УКР РУС

6 команд, які можуть "вистрелити" у плей-офф Ліги Європи 2017/18

15 лютого 2018 Читать на русском

Сьогодні, 15 лютого, розпочалася стадія плей-офф Ліги Європи 2017/18. Видання 90min підготувало перелік із 6 команд, яких можна вважати "темними конячками" турніру.

Ліга Європи 2017/18 є чи не найбільш іменитою за складом учасників за останні роки. Тут і Арсенал, і Мілан, і Борусія Дортмунд, і Атлетіко, і Наполі. Вже мовчимо про РБ Лейпциг та Атлетік Більбао.

Можна припустити, що з такими командами турнір не сильно поступатиметься Лізі чемпіонів в плані інтриги та видовищності. Проте футбол тим і прекрасний, що далеко не завжди фаворити "на папері" підтверджують свій статус на полі.

Як Реал зупинятиме Неймара, Шахтар проходитиме Рому та ще 6 головних запитань 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Видання 90min підготувало список із 6 клубів, які цілком можуть здивувати вболівальників у плей-офф Ліги Європи.

1. Лаціо (Італія)

Підопічні Індзагі посіли першу сходинку в групі, а за путівку в 1/8 фіналу посперечаються зі Стяуа.

Останнім часом Лаціо демонструє доволі пристойну гру та результати (за винятком матчу з Наполі). Скудетто, звісно, є нереальним, проте у Лізі Європи римляни цілком можуть навести шороху. Особливо, враховуючи гру неймовірного Іммобіле, який забив вже 20 голів у Серії А.

2. Марсель (Франція)

Команда Руді Гарсії не надто впевнено виступала у груповому етапі, здобувши лише 2 перемоги у 6 матчах. Проте у Лізі 1 провансальці демонструють достатньо впевнену гру, претендуючи на путівку в Лігу чемпіонів.

Пристойний рівень гри демонструють Пайє та Товен. Всі ці фактори, а також враховуючи те, що суперником Марселя стане далеко не найсильніша Брага, французи мають реальні шанси продовжити боротьбу в Лізі Європи.

3. Зеніт (Росія)

Зеніт не потрапив у Лігу чемпіонів, проте команда Манчіні на груповому етапі ЛЄ втратила лише два очки, звівши один матч унічию. Пітерський клуб цілком можна вважати одним із тіньових фаворитів турніру.

Плей-офф Ліги чемпіонів: рейтинг команд – Шахтар пасе задніх

Крім того, ряд гравців Зеніта, безсумнівно, захочуть проявити себе у євротурнірі для потрапляння у заявку на ЧС-2018.

4. Ліон (Франція)

Французький клуб посів друге місце у квартеті, поступившись Аталанті. Останнім часом "ткачі" дещо збавили оберти у внутрішній першості, проте неймовірна атакувальна лінія Ліона у складі Діаса, Депая, Фекіра та Траоре може "вибухнути" у будь-який момент.

Суперником Ліона у 1/16 фіналу турніру стане Вільяреал. Погодьтесь, одна з найбільш інтригуючих пар.

5. Аталанта (Італія)

Бергамаски неочікувано впевнено пройшли груповий етап, набравши 14 очок та посівши першу сходинку в групі. Крім того, Аталанта вибила Наполі з Кубка Італії, а у чемпіонаті посідає доволі пристойне 8-ме місце.

Відзначимо, що суперником Аталанти у 1/16 фіналу Ліги Європи стане Борусія Д Ярмоленка. Щоправда, українець пропустить обидва матчі через травму.

Кадрова революція в Борусії Ярмоленка: 6 гравців можуть пакувати валізи

6. Зальцбург (Австрія)

Австрійський клуб на груповому етапі Ліги Європи не зазнав жодної поразки, здобувши 3 перемоги та тричі зігравши унічию. Крім того, "бики" лише раз зазнали поразки в австрійській Бундеслізі.

Дані результати Зальцбурга змушують уважно спостерігати за їх протистоянням проти Реал Сосьєдада.