УКР РУС

Альтман: У мене накопичилося безліч тренерських ідей

10 червня 2011

Семен Альтман, новий головний тренер "Таврії", розповів про те, чому змінив роботу у ФФУ і в збірнії на кар'єру в Криму.

"У ФФУ і в збірній для мене були створені чудові умови роботи, тому рішення про перехід в "Таврію", зізнаюся, далося нелегко, - розповів Альтман. - Але за своїм духом я все-таки більше тренер-практик, ніж чиновник. Вдячний і Григорію Суркісу, і Олегу Блохіну, які пішли мені назустріч і відпустили у "Таврію". У мене накопичилося безліч тренерських ідей, які хотілося б втілити в життя. Президент сімферопольського клубу зумів переконати мене в тому, що "Таврія" - найкращий для цього варіант" .

За словами тренера, про суміщення посад не могло бути й мови.

"У мене вже був подібний досвід в "Чорноморці", - нагадав тренер. - Я б назвав його негативним: тренер не повинен сидіти на двох стільцях. Асистувати мені буде мій незмінний помічник у багатьох командах - заслужений тренер Молдови Олександр Скрипник. Залишається в штабі Сергій Шевченко - наступник у тренерській роботі необхідний. Запросили ми молодого тренера з фізпідготовки Сергія Вокалюка. Воротарями як і раніше буде займатися Геннадій Альтман. Кандидат медичних наук Леонід Левченко очолить комплексну наукову групу, приблизно через місяць у неї увійде і аналітик Валерій Трутнєв. З молодіжним складом будуть працювати Олександр Шудрик та Анатолій Сироватський. У мене прекрасне взаєморозуміння зі спортивним директором клубу Валерієм Петровим. Селекційну службу очолить Олексій Куніцин. Будемо також залучати до роботи психологів, фізиків - усіх, з ким я раніше дуже плідно співпрацював", - повідомив Альтман.

Нагадаємо, Альтман виявився найкращим кандидатом на посаду головного тренера "Таврії" серед 13 інших спеціалістів. Перед ним стоїть завдання зайняти 3-4 місце в наступному чемпіонаті.