УКР РУС

Алькасер літає у Дортмунді: 6 голів за 81 хвилину, рекорд Бундесліги, краща результативність, ніж у Мессі

7 жовтня 2018 Читать на русском

Нападник дортмундської Борусії Пако Алькасер розриває Бундеслігу. Він забиває частіше, ніж Мессі.

Алькасер видав справжній спектакль у матчі Борусія – Аугсбург, вийшовши на поле у другому таймі (59 хв) та оформивши хет-трик. Переможний для "джмелів" гол іспанець провів у компенсований час прямим ударом зі штрафного.

Пйонтек знову забив за Дженоа та повторив досягнення Батістути за кількістю голів у стартових матчах

Результативність форварда, контракт якого належить Барселоні, просто вражає. Алькасер забив у чемпіонаті Німеччини 6 голів за 81 хвилину. В середньому Пако відзначається кожні 13,5 хвилин. За цим показником йому немає рівних у топ-5 лігах Європи.

"Я спілкувався з Пако перед початком матчу. Я знаю, на що він здатний. Він не грає повних 90 хвилин протягом трьох років, але це дуже хороший трансфер для нас. Алькасер чудово відчуває гру та приносить нам багато користі", – відзначив форму свого підопічного Люсьєн Фавр.

Кожен зі своїх трьох матчів у Бундеслізі 25-річний бомбардир розпочинав на лаві запасних. Божевільна серія Алькасера розпочалась у Дортмунді, коли йому знадобилось всього 23 хвилини, щоб забити Айнтрахту (3:1). Натомість, у Леверкузені іспанець з'явився на полі за 27 хвилин до кінця зустрічі та дублем приніс команді Фавра перемогу над Байєром (4:2).

Практично усі свої голи іспанський кілер проводить на останніх хвилинах матчу: Айнтрахт (88), Байєр (85, 90+4), Аугсбург (62, 80, 90+6).

Провівши три неповні матчі, Алькасер вже вписав своє ім'я в аннали Бундесліги. Він став лише другим футболістом в історії чемпіонатів Німеччини, якому вдалось забити 6 голів у 3-х дебютних матчах. Першим був екс-нападник Гамбурга Герд Дюрфель, який встановив рекорд у далекому 1963 році.

Якщо враховувати гол Алькасера у ворота Монако, коли форвард вперше у сезоні відіграв повний поєдинок, то отримаємо 7 м'ячів за 171 хвилину. Стільки ж іспанець забив за весь минулий сезон у футболці Барселони: 4 – у Ла Лізі (Севілья – 2, Атлетік, Сельта), 2 – у Кубку Короля (Мурсія) та 1 – у Лізі чемпіонів (Спортінг).

Навіть екс-партнери Алькасера по Барселоні Лео Мессі та Луїс Сурес витрачають значно більше часу на забиті м'ячі. Аргентинець провів 5 голів у чемпіонаті Іспанії за 575 хвилин, тоді як уругвайцеві знадобилось 569 хвилин, щоб відзначитись трьома влучними ударами.

Успіхи найкращого бомбардира Бундесліги не залишились непоміченими головним тренером збірної Іспанії Луїсом Енріке, який викликав Пако на матчі проти Уельсу та Англії.

Мені подобається у Дортмунді, відчуваю, що мене тут люблять. Я забиваю голи, а команда демонструє хороший футбол. У колективі панує чудова атмосфера – це більш важливо, ніж мої м'ячі. Я легко можу собі уявити, що залишусь тут більше, ніж на один рік, – сказав Алькасер після феєрії з Аугсбургом.

Борусія володією необов'язковою опцією викупу футболіста за 23 млн євро. Зважаючи на те, що Барса хоче продати свого форварда, щоб розвантажити зарплатну відомість, Алькасер таки має великий шанс залишитись у Дортмунді більше, ніж на один рік.

Баварія має колосальні проблеми – 5 причин фіаско команди Ковача і радикальні вимоги легенди