УКР РУС

Алієв: "Шахтар" на даний момент у чомусь сильніший за нас

6 червня 2011

Півзахисник київського "Динамо" Олександр Алієв в інтерв'ю розповів про своє життя на Україні.

- Які почуття відчували після того, як "Динамо" поступилося своєму заклятому суперникові - донецькому "Шахтарю" - і в національній першості, і у фіналі Кубка України?

- Програвати у такого принципового супротивника як "Шахтар" завжди дуже прикро, особливо у таких важливих матчах, як фінал Кубка України. Ну, значить, "гірники" на даний момент в чомусь сильніший за нас. Для мене і моїх партнерів по команді найважливіше у футболі - бути першими. Так що постараємося зробити все, щоб повернути собі лідерство в майбутньому сезоні.

- Багатьох здивувало, що знову очоливши збірну Україну Олег Блохін не викликав вас на збір перед товариськими матчами з Узбекистаном і Францією. Чи не образилися на нього?

- Ні, мене це не дивує, оскільки останнім часом я рідко з'являвся на полі в складі своєї команди, тому рішення наставника збірної абсолютно логічне.

- Чому після яскравого сезону в "Локомотиві" справи у рідному "Динамо" не склалися?

- Збіг обставин, напевно. На то, що в мене затягнувся період адаптації в "Динамо", спиратися не можу: все-таки у себе вдома граю. Можливо, це наслідки того, що ще будучи гравцем "Локомотива", я не пройшов з командою передсезонні збори. Тим не менш, в наступному сезоні маю намір повернути собі місце у складі. Це одна з моїх головних цілей.

- За чемпіонатом Росії в Києві встигаєте стежити?

- Так. І найбільше за виступами "Локомотива". У мене в цій команді залишилося багато друзів, тому завжди переживаю за залізничників. "Локо" дуже добре стартував і показує досить пристойний футбол. Однак було страшенно прикро, коли хлопці програли в останньому турі "Анжи" і втратили лідерство в чемпіонаті. Якщо червоно-зелені і надалі будуть демонструвати такий самий футбол, як на старті сезону, то можуть розраховувати на місце в трійці за підсумками чемпіонату. Хоча, звичайно, поки про це зарано говорити.