УКР РУС

Анчелотті в Наполі: агент Карлетто 007 прийшов зробити революцію і виконати місію антиЮве – яких супертрансферів чекати

24 травня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Карло Анчелотті досить сенсаційно очолив Наполі. Це тренерське призначення свідчить про те, що Неаполь остаточно виріс зі штанів вічного дублера і готується зробити переворот в Кальчо.

"Карлетто 007 – місія анти Юве". З таким прекрасним заголовком вийшла свіжа La Gazzetta dello Sport. Неаполь – фантастичне місце, де можливо все. Не вірите? Перегляньте серіал "Гоморра". Тут, м'яко кажучи, не зовсім чесними шляхами, але можливо все. Нинішній Наполі як клуб не настільки пов'язаний з однією з найжорстокіших мафій світу, як це було за часів Марадони. Не вистачає і гучних успіхів тієї епохи.

Лобановський – великий Маестро Кальчо, а Шевченко забив найважливіший гол в історії Мілана. Правила життя Карло Анчелотті

Ауреліо Де Лаурентіс втомився бути чесним. Чесно було грати у найкрасивіший футбол Італії з одержимим тактиком Мауріціо Саррі та говорити про стиль, за який не соромно перед тіфозі. Але які б неймовірні рекорди не ставили "адзуррі", Ювентус завжди був перший. І президент клубу вирішив зайнятись читерством. Прихід Анчелотті в Наполі – не інакше, як легальне шахрайство, спроба переодягнути неаполітанського простого хлопця, який бореться за своє крихітне місце під сонцем всіма легальними і нелегальними методами, зі спортивного костюму в діловий респектабельний одяг, що мав би свідчити про заможного мешканця Півночі.

Саррі: Шкода, що Наполі програв скудетто Ювентусу в готелі, а не на полі

Крутіше ще не було

Підкорятися правилам гри не вигідно. Вигідно таємно обійти їх, щоб отримати перевагу над суперником. Наполі часто вважали чимсь більшим, ніж Фіорентина та Лаціо, але меншим за Мілан та Інтер навіть у час спаду міланців. Гравців з претензією на топ, бувало, заносило сюди (Ігуаїн з Реала), але як тільки вони ставали суперзірками, їм не було що робити на "Сан-Паоло". Трансфер того ж Гонсало до головного конкурента та ворога максимально показовий.

І ось тепер Наполі домовився з людиною, який входить якщо не в топ-5 тренерів світу, то в топ-10 беззаперечно. Навіть Рафа Бенітес з усіма його регаліями у Валенсії та Ліверпулі це не було так круто. Зарплати у 6,5 млн євро для тренера тут зроду не бачили. Цілі клубу тепер навіть зайве озвучувати. Гегемон Ювентус повинен впасти як мінімум на 2-е місце. У Лізі чемпіонів команда повинна рости, а не програвати путівки у плей-офф Шахтарю, незважаючи на розгромну перемогу в особистій зустрічі. Будуть і топ-трансфери, імена деяких потенційних новачків озвучимо тут. Усе це наразі виглядає як симпатична авантюра – відчайдушна спроба відмитись від реноме вічних лузерів з втішними призами глядацьких симпатій.

Бензема і Ко

Для Анчелотті робота в Неаполі один з найважчих викликів. Тренер, який звик бути серійним чемпіоном з топовими клубами та гравцями, вигравав в Англії, Іспанії, Італії, Франції та Німеччині, приходить у клуб, що забув за титули. Повертати пам'ять покликані топові новачки, з більшістю яких Карлетто раніше працював.

У воротах чекайте досвідченого португальця Руй Патрісіу на зміну Пепе Рейні, який переходить у Мілан. Є ще варіант, що Де Лаурентіс підпише Альфонса Ареолу, якщо ПСЖ зміцниться топ-голкіпером і відведе йому роль другого плану.

Захисник Давід Луїс може прийти з Челсі як частина операції з підписання Мауріціо Саррі наставником лондонського клубу. Фланговий оборонець Баварії Джошуа Кіммміх був би не менш сенсаційним трансфером, ніж прихід Анчелотті. Інші латералі на олівці Карло – Ашраф Хакімі, який у Реалі відчуває нестачу практики, але вже показав клас, та Шиме Врсалько (Атлетіко).

У центральній лінії оборони важливо також зберегти Каліду Кулібалі – сенегальця вже не перший рік торгують клуби АПЛ. У списку гравців, на продаж яких Анчелотті наклав вето, ще 4 неаполітанці: центрбек Рауль Альбіоль і нападники Лоренцо Інсіньє, Хосе Кальєхон та Аркадіуш Мілік. Це означає, що тому ж Дрісу Мертенесу заважати не будуть.

У півзахисті Артуро Відаль з Баварії та Сусо з Мілана є основними кандидатами на підсилення. Чилієць додав би чемпіонського характеру та бойовитості (а ще це була б класна відповівдь Ювентусу, де той раніше грав). Іспанець, сума відступний якого перебуває на рівні 38 млн євро, збільшив би варіативність у лінії, наближеній до атаки. Називають і варіант з Федеріко К'єзою.

Відаля навіть помітили в неаполітанському аеропорту, що викликало справжній бум серед тіфозі. Однак виявилось, що це не Артуро, а дуже подібний на нього чоловік. Чилієць разом з родиною полетів на батьківщину.

Карім Бензема має зміцнити напад. Форварда уже кілька сезонів відправляють з Реала куди подалі, але він все ще там і все ще у фіналах Ліги чемпіонів. Піти шляхом Ігуаїна і довести всім критиканам. наскільки вони помиляються? Чом би й ні. Інша версія топ-трансферу в атаку – відроджений у Ніцці Маріо Балотеллі. Є і скромніші варіанти: Родріго (Валенсія), Борха Майораль (Реал).

Ключ до успіху?

Білшість зіркових футболістів, яких зараз сватають у Неаполь, навіть не подивились би в його бік, якби не персона нового тренера. Анчелотті вміє притягувати успіх і завойовувати симпатії зірок. Тренера, який досягав вагомого успіху всюди, а з Реалом та Міланом вигравав Лігу чемпіонів – такої удачі Наполі заслужив як мінімум за героїчний, але знову програний сезон. Чи здатен Карлетто на великі перемоги зі скромнішим клубом після провалу в Баварії, питання з багатьма невідомими. Але Серія А точно буде ще цікавішою – війна за перше місце починається з цього місця.