УКР РУС

Анонс 14 туру Першої ліги: Серії "гірників" під загрозою та матч туру у Харкові

22 жовтня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" розповідає, чого очікувати від чергового туру Першої Ліги.

"Геліос" - "Оболонь-Бровар"

Саме це протистояння удостоїлось почесного звання головного матчу в турі, адже, по суті, в ньому здатна вирішитись подальша доля харківського "Геліоса" у боротьбі за призові місця - для цього "сонячним" потрібно обов'язково перемагати. В протилежній ситуації із думками про позитивну картину в кінці кола доведеться розпрощатись, у той час, коли в "оболонців" ще вся боротьба за перше місце попереду, однак її успішність прямопропорційно залежатиме від результату сьогоднішньої зустрічі.

Дискваліфіковані: Кравченко Сергій, Луценко Ігор ("Геліос")

"Миколаїв" - "Тернопіль"

Чудовий шанс для господарів, які востаннє перемагали ще наприкінці вересня, поборотись бодай за якісь залікові пункти, а для нас побачити справді якісну гру. Особливо, зважаючи на те, що мотивації обом командам не бракуватиме, адже вони знаходяться на відстані витягнутої руки одна до одної.

Як наслідок, тернополяни в разі перемоги підійдуть впритул до миколаївців, яких, зважаючи на сьогоднішні реалії, здатна задовольнити й нічия, однак це зовсім не означає, що хлопці Забранського не прагнутимуть більшого.   

Дискваліфіковані: Клекот Степан  ("Тернопіль") - Любчак Сергій  ("Миколаїв")

"Полтава" - "Гірник-Спорт"

Ще місяць тому фаворит у цьому протистоянні був би під величезним знаком питання, однак зараз без жодних проблем можна виділити першочергового претендента на три пункти у цьому двобої. Звичайно, що мова йде про "гірників", які розпочали сезон не те що погано, а просто жахливо, однак вже в ході чемпіонату зуміли здійснити справжній футбольний камбек - із поверненням на звичні для себе місця. 

На жаль, таке несподіване повернення на високий рівень залишається чимось невідомим для "полтавців", яким притаманна у цьому році риса - втрачати очки на рівному місці, й як на диво відбирати їх у лідерів чемпіонату, до яких із натяжкою можна й додати теперішніх комсомольців.

Дискваліфіковані: Зозуля Олексій ("Полтава")

"Нафтовик-Укрнафта" - "Суми"

Після чергової невдачі на минулих вихідних точка кипіння вболівальників й керівництва охтирців, схоже, що досягла максимуму. Воно й зрозуміло - команда, яка здатна боротись за доволі високі місця, плентається у завалинах ліги. Однак сьогоднішній успіх здатен радикально змінити настрої як і в самій команді, так і довкола неї. Проте, чи цей успіх стане досяжним для підопічних Книша, і чи не припіднесе несподіванку команда із Сум, яка у трьох останніх іграх зуміла здивувати "Тернопіль" й вищезгаданий "Миколаїв", дізнаємось вже зовсім незабаром.

Дискваліфіковані: Сторубльовцев Валерій ("Нафтовик-Укрнафта") - Ігнатенко Олександр ("Суми")

"Нива" - "Гірник"

Прекрасна можливість для "гірників" перервати свою безвиграшну триматчеву серію, яка суттєво похитнула становище криворіжців у турнірній таблиці за цей, здавалось, невеликий відрізок часу. Адже сьогоднішня "Нива" й близько не здатна протистояти за компонентами гри більшості першолігових команд, а що ж тут говорити про тих, які претендують на підвищення. Одним словом, залишається сподіватись лише на диво, яке вряди-годи й трапляється в житті аутсайдерів.

Дискваліфіковані: Мучак Іван, Бочкур Роман ("Нива")

Фото: fcgornyak.dp.ua

"Зірка" - "Іллічівець"

Сценарій цієї гри в дечому повинен дублювати матч у Тернополі, адже команди за рівнем (так як там) абсолютно протилежні. Однак, зберігаючи долю оптимізму, все ж можна сказати, що у маріупольців є шанс повернутись додому не з порожніми валізами. Проте вірогідність кінцевої розв'язки матчу на користь гостей надзвичайно низька - такий результат можливий лише за умови самопожертви "азовців" у захисті й надзвичайно конструктивних дій на контратаках. Адже іншого варіанту протидії кіровоградцям, як показує безліч інших прикладів, поки не знайдено...

"Авангард" - "Десна"

Два першолігові середняки, між останніми результатами яких можна проводити безліч паралелей. Однак справжнім клином серед цих порівнянь здатен стати погром краматорців в Кіровограді у минулому турі, який став повною несподіванкою. У той час, коли гості в звичному для "авангардців" стилі, а саме всуху, обіграли "Тернопіль", чим саме занесли собі в актив другу перемогу поспіль.

Дискваліфіковані: Есеола Адерінсола, Кісіль Руслан ("Десна")

"Динамо-2" - "Черкаський Дніпро"

Зважаючи на цілу провальну серію "динамівців" в останніх іграх, напрошується думка на те, що черкащани без надзусиль вивезуть таку потрібну їм перемогу із столиці України. Адже кияни за останні тижні не продемонстрували й близько того, що в їхніх силах - тут варто відзначити млявість в атаці й абсолютну безхарактерність у захисті, коли у "дніпрян" з цим повний порядок.

От такий-то парадокс, який здатен вилитись у те, що в кінці сезону можемо отримати команду, яка, по суті, за два роки зробила два значні кроки в своїй історії. Проте не варто настільки забігати наперед, згадаймо минулорічний "Тернопіль", і із мрій повернімось в сьогодення.

Дискваліфіковані: Очігава Зураб ("Динамо-2")  - Кошка Олег ("Черкаський Дніпро")

Дмитро Гончар, Футбол 24