УКР РУС

Сосьєдад переміг Гранаду й повернувся у боротьбу за ЛЧ, Бетіс перестріляв Леванте у матчі з шістьма голами

13 лютого 2022 Читать на русском

В рамках недільної програми 24-го туру Ла Ліги було проведено три матчі. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 24-й тур

Алавес – Валенсія – 2:1

Голи: Лум, 14, Хоселу, 76 (пен) – Гедеш, 62 (пен)

Леванте – Бетіс – 2:4

Голи: Д. Гомес, 43, 47 – Фекір, 14, 49, Е. Гонсалес, 29, Карвалью, 42

Вилучення: Сольдадо, 74 (Леванте)

Реал Сосьєдад – Гранада – 2:0

Голи: Оярсабаль, 36 (пен), Рафінья, 74

Поєдинок між Алавесом і Валенсією відкривав недільню програму 24-го туру Ла Ліги. Зустріч мала надзвичайно важливе значення для обох команд: "кажани" могли б перервати 5-матчеву безвиграшну серію й піднятись з 12-ї на 9-ту позицію, а баски мали шанс наблизитись до рятівної 17-ї сходинки на відстань трьох очок – щоправда, переграти левантійців було дуже важко. Віторія-гастейці не знали перемог у чемпіонаті з 20 листопада.

Алавес так налаштувався, що відкрив рахунок вже на 14-й хвилині. Гол провів Лум, який зіграв на добиванні після сейву голкіпера. 1:0! Переможний рахунок баски тримали до перерви, однак через 16 хвилин після старту другого Валенсія заробила пенальті – Гедеш реалізував його. 1:1. Здавалося, що зараз гості дотиснуть суперників, але на 76-й хвилині вони привезли пенальті на власні ворота. Хоселу точним ударом з "позначки" відновив перевагу. 2:1!

Забити у відповідь вдруге "кажанам" вже не вдалося. Алавес втримав перемогу й перервав свою 9-матчеву безвиграшну серію у Ла Лізі!

Леванте приймав Бетіс. Господарям необхідно було тільки перемагати, адже вони йшли на останній позиції з відставанням у 12 очок від 17-ї – втім, андалусійців втрата залікових балів теж не влаштовувала. "Вердібланкос" трималися у зоні ЛЧ, однак Барселона йшла позаду всього у трьох позаду. Поразка у Валенсії могла вилитись у виліт за межі топ-4.

Футболісти Бетіса добре усвідомили цей факт, тож рахунок було відкрито вже на 14-й хвилині завдяки удару Фекіра з-за меж штрафного – м'яч, зрикошетивши від захисника, пішов у протихід Айтору Фернандесу. На 29-й хвилині гості подвоїли перевагу внаслідок влучання Пессельї в стійку (він замикав подачу Фекіра з кутового) та добивання від Едгара Гонсалеса. На 42-й Карвалью точним пострілом з лінії штрафного довів справу до розгрому. 0:3.

Всього через хвилину Дані Гомес відквитав один гол, замкнувши простріл з правого флангу, а через 76 секунд після старту другого тайму він же забив другий гол у ворота Бетіса! Втім, вже на 49-й хвилині Фекір відновив перевагу в два голи, ефектно виконавши штрафний.

Леванте намагався щось організувати, але після вилучення Сольдадо на 74-й хвилині шансів у господарів не було. Фінальний свисток зафіксував перемогу андалусійців з рахунком 2:4.

Реал Сосьєдад у рідних стінах зустрічався з Гранадою, безвиграшна серія якої складала 5 матчів. В першому таймі баски домінували, організувавши кілька хороших моментів і забивши гол на 36-й хвилині – це Оярсабаль релізував пенальті. Щоправда, подвоїти перевагу до перерви господарям не вдалося, а от у другому таймі "насриди" стали працювати набагато активніше.

Втім, андалусійці не просто так йдуть у чотирьох очках від зони вильоту. Попри непоганий футбол, вони пропустили другий гол на 74-й хвилині – після відбирання у центрі поля баски розігнали шикарну атаку, в завершенні якої Рафінья замкнув простріл Оярсабаля. 2:0! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця.

Завдяки цій перемозі Реал Сосьєдад повернувся у боротьбу за ЛЧ. "Чуррі-урдін" тепер йдуть всього в одному заліковому балі від четвертої позиції.

Атлетіко вдесятьох вирвав перемогу над Хетафе – шедевр Ермосо поставив крапку в перестрілці із сімома голами