УКР РУС

Севілья вирвала перемогу над Леванте, Атлетік зіграв унічию з Вальядолідом: 9-й тур Прімери, матчі неділі

20 жовтня 2019 Читать на русском

Відбулися заключні матчі 10-го туру Ла Ліги. Звіт про перемоги Реал Сосьєдада, Алавеса, Севільї та інші матчі туру читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2019/2020, 9-й тур

Алавес – Сельта – 2:0

Голи: Магальян, 50, Перес, 82

Реал Сосьєдад – Бетіс – 3:1

Голи: Гарсія, 22 (автогол), Хосе Вілліан, 36, Порту, 58 – Лорен, 12

Еспаньйол – Вільяреал – 0:1

Гол: Екамбі, 17

Атлетік – Вальядолід – 1:1

Голи: Вільямс, 33 – Мартінес, 71 (аг)

Севілья – Леванте – 1:0

Гол: Де Йонг, 86

У першому матчі неділі 9-го туру Прімери Алавес удома приймав Сельту. Обидві команди розташовувались унизу турнірної таблиці, однак у разі перемоги мали шанси підтягнутись до верхньої десятки. Перший тайм був за господарями – міг забивати Хоселу, але влучив у поперечку, згодом арбітр призначив пенальті за гру рукою у ворота Сельти, утім, вже за хвилину скасував своє рішення після консультацій з відеоасистентом. По перерві "лисиці" таки повели у рахунку – Магальян вистрибнув вище за всіх після подачі з кутового й вколотив сферу у ворота. Ближче до кінця поєдинку Лукас Перес подвоїв перевагу господарів, замкнувши простріл з флангу, й тим самим встановив остаточний рахунок – 2:0.

Зозуля голом приніс перемогу Альбасете над одним із лідерів Сегунди

Реал Сосьєдад у рідних стінах зустрічався з Бетісом. Обидві команди в попередніх двох турах не перемагали, тож сьогодні від них очікувалася жорстка боротьба за очки – особливо від андалусійців, адже ті йдуть в зоні вильоту. Гості розпочали шикарно, вже на 12-й хвилині відкривши рахунок зусиллями Лорена, якому в дотик вдалося замкнути передачу Баррагана на ближню стійку. Втім, вже на 22-й після розіграшу стандарту та прострілу Монреаля м'яч у власні ворота зрізав Хаві Гарсія – 1:1. На 36-й же Хосе Вілліан точним ударом з-за меж штрафного в лівий нижній кут вивів Сосьєдад уперед, а в середині другого тайму баски забили третій гол – це Порту пробив з близької дистанції після скидки від Оярсабаля. Цей забитий м'яч виявився останнім у зустрічі.

У Барселоні місцевий Еспаньйол приймав Вільяреал. Гості на 17-й хвилині повели у рахунку – Екамбі був перший на м'ячі після сейву Лопес й заштовхав сферу у ворота. Дардер міг зрівнювати вже за кілька хвилини, але його удару трохи не вистачило точності – поруч зі стійкою. Пізніше Кальєрі влучив у поперечку, а постріл Варгаса уже по перерві парирував голкіпер гостей. Еспаньйол був помітно гостріший у своїх випадах, однак забити "папуги" так і не змогли – 0:1 на користь Вільяреала.

У гості до Атлетіка завітав Вальядолід Андрія Луніна. Дива не сталося й Андрій залишився на лавці у цьому матчі. Господарі повели у рахунку в середині першого тайму – Вільямс реалізував вихід віч-на-віч, перегравши голкіпера. Утім, по перерві гості зрівняли – курйозним автологом відзначився Мартінес. Більше команди не забивали – нічия 1:1.

Севілья на Рамон Санчес Пісхуан приймала Леванте. Перший тайм минув за переваги "нервіонців" у володінні м'ячем, однак за гострими моментами гості не поступались опоненту. На 36-й забив Чічаріто, але арбітр, взявши паузу, все ж скасував гол через офсайд. По перерві команди не відзначались особливими нагодами, однак під завісу матчу свіжий Люк де Йонг скористався пасом Наваса на всі 100% й вирвав перемогу для господарів – 1:0. Севілья зі скрипом повертається у верхню частину турнірної таблиці.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ