УКР РУС

Анонс 13 туру Бундесліги

20 листопада 2010

13 тур чемпіонату Німеччини розпочинається у суботу, а завершиться у неділю двома матчами.

"Шальке" - "Вердер" (субота 16.30)

Після поразки 0:2 у минулому сезоні у передостанньому турі на своєму полі саме від бременського "Вердера", "Шальке" втратило шанси поборотися за звання чемпіона Німеччини із мюнхенською "Баварією", яка мала стільки ж очок, як і леверкузенська команда. Ця поразка стала дванадцятою домашньою поразкою "Шальке" від "Вердера" і водночас антирекордом клубу. Щоправда, із останніх десяти дуелей леверкузенці програли лише дві. На посту головного тренера "Вердера" Фелікс Маґат перебував майже 7 місяців (22 гри у Бундеслізі) - цей період став найкоротшим для Маґата на посту головного тренера у його кар'єрі. У цьому чемпіонаті "Шальке" виграв лише одну гру (5 листопада у "Санкт- Паулі" 3:0) із останніх семи поєдинків. Команда із Гельзенкірхена програла також лише один матч із останніх восьми офіційних поєдинків. Однак і перемогами не рясніє шлях "Шальке" цього сезону - тільки 1 перемога в останніх семи турах. 11 із 14 голів команди забили три гравці - Клаас-Ян Хунтелар (6), Рауль (3) та Еду (2). В останнізх п'яти офіційних матчах "Вердер" зіграв лище раз унічию. Щодо гри на виїзді, то бременцям вдалося здобути лише одну перемогу (23 жовтня у Мьонхенґладбасі 4:1). "Вердер" пропустив у шести гостьових зустрічах 17 голів, а в останніх трьох офіційних поєдинках команда із Леверкузена не забила жодного гола. Результати минулого сезону: 0:2 і 2:0.
******************************************
"Айнтрахт" - "Хофенхайм" (субота, 16.30)

"Айнтрахт" за кількістю матчів підряд без поразок поступається хіба що дортмундській "Борусії". Команда із Франкфурта не програє вже 7 матчів вряд, у яких пропустила лише три голи (другий найкращий захист). "Айнтрахт" має цікавий показник: команда ще не забивала у перші 15 хвилин у цьому чемпіонаті, однак і на перерву йша непереможною. Для тренера господарів поєдинку Міхаеля Скібе цей матч стане 300-им на посту головного тренера команд Бундесліги. "Хофенхайм" програв останні два матчі через голи на 83-ій та 90-ій хвилині. "Хофенхайм" не виграє в гостях з 28 серпня, коли мінімально переміг "Санкт- Паулі". Тренер Ральф Ранґнік ще ніколи не програвав у Франкфурті (3 перемоги та 2 нічиї). Обидва соперники є найуспішнішими командами першого тайму: "Айнтрахт" (11:3) - "Хофенхайм" (11:5). Результати минулого сезону: 1:2 і 1:1.


******************************************
"Борусія" М - "Майнц" (субота, 16.30)

Після першої домашньої гри у Бундеслізі проти "Майнца" (1:1, 16 квітня 2005 року) тренер Дік Адокат змушений був покинути пост головного тренера "Борусії". 28 серпня 2009 року "Борусія" перемогла "Майнц" на домашній арені із рахунком 2:0, а голи забили Рауль Бобадія та Марко Ройс, які стали пешими голами цих гравців у Бундеслізі. У цьому чемпіонаті "Борусія" є найгіршою "домашньою" командою: мьонхенґладбахці здобули лише три очки і не можуть подарувати своїм уболівальникам перемоги вдома з 9 квітня (8 матчів). "Борусія" забила на два голи більше, ніж "Майнц", який останні 4 із 5 ігор у Бундеслізі програв "на сухо", причому тричі (0:1). Наступний гол "Борусії" стане 2500-им у Бундеслізі (цю позначку вже подолали 5 команд). Результати минулого сезону: 2:0 і 0:1.


******************************************

"Фрайбурґ" - "Борусія" Д (субота, 16.30)

Найбільшу кількість домашніх нічиїх "Фрайбурґ" здобув саме проти "Борусії". Цікаво, що із останніх семи зустрічей суперників у Фрайбурзі п'ять завершились унічию, причому 4 матчі із рахунком 2:2. "Борусія" приїжджала в гості до "Фрайбурґа" у рамках чемпіонату Німеччини 22 рази і лише одного разу дортмундцям не вдалось забити бодай один гол (21 жовтня 2001 року, 0:2). "Борусія" у цьому чемпіонаті є беззаперечним лідером із гостьових перемог: 6 матчів - 6 перемог - загальний рахунок (17:4). Лідер чемпіонату виграв останні три поєдинки у Бундеслізі "на сухо", а в останніх 11 турах команда із Вестфалії здобула 31 очко (29:5). У єдиній нічийній грі за цей період (24 жовтня проти "Хофенхайма" 1:1) Нурі Сахін не реалізував пенальті. "Фрайбурґ" виграв три із останніх чотирьох ігор, причому дві останні перемоги команда здобула завдяки єдиному голу найкращого бомбардира "Фрайбурґа" Папіса Сісе (10 голів). "Фрайбурґ" - єдина команда Бундесліги, якій вдалось забивати голи у кожному турі цього сезону. Результати минулого сезону: 3:1 і 0:1.


******************************************
"Гановер" - "Гамбурґ" (субота, 16.30)

З часу повернення "Гановера" у Бундеслігу (8 років тому) команда програла вдома "Гамбурґу" лише одну гру (11 серпня 2007 року, 0:1) і в цілому лише три із 16 очних поєдинків. Однак тренер "Гамбурґа" Армін Фе програв лише свій перший матч у Гановері, коли він очолював "Ганзу" із Ростока (1:3, 9 травня 2003 року). "Гамбурґ" програв три із останніх чотирьох гостьових матчів, пропустивши 8 голів, а із останніх п'яти офіційних матчів команда виграла лише один (проти "Хофенхайма"). "Гановер" програв два із останніх трьох домашніх матчів "на сухо", однак команді вдалося за допомогою лише 4 голів здобути 3 перемоги в останніх семи турах. "Гановер" забив лише на один м'яч більше, ніж аутсайдер "Кельн", адже "Гановер" п'ять зі своїх шести перемог здобув завдяки мінімальній різниці м'ячів. Результати минулого сезону: 2:2 і 0:0.


******************************************
"Нюрнберґ" - "Кайзерслаутерн" (субота, 16.30)

"Кайзерслаутерн" програв три із останніх чотирьох дуелей проти "Нюрнберґа", пропустивши по три голи. Цього сезону "Кайзерслаутерн" виграв лише одну із останніх десяти ігор. Команда Марко Курца, який як гравець провів 108 матчів у складі теперішнього свого суперника "Нюрнберґа", не може здобути на виїзді бодай очко вже у п'яти матчах, а пропустила в гостях 15 голів (третій найгірший показник у сезоні). "Нюрнберг" виграв останні чотири домашні матчі.


******************************************
"Байєр" - "Баварія" (субота, 19.30)

Єдиний негативний баланс у домашніх матчах (11:14), найбільше поразок, найбільше пропущених м'ячів, лише одне очко із останніх п'яти домашніх дуелей - безсумнівно, "Баварія" - найнеприємніший суперник для "Байєра" у Бундеслізі. Із останніх десяти дуелей між суперниками "Байєр" здобув лише два очки. Хайнкес програв лише дві із десяти домашніх ігор проти "Баварії", з якою він у 1989 та 1990 роках став чемпіоном Німеччини. Хайкесу вдалось виграти із "Байєром" останні три гри у цьому сезоні. Із останіх десяти матчів "Байєр" програв лише "Майнцу" 24 жовтня із рахунком 0:1. Леверкузенці здобули 9 очок завдяки голам під час останньої чверті поєдинків, а баварці - 5 очок. "Баварія" забила в останніх чотирьох офіційних матчах 14 голів, половину з яких на рахунку Маріо Ґомеса. Щоправда, в гостях "Баварія" виграла лише один матч (21 вересня 2:1 над "Хофенхаймом") і забила тільки 5 голів. Результати минулого сезону: 1:1 і 1:1.

******************************************
"Штутґарт" - "Кельн" (неділя, 16.30)

Перемога "Кельна" (в ранзі чемпіона попереднього сезону) 2 липня 1979 року із рахунком 4:1 забрала у "Штутґарта" останній шанс на чемпіонство. Із останніх 11 гостьових матчів "Кельн" програв лише гру 8 вересня 1996 року (0:4), а останні три дуелі команда з-над Рейну виграла, забивши 8 голів. Цього сезону "Кельн" програв п'ять із останніх шести матчів. Натомість "Штутґарт" виграв останні дві домашні гри із загальним рахунком 8:0. Результати минулого сезону: 0:2 і 5:1.


******************************************
"Санкт-Паулі" - "Вольфсбурґ" (неділя, 18.30)

Після восьми турів "Санкт-Паулі" займав шосту сходинку турнірної таблиці, маючи на два очки більше ніж чемпіон "Баварія". Потім чотири тури поспіль "Санкт-Паулі" програв із загальним рахунком 1:9 і опустився на 13 місце. Крім того, "Санкт-Паулі" забив найменше голів на домашній арені (6), набравши лише 4 очки (другий найгірший показник). "Вольфсбурґ" ще не вигравав у "Санкт-Паулі" у Бундеслізі, а цього сезону "вовки" в гостях були дуже гостинними, здобувши лише 4 очки. Крім того, "Вольфсбурґ" вирав лише одну із останніх шести ігор у чемпіонаті (2:0 проти "Штутґарта" 30 жовтня). Дует форвардів Едін Джеко (8) та Ґрафіте (7) забив 15 із 20 голів "Вольфсбурґа".