УКР РУС

5 підсумків перших матчів 1/16 фіналу Ліги Європи

16 лютого 2018 Читать на русском

"Футбол 24" підбиває підсумки перших поєдинків 1/16 фіналу Ліги Європи.

1. Фаворити виступили з перемінним успіхом

Цьогорічна Ліга Європи багата на гучні імена – чого варті лише Борусія Д, Арсенал, Наполі, Атлетіко та Мілан.

Проте не всі фаворити змогли підтвердити свій статус на полі. Якщо Мілан, Арсенал та Атлетіко без особливих проблем розібрались із своїми суперниками, то Борусія лише під завісу матчу змогла дотиснути Аталанту. Та й то – домашня перемога з рахунком 3:2 навряд чи є оптимальним результатом, враховуючи складний виїзд команди Ярмоленка у Бергамо.

Динамо зіграло внічию з АЕКом у плей-офф Ліги Європи – огляд матчу

Наполі вдома взагалі поступився РБ Лейпциг. Тепер підопічним Саррі на виїзді необхідно забивати як мінімум тричі, що є явно не найлегшим завданням.

2. Пристойна результативність

З 16 матчів лише в одному не було забитих м'ячів – Црвена Звезда та московський ЦСКА так і не зуміли вразити ворота один одного. Проте інші поєдинки порадували глядачів – у 15 матчах було забито рівно 50 м'ячів, тобто більше 3 голів за гру. Відмінний результат для стадії плей-офф.

3. Італійські клуби і далі прохолодно ставляться до Ліги Європи

Наполі, граючи далеко не основним складом, вдома поступився РБ Лейпциг та поставив під великий сумнів свій вихід до 1/8 фіналу. У Німеччини підопічним Саррі слід забивати щонайменше тричі. Схоже, наставник неаполітанців після вильоту з Ліги чемпіонів свідомо приносить Лігу Європи в жертву, адже його підопічні нараз лідирують в Серії А, гідно складаючи конкуренцію Ювентусу.

Ігуаїн повторив легендарне досягнення Шевченка – таких гравців у Лізі чемпіонів лише 4

Лаціо доволі несподівано поступився Стяуа, проте у підопічних Індзагі є всі шанси відігратись в домашньому матчі. Щоправда, не факт, що римляни "рватимуть жили" у Лізі Європи. адже вони всерйоз претендують на путівку у Лігу чемпіонів, що дасть можливість суттєво поповнити бюджет клубу.

А от Мілан та Аталанта грали практично оптимальними складами. "Россонері" на виїзді розгромили Лудогорець Ігоря Пластуна, а Аталанта до останнього билася з Борусією, проте не змогла втримати навіть нічию. Проте всеодно у підопічних Гасперіні є доволі непогані шанси на вихід до наступної стадії змагань.

4. Нестаріючий Аріц Адуріс

Нападник Атлетіка Більбао увійшов в історію, зумівши відзначитись голом у 5-ти матчах Ліги Європи поспіль. 37-річний форвард наразі є найкращим бомбардиром турніру, в активі Адуріса вже 7 голів. Вік, кажете?

5. Клуби зі Східної Європи важко входять у сезон

З 6 клубів колишнього СРСР перемогу здобув лише московський Локомотив. Динамо зіграло внічию з АЕКом, ЦСКА – із Црвеною Звездою. Зеніт, Астана та Спартак свої матчі програли.

Окрім не надто приємних результатів, в очі кидалась далеко не найкраща фізична готовність вказаних команд. Зокрема, Динамо суттєво підсіло у другому таймі в Афінах. Астана, ведучи в рахунку в матчі зі Спортінгом, не змогла втримати навіть нічию.

Втім, цьому є пояснення – для більшості клубів матчі 1/16 фіналу Ліги Європи стали першими офіційними поєдинками у 2018 році.