УКР РУС

2012 фактів про Євро: Найрезультативніші команди

11 квітня 2012

Що потрібно для того, аби перемагати в футболі? На це питання Вам відповість і школяр - забивати якнайбільше голів!

Кому ж за понад півстолітню історію чемпіонатів Європи це просте на перший погляд завдання підкорювалося найкраще?

Німці та голландці - одвічні суперники на футбольних полях. Чого тільки не бачили вболівальники в матчах між цими збірними. Буквально обпльовували один одного - так хотіли перемогти! Титулів більше здобула, звісно, бундесмашина, однак у дечому Німеччина так і не змогла перевершити “помаранчевих”. За підсумками всіх Євро ці дві збірні наразі ділять лідерство за забитими м’ячами. І німці, і голландці по п’ятдесят п’ять разів вражали ворота суперників.

Втім рівновага тут лише на перший погляд. Насправді найзабивнішою командою континенту є збірна Нідерландів. Адже на єврофорумах голландці провели на шість матчів менше від своїх суперників. Відтак середня результативність команди країни тюльпанів складає один і сімдесят дві соті гола щогри!

В спину “помаранчевим” дихають французи. Показник дворазових чемпіонів континенту - гол і ще майже дві третини за матч європейської першості. На третьому місці... хто б Ви подумали? Ні, знову не німці. Збірна Югославії стала останньою збірною, якій вдалося перевершити показник півтора м’ячі на матч. У бундестіму в середньому лиш одна ціла і сорок п’ять сотих гола. Однак разом із тим Німеччина залишається найтитулованішою командою Європи.

То, може, таємниця успіху не така вже й проста?


1. Нідерланди - 1,72 (55 голів/32 матчі)
2. Франція - 1,64 (46 голів/28 матчів)
3. Югославія - 1,57 (22 голи/14 матчів)

Німеччина - 1,45 (55 голів/38 матчів)