фронцек вже має досвід вильоту у нижчу лігу (на посту тренера в Аахені та Білєфєлді) та тричі як гравець із "Фрайбурґом", "Бохумом" та "Борусією" (М). Аутсайдер чемпіонату програв останні 5 матчів, причому програючи після першого тайму лише один раз. 33 із 47 голів "Борусія" пропустила у другому таймі. "Нюрнберг" програв 2 із 3 останніх домашніх ігор і пропустив, як і "Борусія", 10 м'ячів від голів суперника. Результат першого кола: 1:1.


*******************************************************************
"Санкт-Паулі" - "Фрайбурґ" (субота 16.30)

5 березня 1996 року "Фрайбурґ" зумів зіграти в гостях у "Санкт-Паулі" внічию 1:1 і цей гол залишається поки що єдиним голом гостей на полі господарів поєдинку. "Фрайбурґ" зіграв у цьому чемпіонаті друге найкраще перше коло (найкраще було у сезоні 1994/95).
"Санкт-Паулі" - єдина команда чемпіонату, яка забила менше голів, ніж провела ігор (16 голів за 17 ігор). "Кіцкікери" виграли лише 1із 9 останніх ігор (1:0 проти "Кайзерслаутерна" 3 грудня). 16 жовтня у матчі проти "Нюрнберґа" (3:2) Маріус Ебберс був останнім форвардом, яким забив гол за команду із району Гамбурґа. Результат першого кола: 3:1.


*******************************************************************
"Шальке" - "Гамбурґ" (субота, 19.30)

Команда із Ґільзенкірхена здобула лише 2 очки в останніх шести поєдинках проти "Гамбурґа", який завдав "Шальке" найбільше домашніх поразок (12). Однак тренер господарів програв лише один раз у 10 дуелях проти "Гамбурґа", за який він провів 306 матчів як гравець і забив 46 голів, а також розпочав у 1995 році кар'єру тренера у Бундеслізі. В останніх п'яти офіційних матчах "Шальке" пропустив лише один гол, а в останніх чотирьох домашніх матчах команда взагалі не пропустила, причому Рауль відзначився двома хетриками. "Гамбурґ", який у першому колі 10 разів програвав по ходу зустрічі 1:0, програв останні 4 із 6 ігор. Зе Роберто - базилець, який провів найбільше матчів у Бундеслізі (320) і, провівши ще 11 матчів, зможе перевершити досягнення боснійця Сергея Барбареса, який провів найбільше ігор у чемпіонаті Німеччини як іноземець. Результат першого кола: 1:2.


*******************************************************************
"Айнтрахт" - "Гановер" (неділя, 16.30)
14 нічиїх проти "Айнтрахта" - рекорд "Гановера", однак в останніх 11 матчах в гостях команда із Нижньої Саксонії не здобула жодної нічиєї.
"Айнтрахт" - єдина команда, яка відібрала очки на домашній арені у матчі із лідером чемпіонату. В останніх шести матчах команда із Франкфурта забила лише 4 голи, незважаючи на присутність у команді найкращого бомбардира чемпіонату Теофаніса Ґекаса.


*******************************************************************
"Кайзерслаутерн" - "Кельн" (неділя, 18.30)

Для господарів поєдинку "Кельн" є найулюбленішим суперником: найбільше перемог (35) та найбільше голів (139). Причому "Кайзерслаутерн" не програв в останніх 23 дуелях (18 перемог!!!), а в останніх 23 домашніх поєдинках програв лише одну гру. В останніх шести поєдинках цього чемпіонату "Кайзерслаутерн" програв лише одну гру, а в останніх п'яти матчах пропустив лише 3 голи. "Кельн" програв два останні матчі на виїзді у чемпіонаті, пропустивши по 3 голи.