УКР РУС

Англія проти Італії: коли зустрічалися у фіналі ЛЧ та на чиєму боці статистика перемог

22 травня 2023 Читать на русском
СПЕЦПРОЄКТ

У фіналі Ліги чемпіонів 2022/23 зустрінуться Манчестер Сіті та Інтер. Стамбул вже бачив битву представників Італії та Англії, і її вважають однією з найкращих в історії футболу.

В історії Ліги чемпіонів трапилося кілька випадків, коли на останній сходинці перед трофеєм опинялися команди з Англії та Італії. Футбол 24 разом з партнером HLIBNY DAR розповідає про ці зустрічі та доповідає, на боці якої країни статистика перемог.

Темна конячка, вірність принципам та шанс для "пенсіонерів": чому Інтер заслуговує на перемогу у Лізі чемпіонів 2022/23

Ліверпуль – Рома – 1:1 (пен. 4:2), ЛЧ 1983/84

Четверта перемога у Лізі чемпіонів далася мерсисайдцям вкрай непросто. Фінал проходив на легендарному Стадіо Олімпіко під шум майже 70 тисяч глядачів, тож Ліверпулю, можна сказати, довелося грати в меншості.

Втім, Ліверпуль ніколи не пасував перед тиском і зумів вийти вперед на 13-й хвилині завдяки голу Ніла. Рома відігралася до перерви, м'яч до свого активу записав Роберто Пруццо.

Доля матчу вирішилася в серії пенальті: Конті та Граціані не впоралися з тиском, віддавши кубок у руки Ліверпуля. 1:0 на користь Англії.

Зарядись енергією футболу, переглядаючи довгоочікувані матчі Ліги чемпіонів разом із HLIBNY DAR. Напої бренду виготовлені на воді з артезіанської свердловини та з високоякісних спиртів класу “Люкс”. Адже HLIBNY DAR – вибір тих, хто цінує не тільки якісний футбол, але й преміальний смак.

Ювентус – Ліверпуль – 1:0, ЛЧ 1984/85

Вже через рік Ліверпуль знову зумів пробитися у фінал найпрестижнішого турніру в Європі, але цього разу йому протистояв Юве. Перемогу здобули туринці завдяки голу у додатковий час, але цей матч історія запам'ятає інакше.

Під час нього сталася сумнозвісна Ейзельська трагедія, внаслідок якої загинули 39 людей. Винними визнали вболівальників "червоних". Англійським клубам заблокували участь в єврокубках на 5 років, а самому Ліверпулю – на 6.

Ліверпуль – Мілан – 3:3 (пен. 3:2), ЛЧ 2004/05

Матч, нагадувати про який не потрібно нікому, хто бодай трішки цікавиться футболом. Шалений камбек Ліверпуля у Стамбулі, неначе хороше вино – з часом смакує ще краще.

Звісно, промах Андрія Шевченка назавжди залишиться шрамом на серці українських вболівальників, але будьмо відверті: подвиг Ліверпуля був такий очевидний, що перемога Мілана виглядала б далеко не так красиво, ніж та реальність, яку обрала доля.

Усім шанувальникам футболу залишається бажати лише одного: що цього разу фінал Ліги чемпіонів подарує такі ж емоції. І неважливо, хто підніме кубок над головою.

Мілан – Ліверпуль – 2:1, ЛЧ 2006/07

Надовго помсту Мілан відкладати не став, і вже скоро "россонері" та мерсисайдці знову зустрілися у фіналі ЛЧ. Втім, в Афінах головними сценаристами стали Кака та Піппо Індзагі.

Бразильський хавбек видав просто божевільний матч, після якого питання про наступного володаря "Золотого м'яча" було просто зайвими. А Піппо показав вершину свого гольового таланту, вкотре закривши рот усім ненависникам "симулянта" та "володаря офсайдів".

Гол Дірка Кюйта не відновив інтригу у матчі, і вже за кілька хвилин фінальний свисток засвідчив перемогу міланців.

Англія – Італія – 2:2

Що ж, терези статистики протистоянь наразі у рівному положенні. Будемо сподіватися, що Манчестер Сіті та Інтер зроблять все можливе для того, аби схилити їх на свій бік, а ми зможемо отримати багато задоволення від перегляду фіналу найпрестижнішого клубного турніру у світі.