УКР РУС

Англія – Шотландія та ще 4 топ-матчі 4-го туру відбору на ЧС, які варто подивитись і спрогнозувати

11 листопада 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" анонсує топ-матчі 4-го туру відбору на Чемпіонат світу-2018.

Англія – Шотландія, 11 листопада, початок о 21:45

На Туманному Альбіоні в п’ятницю ввечері відбудеться протистояння двох британських команд. Градус протистояння обіцяє бути високим. Вичерпно поєдинок між цими командами описав у матеріалі "Футбол 24" шотландський уболівальник "Динамо" Кларк:

Я був на "Вемблі" на Євро-96 на матчі Англія – Шотландія. Просто подумайте про фільм "Хоробре серце" або гру Україна – Росія, щоб зрозуміти, скільки там було ненависті та пристрасті.

Цей матч стане другим у відборі для виконувача обов’язків головного тренера Англії Гарета Саутгейта. Перше для нього випробування у Словенії завершилось лише нульовою нічиєю. Відтак, гра з Шотландією, окрім принциповості, матиме й турнірне значення. Гості, у свою чергу, в попередньому турі програли Словаччині 0:3, тому і вони зобов’язані набирати очки.

Прогноз "Футбол 24"

У Англії продовжується зміна поколінь. До того ж, тимчасовий і недостатньо досвідчений тренер. Тим не менш, гравці більш високого класу зможуть здобути перемогу, хоча й лише мінімальну.

Англія – Шотландія 2:1

Зробіть прогноз на цей матч і ви

Франція – Швеція, 11 листопада, початок о 21:45

В групі А відбудеться матч між лідерами групи, в якому Франція прийматиме Швецію. Господарі оступилися в стартовому поєдинку відбору, зігравши на виїзді внічию з білорусами. Після цього відбулись 2 перемоги над Болгарією і Нідерландами. Команда Дідьє Дешама майже не змінилась з Євро, хіба слід відзначити появу Гамейро у стартовому складі двічі поспіль.

Шведи ж тепер вчаться грати без Ібрагімовіча. І це в них непогано виходить – 7 очок у трьох стартових турах і підхід до матчу з Францією не з позиції наздоганяючих. У останньому офіційному матчі між цими командами перемогли саме шведи (2:0). Сталось це на Євро-2012 в Києві на "Олімпійському".

Прогноз "Футбол 24"

Шведи у нинішньому стані ладні дати бій французам. Хоча перемогти буде вкрай складно, адже за увесь 2016 рік (15 матчів) Франція програла лише один матч – і той лише в додатковий час, зате саме у фіналі Євро. Тому спробуємо передбачити, що скандинавам вдасться зачепитись за нічию.

Франція – Швеція 1:1

Зробіть прогноз на цей матч і ви

Хорватія – Ісландія, 12 листопада, початок о 19:00

Матч суперників України по групі. Більше того, саме ці команди зараз очолюють турнірну таблицю. Відтак, вага перемоги у доволі рівній групі доволі висока. Варто зазначити, що господарі гратимуть при порожніх трибунах, як і в матчі з турками, відбуваючи покарання за фашистські кричалки своїх уболівальників у попередніх матчах.

Обидві команди не без проблем виступають у відборі, хоча і мають по 7 очок після 3 матчів. Ісландці пропустили 3 голи у перших двох матчах, хоча і славляться грою в обороні. Але Хадльгрімссон продовжує справу Лагербека, тому недооцінювати ісландців тепер не буде ніхто.

Якщо не брати до уваги розгром Косово (6:0), Хорватія зіграла вдома внічию з Туреччиною (1:1) та скромно (1:0) перемогла Фінляндію. В принципі, хорвати створюють достатньо моментів. Та одна з основних проблем – реалізація.

Прогноз "Футбол 24"

Обидва суперники достойні одне одного, тому складно віддати перевагу комусь із них. До того ж, фактор домашнього поля не буде перевагою господарів через порожні трибуни. Тому прогнозуємо нічию.

Хорватія – Ісландія 1:1

Зробіть прогноз на цей матч і ви

Україна – Фінляндія, 12 листопада, початок о 21:45

Україна прийматиме Фінляндію в Одесі. Наша збірна вже двічі зіграла внічию, тому перемога у домашньому матчі проти фінів вкрай необхідна. Без сумніву, команда Шевченка гратиме в атакувальний футбол, адже потрібно забивати та здобувати перемогу.

Проте з Фінляндією слід бути уважними, адже ця команда лише мінімально поступилася ісландцям (2:3) та хорватам (0:1). Більше того, Ісландії вони забили два голи на виїзді, тому не варто їх недооцінювати, а, навпаки, бути максимально сконцентрованими. І це вже задача тренерського штабу, який розбирав гру суперника і має донести до гравців тактичні аспекти напередодні цього матчу.

Навіть попри повідомлення про травму Коноплянки, він запевнив, що пропустить лише 2 дні, тому перебуває в обоймі збірної перед грою з Фінляндією. Щодо наших суперників, то в них не зіграє 3 гравці основи, і це має зіграти на руку нашій збірній.

Прогноз "Футбол 24"

Гра обіцяє бути напруженою, проте домашні трибуни і наявність достатньої кількості креативних гравців мають допомогти Україні перемогти.

Україна – Фінляндія 2:0

Зробіть прогноз на цей матч і ви

Уельс – Сербія, 12 листопада, початок о 21:45

Півфіналісти Євро-2016 прийматимуть лідера своєї групи D та майбутнього суперника України по товариському матчу – Сербію. У матчах обидвох команд у відборі забивається багато голів (3,6 голів за гру). Відтак, слід очікувати видовищного матчу.

Валлійці непогано грають вдома, тому місцеві трибуни будуть суттєвим фактором. Команді потрібно не те що наздоганяти лідерів Сербію та Ірландію, а й випереджати їх. Осічки з Австрією (2:2) та Грузією (1:1) не залишають команді права на помилку.

Серби ж повинні радіти непоганому старту. І зараз вони мають хорошу можливість відірватись від переслідувачів, закріпившись на першій позиції. Для команди Славолюба Мусліна це хороший шанс серйозно окреслити свої наміри на вихід на Чемпіонат світу. Тим паче, команда пропустила Євро, тому вкрай вмотивована кваліфікуватись на наступний великий турнір.

Прогноз "Футбол 24"

Напружений матч, в якому одна з команд може мінімально перемогти. Спробуємо спрогнозувати, що це буде Уельс, який нарешті порадує своїх вболівальників перемогою.

Уельс – Сербія 2:1

Зробіть прогноз на цей матч і ви