УКР РУС

4 причини, чому Рома пройде Ліверпуль

2 травня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Божевільна спроба знайти аргументи для повторення дива. Рома таки зіграє у фіналі Ліги чемпіонів-2018 у Києві.

Відразу заявлю, що попри симпатії до всього італійського сам майже не вірю, що таке можливо двічі поспіль. Пам'ятаєте, як Барселона героїчно здолала ПСЖ і здулась проти Ювентуса минулоріч? Для повторення такого масштабного успіху знадобляться не лише подвиги римських гераклів, а й помилки суперника та неймовірний фарт. Та все ж це можливо!

Рома – Ліверпуль: анонс матчу-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Атмосфера

Неймовірно, як Олімпіко вдало тиснув на суддів і досвідчену Барсу у чвертьфіналі. Як додавав енергії Ромі, яка носилася у пресингу та йшла в атаку, як ніколи. Після того, що команда Ді Франческо зробила з каталонцями, весь Рим просто зобов'язаний вірити. Як казав спортивний директор Мончі, треба, щоб все місто, кожен балкончик були всіяні жовто-червоними прапорами.

У будь-якому разі Рома вже стала переможцем. Клуб добряче заробив (рекордні в історії італійського футболу 5,3 млн євро тільки на квитках!), а втрачати більше нічого. Це Ліверпуль хай трясеться. А "вовки" просто битимуться за ще одні рекордні призові – фінал принесе їм мінімум 111 млн євро з цілого євросезону.

Фактор Джеко, Де Россі та Аліссона

Бразильський голкіпер не пропустив жодного гола у нинішній Лізі чемпіонів на своєму полі. Аліссон повинен взяти всі свої м'ячі і, якщо потрібно, видати якесь спасіння. Воротар збірної Бразилії є одним з тих, кого хоче Ліверпуль, і це має додати йому особливої мотивації.

Рома – єдина команда, яка 14 разів пробила по воротах Ліверпуля в поточному єврокубковому сезоні на Енфілді. З них 6 ударів прийшлось у площину воріт. Реалізуй ти половину з цього, і буде необхідний результат. Едін Джеко може зрівнятись з Тотті за голами в ЛЧ.

Боснієць має другу найкращу середню результативність в історії римського клубу і може повторити свою дивовижну форму з матчу Рома – Барселона, помінявшись роллю супергероя з Салахом. На боснійця можуть кинути 1-2 опікунів, а римлянам тільки того й треба. Джеко загрозливий тим, що здатен відкривати простір або собі, або партнерам.

Де Россі – серце "джаллороссі" в середині поля. Даніеле на полі, ніби агент фанатів. Він не дасть вам розслабитись і віддати себе на 99% у такому матчі. Барселона була поранена саме цим найагресивнішим "вовком". Ліверпуль – не настільки м'якотілий, але чи вистачить цього скаузерського духу?

Захист Ліверпуля

Мерсисайдці пропустили 9 голів у нинішній ЛЧ. Навіть напівдобита Рома змогла забити їм 2 за останні 10 хвилин на "Енфілді". Якщо вони двічі пропускають від Вест Бромвічів, то чим Рома гірша? Відверто кажучи, це найслабша оборонна лінія та воротарська позиція з усіх 4-х півфіналістів. Навіть Баварія з її Ульрайхом стільки іронічних коментарів не отримувала за свою гру в обороні.

Ліверпуль – Рома: що говорять цифри. 3 головні фактори, чому Ді Франческо програв Клоппу

Цифри

Якщо взяти кількість гострих моментів і очікувану від них кількість голів, то матч Ліверпуль – Рома міг би цілком завершитись з рахунком 3:2. Сенс у тому, що англійці не настільки сильніші за італійців. Реал у першому чвертьфінальному матчі за рахунком знищив Ювентус, але матч-відповідь показав, що на такому рівні в першому двобої у тебе може бути максимальна реалізація, а потім вас змушують помінятись місцями – і це справляє ефект мішка з картоплею по голові.

В останні 20 хвилин матчу на Енфілді результат ударів 1-10 на користь італійців. Кількість пасів – у схожих пропорціях. Рахунок за цей же проміжок 2:0. По суті Рома почала свій героїчний камбек ще у Ліверпулі.

"Барселона" – ПСЖ та ще топ-9 камбеків в історії футболу