УКР РУС

Атлетіко переміг Гранаду в яскравому матчі з шедевром Депая, Алавес мінімально програв Кадісу

15 серпня 2023 Читать на русском

В рамках програми дня в 1-му турі Ла Ліги 2023/24 пройшли два матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2023/24, 1-й тур

Кадіс – Алавес – 1:0

Голи: Феде, 7

Атлетіко – Гранада – 3:1

Голи: Мората, 44, Депай, 67, Льоренте, 90+8 – Саму, 62

Атлетіко продовжив традицію, знову не програвши дебютний матч у сезоні Ла Ліги під керівництвом Дієго Сімеоне. Цього разу мадридці ще й перемогли Гранаду – впевнено і яскраво, хоча до перерви було не так вже й багато моментів.

Героєм першого тайму став Мората. На 5-й хвилині Альваро пробивав у голкіпера з лінії воротарського, на 10-й він же його ледь не обікрав, а на 44-й таки відкрив рахунок. Нападник розстріляв ворота після подачі з кутового й відскоку. Відпочивати команди пішли за 1:0 на табло.

Помилка Карраско на власній половині за 16 хвилин по перерві зрівняла рахунок – Нева відібрав м'яч і прострілив під точне замикання Саму. 1:1! Втім, вже на 67-й хвилині "матрацники" відновили свою перевагу завдяки фантастичному лонгшоту Депая. Мемфіс отримав пас від Карраско й метрів з 26-ти відправив м'яч у дальню дев'ятку.

Після цього підопічні Чоло Сімеоне змарнували ще низку топ-моментів – і, зрештою, Гранаду на 8-й компенсованій хвилині дотисли голом Льоренте. 3:1! Атлетіко тріумфує.

Алавес святкував повернення у Ла Лігу виїзним матчем проти Кадіса, однак святкувати перемогу баскам не судилося. І навіть на нічию гостей не вистачило, хоча часу було вдосталь, а останні 12 хвилин господарі ще й догравали у меншості. Віторія-гастейці провели всього 10 ударів, сумарна гострота яких склала мізерні 0,27 xG.

Кадіс же вийшов вперед вже на 7-й хвилині. Героєм андалусійців став Феде, який замкнув подачу зі стандарту. Його гол виявився єдиним у зустрічі – "жовта субмарина" стартує в новому сезоні з перемоги.

"У Жироні з'явився принц": Іспанія кайфує від гольового дебюту Довбика – фанатам прогнозують багато святкових вечорів