УКР РУС

Англійська класика всіх часів, зіткнення філософій у Лондоні та Берлінська битва pro modern football: топ-матчі мідвіку

11 травня 2021 Читать на русском
Автор: Антон Федорців

Виклик міцним горішком для МЮ, лондонське дербі Тухеля і Артети, ще один крок Атлетіко до чемпіонства, двобій за Кубок Німеччини та подих класики з англійського Північного Заходу в анонсі головних матчів, які ви повинні переглянути посеред тижня.

Манчестер Юнайтед – Лестер

11 травня, 20:00. Манчестер, Олд Траффорд

Телетрансляція на каналі Setanta Sports, текстова онлайн-трансляція на "Футбол 24"

Чому потрібно подивитися: Манкуніанці отримають нагоду в очному протистоянні остаточно відчепити "лисиць" від зазіхань на 2-ге місце в АПЛ. Несподівана поразка хлопців Роджерса від Ньюкасла (2:4) відкинула Лестер на 4-ту позицію, але примхи календаря і математика зберігають їм шанси на статус віце-чемпіона. Та після МЮ "лисиці" зустрінуться з Челсі та Тоттенхемом, тож краще зосередитися на збереженні місця в топ-4. Щоб не залежати від інших, Лестер повинен набирати 7 очок. Нелегке завдання ненавмисне полегшили фанати Юнайтед.

"Золотий бутс": Лєвандовскі не залишає шансів, заруба за друге місце, сенсаційний бомбардир все ще у топ-10

Зірваний двобій із Ліверпулем спричинився до насиченого графіку "червоних дияволів" на фініші. За 12 днів МЮ змушений провести чотири матчі чемпіонату. Сульшер уже встиг пожалітися на календар, але потенційні проблеми створив сам, виставивши на формальний матч-відповідь 1/2 фіналу Ліги Європи проти Роми фактично основний склад. Тепер слід чекати на ротацію із Лестером, що вкупі з втратою форми "лисицями" перетворює матч на шахову дуель тренерів до першої помилки суперника.

Прогноз "Футбол 24": 2:1

Челсі – Арсенал

12 травня, 22:15. Лондон, Стемфорд Брідж

Телетрансляція на каналі Setanta Sports, звіт про матч читайте на "Футбол 24"

Чому потрібно подивитися: Перемога потрібна обом колективам для вирішення втішних завдань у чемпіонаті. Сезон Челсі все ще може стати ідеальним. "Сині" під керівництвом Тухеля не тільки повернулися до топ-4 Прем'єр-ліги, а ще й перебувають за крок від тріумфів у Кубку Англії та Лізі чемпіонів. Два трофеї та місце в четвірці найкращих автоматично внесе німецького фахівця до пантеону героїв Стемфорд Брідж на кшталт Віаллі чи Моурінью. Тухель прийняв розібраних "пенсіонерів" на 9-й позиції в АПЛ, напрочуд швидко перетворив їх у безжальну машину прагматизму та кинув виклик самому Гвардіолі на всіх фронтах.

Челсі переміг Ман Сіті: відстрочка чемпіонства "містян", тактична розвідка перед фіналом ЛЧ і серйозний провал Менді

Натомість Арсенал увесь сезон провів на турнірних гойдалках. Почавши кампанію з вимученого Суперкубка Англії, "каноніри" впродовж усієї першості ніколи всерйоз не претендували навіть на зону Ліги чемпіонів. Тепер же лондонці взагалі можуть залишитися без єврокубків – вперше за 25 років. Артета постійно збирає схвальні відгуки експертів за цікаві ідеї під кожного конкретного суперника, але результати Арсенала не стали ані стабільними, ані переконливими. Зараз Арсенал – лише 9-й, а потенційна поразка від Челсі поховає надії "канонірів" навіть на загадкову Лігу конференцій.

Прогноз "Футбол 24": 1:0

Атлетіко – Реал Сосьєдад

12 травня, 23:00. Мадрид, Ванда Метрополітано

Телетрансляція на MEGOGO, звіт про матч читайте на "Футбол 24"

Чому потрібно подивитися: Із елементом розважливості може завершити сезон і мадридський Атлетіко. Прагматичні "матрацники" холоднокровно розписали нічию з Барселоною і завдяки втраті очок сусідами з Реала продовжили лідирувати в Ла Лізі. У хлопців Сімеоне 2-очковий гандикап над конкурентами і найлегший календар у трьох фінальних турах. Найважче мадридцям буде якраз із Сосьєдадом. Баски мають свої завдання і прагнуть втриматися у топ-6 у конкуренції з Бетісом і Вільяреалом, а заодно поквитатися за невдачі з грандами (всього 2 пункти за 7 матчів).

Реал – Севілья: Мадрид втрачає ініціативу в битві за золото, Кроос і Бензема показують клас, а судді влаштували скандал

Однак, Атлетіко залишається фаворитом протистояння. У мадридців майже спорожнів лазарет (лише Лемар зазнав ушкодження з Барсою), і тренерський штаб нарешті має низку варіантів і в середині поля, і в атаці. Унікальність сезону 2020/21 в Іспанії до непристойності банальна. Ця кампанія ризикує стати останньою на найближчі років п'ять, коли інтрига зберігатиметься до фінішу, а чемпіонський кубок не курсуватиме звичним маршрутом Бернабеу-Камп Ноу. Воістину один титул Атлетіко вартий 5-ти чемпіонств Реала чи Барселони.

Прогноз "Футбол 24": 2:0

РБ Лейпциг – Борусія Д

13 травня, 21:45. Берлін, Олімпіаштадіон

Телетрансляція на YouTube, звіт про матч читайте на "Футбол 24"

Чому потрібно подивитися: Нічний жах "правильних" німецьких уболівальників може стати реальністю у Берліні проти ночі п'ятниці. РБ Лейпциг, якому фанати інших німецьких команд відмовляють стати своїм у футбольній сім'ї, на 12-му році існування спробує закрити рота всім критикам першим престижним трофеєм. У фіналі Кубка Німеччини, з якого ще на стадії 1/16 фіналу вилетіла мюнхенська Баварія, "червоні бики" поміряються силами з Борусією Дортмунд. На фоні вильоту з ЛЧ "джмелі" нарешті віднайшли себе в Бундеслізі, здобули 6 перемог поспіль і повернулися до топ-4.

Минулої суботи у чемпіонаті суперники провели генеральну репетицію вирішального матчу. Гостросюжетний трилер на Вестфаленштадіоні завершився на користь дортмундців (3:2), та правда в тім, що РБ Лейпциг у рамках Бундесліги фактично не має завдань і гарантував собі місце в новій Лізі чемпіонів. Фінал Кубка – інша справа. Саксонці лише вдруге перебувають поруч із трофеєм ("влетіли" Баварії 0:3 у 2019-му) й зобов'язані брати його, щоб остаточно утвердитися у статусі місцевого гранда. До того ж, Нагельсманн свій очікуваний і несподіваний водночас від'їзд до Мюнхена міг би завершити на мажорній ноті.

Прогноз "Футбол 24": 2:1

Манчестер Юнайтед – Ліверпуль

13 травня, 22:15. Манчестер, Олд Траффорд

Телетрансляція на каналі Setanta Sports, текстова онлайн-трансляція на "Футбол 24"

Чому потрібно подивитися: Класичне англійське протистояння на фініші сезону несе додаткове навантаження для обох суперників. МЮ стараннями власних фанатів опинився у різдвяно-новорічному графіку посеред травня. Двобій із Ліверпулем хлопці Сульшера проведуть усього через 48 годин після поєдинку з міцним Лестером. Норвежцю доведеться чимось жертвувати – або силою складу, або якістю гри. Якщо ж матч із "лисицями" складатиметься важко, то й видовищність Дербі автостради M62 неабияк постраждає.

Перемога потрібніша мерсисайдцям. "Червоні" продовжують боротися за місце в зоні Ліги чемпіонів, щоб хоч трохи підсолодити провальний постчемпіонський сезон. Ліверпуль, хоч і не програє з березня, та продовжує чергувати впевнені перемоги з втратою очок (Лідс, Ньюкасл) і однозначним фаворитом протистояння з МЮ не виглядає. Навіть за умови втоми манкуніанців. До того ж, Юнайтед уже перемагав Ліверпуль у 2021 році. У січні "червоні дияволи" вирвали звитягу над мерсисайдцями (3:2) у кубковому двобої і тепер, хай і самі чемпіонами не стануть, спробують остаточно зіпсувати сезон надпринциповому супернику.

Прогноз "Футбол 24": 1:1

Маліновський у космосі, іспанський статус-кво, тизер від Тухеля, останній гегемон Європи – огляд божевільного вікенду