УКР РУС

А знаєте ви що...

14 березня 2011

Цифри і факти 29 туру Серії А.

“Рома” виграла п’ять останніх дербі у Серії А та кубку Італії. Подібного “вовки” досягали у 1958-60 роках. Рекорд “Лаціо” - 6 перемог поспіль, які команда здобула з 1950-го по 1953-ій роки.

“Лаціо” востаннє перемагав у дербі в Серії А 1 листопада 1997 року після чого було вісім нічиїх і п’ять поразок.

Еду Рейя ніколи у своїй кар’єрі тренера не перемагав “Рому”, програвши 11 з 13 зустрічей. “Б’янкочелесті” виграли тільки чотири зустрічі з останніх 25-ти у чемпіонаті та кубку країни.

У дербі на посту головного тренера дебютував Віченцо Монтелла. Лише йому, як гравцеві, вдавалося зробити покер у “Дербі Capitale". Сталося це 10 березня 2002 року, коли він забив чотири голи протягом 63-ох хвилин, а “Рома” перемогла із загальним рахунком — 5:1.

Гол Франческо Тотті, став першим голом “Роми” у цьому сезоні забитим безпосередньо зі штрафного.

“Мілан” не пропускав на рідному полі протягом 400 хвилин. Незважаючи на те, що “Барі” вдалося забити, гол Антоніо Кассано, який став для нього 82-им у Серії А, дозволив “россо-неррі” продовжити безпрограшну серію у чемпіонаті до 12-ти ігор. А от червона картка стала для Златана Ібрагімовіча вже третьою за час його виступів у чемпіонаті Італії. Востаннє його вилучали з поля у грі “Інтера”, за який він тоді виступав, з “Лаціо”. Цей матч відбувся 20-го грудня 2006-го року.

“Барі” не міг забити на виїзді впродовж 385 хвилин. А Георгі Рудольф підтвердив, що уміє забивати у ворота лідерів, адже на його рахунку гостьові голи у ворота “Ювентуса”, “Роми”, та “Мілану”.

Іван Кордоба є лідером “Інтера” з вилучень — у матчі з “Брешєю” він отримав свою сьому червону картку в чемпіонаті Італії. Востаннє суддя змушував його покидати поле в лютому 2010 року в матчі з “Сампдорією”. Самюель Ето’О забив чотири голи в останніх трьох іграх і 31 гол у всіх змаганнях сезону, що триває.

Жуліо Сезар відбив сім пенальті з двадцяти, що були призначені у його ворота.

“Наполі” не програвав на “Енніо Тардіні” з 6 травня 2001-го року, коли “Парма” познущалася над неаполітанцями — 4:0. А остання перемога “блакитних” на стадіоні “Парми” датована 20-им квітня 2008 року. Цікаво, що багато спеціалістів перед стартом цьогорічної першості бачили неаполітанців набагато нижче у турнірній таблиці, аніж пармезанців.

“Ювентус” уникнув четвертої поразки поспіль і не повторив свого антирекорду сезону 1961-62 років, зігравши з “Чезеною” вніию. А востаннє чотири матчі поспіль “Юве” не міг перемогти починаючи з лютого минулого року — три поразки і дві нічиїх.

Нападник туринців Алесандро Матрі відзначився шостим дублем в сезоні. Востаннє шість разів до 29-го туру дублями відзначався Франческо Тотті у 2007 році.

Марко Мотта отримав п’яту червону картку для гравців “Юве” у сезоні, а “Чезена” продовжила свою безпрограшну серію до чотирьох матчів.

“Удінезе” не програє вже 12 турів поспіль, в яких дев’ять разів ця команда перемагала і 32 рази вражала ворота суперників. Алексіс Санчес забив 5 голів в останніх трьох матчах, а Антоіо ді Натале забив свій 126-ий гол у Серії А .Йому залишилося зробити лише один влучний постріл, аби наздогнати за цим показником Андрія Шевченка.

“Катанія” виграла три останніх матчі на “Анджело Массіміно”, зокрема в останньому турі здолала “Сампдорію”. Але не пропустили господарі вперше за останні тринадцять ігор. До того суперники “Катанії” у 12-ти зустрічах 20 разів вражали ворота цієї команди.

“Сампдорія” знову втратила три очки. В останніх дев’яти зустрічах генуезці зуміли набрати лише дев’ять пунктів. До того ж нападники “Сампи” на виїзді не можуть вразити ворота суперника протягом 722-ох хвилин у Кубку та чемпіонаті Італії.

“Фіорентина” збільшила свою безпрограшну серію до чотирьох матчів і має у 2011 році п’ять перемог, шість нічиїх і дві поразки. А нападник “фіалок” Хуан Мануель Варгас, удар якого і приніс “Фіорентині” перемогу у матчі з “К’єво”, забив вперше після того, як він відзначився у матчі з “Удінезе” ще 28 березня 2010 року. “К’єво” ж не може забити вже протягом 299 хвилин.

“Дженоа” вдома в останніх матчах тричі перемагала і стільки ж грала внічию. Антоніо Флоро Флорес забив у ворота “Палермо” свій 26-ий гол у чемпіонатах Італії.

“Болонья” набрала 17 очок в останніх дев’яти матчах. Востаннє ця команда перемагала “Лечче” на “Віа Дель Маре” ще 11 січня 2004 року після чого тричі там грала внічию і одного разу зазнала поразки.

“Лечче” зазнав другої поразки поспіль, а в останніх трьох зустрічах ця команда набрала лише одне очко.