УКР РУС

Анонс 12 туру Першої ліги: За крок до вершини, або київське дербі у всій красі

10 жовтня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" розповідає, чого очікувати від чергового туру Першої Ліги.

"Геліос" - "Іллічівець"

Після завершення цього туру харків'яни сподіватимуться, що у їхній графі поразок й надалі красуватиметься нуль, а для цього варто здолати "азовців", які й зовсім не виблискують грою в цьому сезоні, займаючи місця в низах таблиці.

"Полтава" - "Гірник"

Чи вдасться продовжити своє переможне сходження криворізькому "Гірнику", побачимо вже незабаром. Принаймні, на шляху до цього ніякі серйозні завади виникнути не повинні, адже "Полтава" зараз далека від оптимальних кондицій, на відміну від тих же "гірників", які при вдалому збігові обставин можуть вперше в своїй історії очолити турнірну таблицю Першої ліги.

"Десна" - "Суми"

Якщо в минулому турі сумчани зуміли всіх здивувати своєю переконливою перемогою над "Тернополем", то чернігівці вирішили "потішити" нас своє результативністю - 6 м'ячів за 11 турів. Серйозно? Щось схоже ми могли бачити в минулих сезонах, де "деснянці" не відзначались феноменальною кількістю забитих голів, проте виїжджали за рахунок міцної оборони. Як бачимо сьогодні у команді з Чернігова, на жаль, не залишилось ні того, ні іншого, у той час, коли в "Сумах" й надалі роблять ставку на молодь.

"Нива" - "Зірка"

Звичайно, що ця гра проходитиме із оглядом на матч у Полтаві, адже перше місце під кіровоградцями хитається не на жарт. Відтак, чого точно їм не бракуватиме, так це мотивації для перемоги, адже ледь жива "Нива" мало що може протиставити більш сильному супернику - залікові пункти ніколи зайвими не бувають, особливо тоді, коли вони практично в тебе в кишені.

"Авангард" - "Тернопіль"

Тернополяни спробують реабілітуватись за принизливу на минулому тижні поразку в Сумах. Місія цілком реальна, хоча й "Авангард" зараз суперник з не найпростіших, проте вартує лише "муніципалам" відкрити рахунок і все піде як по маслу - ідентичне правило зіграє й на руку краматорцям. Ну не вміють ці двоє камбечити, і нічого з цим не поробиш.

"Миколаїв" - "Черкаський Дніпро"

Новачок серед лідерів - це вже звична справа для Першої ліги, яку випадковістю назвати неможливо - ну ж надто солідно "дніпряни" виглядають на фоні інших команд чемпіонату. Як наслідок, перемога черкащан не повинна стати несподіванкою, коли ж за "корабелами" залишається повне право на піднесення сюрпризу для свого опонента.

"Нафтовик-Укрнафта" - "Гірник-Спорт"

Після різкого старту у "нафтовиків", як це зазичай буває, стався різкий спад, який призвів до того, що охтирці практично розпрощались із думкою про еліту. В комсомольців все навпаки - жахливий початок, який тривав більше місяця. І лише в останніх турах хлопцям Жабченка вдалось піднятись із колін й показати своє справжнє обличчя - покинути зону вильоту та стати претендентами бодай на місце у середині. Однак для досягнення такої, хоч і невисокої мети, варто й надалі перемагати. 

"Динамо-2" - "Оболонь-Бровар"

Безумовно, що це центральний матч туру, у якому точитиметься боротьба, як мінімум за третю сходинку. Хто тут фаворит? Сказати складно. З однієї сторони - "пивовари", які вийшли на пік своєї форми, а з іншої - "динамівці", які в останніх іграх виглядали дещо розклеєно - тут слід зважати на рівень попередніх опонентів підопічних Євтушенка. Проте ризикнемо мінімальну перевагу все ж віддати "оболонцям", які в разі успіху доведуть свою безпрограшну серію до шести поєдинків.

Дмитро Гончар, Футбол 24