УКР РУС

Англія обіграла Австрію, але не уникла прикрої травми – майбутній суперник України дав хороший бій

2 червня 2021 Читать на русском

Австрійці на виїзді поступилися англійцям (1:0) перед чемпіонатом Європи. Огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Австрія та Англія провели спаринг в рамках підготовки до Євро-2020. Майбутній суперник України вийшов у майже оптимальному складі. Щоправда, схема в певних ситуаціях ставала асиметричною, а Алаба та Забітцер під час матчу змінювали позиції. Гарет Саутгейт виставив незвичний склад, особливо в обороні (Трент, Коуді, Мінгс і Тріпп'єр зліва), поки фіналісти ЛЧ ще доїжджають.

Збірна Бундесліги з зіркою Баварії, екс-партнери Ярмоленка, тренер без сюрпризів – Австрія страшна Україні на Євро-2020?

Англія потужно розпочала. Александер-Арнольд, якого ледь не списали перед чемпіонатом Європи, був сповнений рішучості довести свій клас. Фулбек Ліверпуля гостро підключався до атак. Класно виглядав Кейн, розривав у центрі поля Беллінгем. На старті зустрічі англійці мали декілька хороших моментів, навіть забили, але з офсайду. Кейн не реалізував вихід сам на сам.

Австрія до пори до часу грала слабко. Плила під пресингом, не могла перейти середину поля, провалювалася. Мало що виходило попереду, як не старалися Алаба, Забітцер і Баумгартнер. Das Team дедалі впевненіше почувалася. З'явилися непогані комбінації, одна з яких завершилася примітивним ударом Калайджіча. У гостей були претензії на пенальті – суддя проігнорував.

Англія сонно завершила першу половину, а відразу по перерві відкрила рахунок. Перехоплення в центрі поля, Кейн, Лінгард і Гріліш швидко доправили м'яч у штрафний майданчик, а Сака добив з гострого кута в порожні ворота!

Гості відповіли дальніми пострілами Забітцера. Марсель дуже непогано пробивав, але заважали рикошети. Найкращий удар австрійця після мінімального дотику Пікфорда полетів у поперечину. Через годину ігрового часу тренери почали робити заміни. Годфрі з'явився на полі та ледь не привіз автогол, віддавши пас у порожні ворота.

Австрія не залишала спроб щось створити, однак найкращий момент виник після кутового – Шауб набрався сміливості оформити "сухий лист" і зовсім трішки недокрутив. Ще один дальній удар Забітцера взяв Пікфорд. Англія сіла в позиційну оборону та відповідала контратаками. Калверт-Льюїн прострілював вздовж воріт – ніхто не відгукнувся.

Матч завершувався атаками Австрії. Грегоріч головою не влучив у площину, а через хвилину Вайт виніс м'яч з лінії воріт. Англія мінімально перемогла, але вболівальники отримали причини для нервів: Гріліш після заміни сидів з льодом на нозі, а Александер-Арнольд, судячи зі всього, пошкодив ногу. Травма у Трента виглядає серйозною.