УКР РУС

2012 фактів про Євро: Німеччина - Італія

27 червня 2012 Читать на русском

Хто стане другим фіналістом чемпіонату Європи? Над цим питанням зараз сушать собі голову всі футбольні вболівальники планети.

Ми ж глянемо назад, пригадуючи історію протистояння двох найтитулованіших збірних континенту - Німеччини та Італії.

Бундесмашина по три рази вигравала чемпіонати світу та Європи. "Скуадра Адзурра" на Євро перемагала лиш раз. Зате мундіаль апеннінці підкорювали аж 4 рази. Впродовж довгої та тріумфальної історії збірних сформувалася одна тенденція - німці ніколи не перемагали Італію в фінальних частинах великих футбольних форумів. А нагод для цього було предостатньо. На найвищому рівні суперники зустрічалися між собою аж сім разів!

На Євро шляхи цих титанів перетиналися двічі - у 88-му та 96-му роках. Обидві зустрічі завершилися внічию. На гол Бреме відповів Манчіні, а в Англії команди не забивали взагалі. В груповому турнірі екстра-тайми не потрібні.

А саме додатковий час є улюбленим відрізком для італійців у цьому протистоянні. Чого вартий лише півфінал мундіалю-70. Німеччина на 90-ій хвилині зрівняла рахунок - 1:1. Далі ж розгорнувся справжній голепад. П'ять м'ячів і екстра-тайм завершився неймовірними 4:3 на користь Італії.

Ще одну довгу битву з перевагою апеннінців мабуть пам'ятають і не надто досвідчені фани. У 2006 році також довелося грати додаткові 15-хвилинки. Гроссо та Дель П'єро поставили на коліна господарів турніру.

Одного разу ці команди зійшлися і в бороть за титул. У 82-му бундесмашина викинула білий прапор у фіналі мундіалю. Россі, Тарделлі та Альтобеллі забезпечили "Скуадрі" впевнену перемогу 3:1.

31 травня минуло 50 років із того часу, як Італія та Німеччина вперше зійшлися між собою в фінальній частині. Льов та його хлопці завтра отримають шанс зламати півстолітню неприємну тенденцію. Наскільки вдало - побачите самі.