УКР РУС

10 років "Мессі з Playstation": епічний покер аргентинця в ЛЧ, від якого кайфував навіть Венгер попри розгром Арсенала

6 квітня 2020 Читать на русском

Десять років тому Ліонель Мессі оформив перший покер за Барселону проти Арсенала в чвертьфіналі Ліги чемпіонів (4:1). Аргентинець отримав вишуканий комплімент від Арсена Венгера.

6 квітня 2010-го Мессі фактично самотужки обіграв Арсенал, відзначившись чотирма фантастичними м'ячами. Після нічиєї в першому поєдинку (2:2) Бендтнер шокував Камп Ноу голом на 18-й хвилині. Перелякана каталонська публіка застигла на власних місцях... поки не з'явився той, кого французький фахівець після гри величатиме "мультяшним героєм". Ще до перерви три голи Лео розставили все по своїх місцях. Перший – ракета у ближню дев'ятку після імпровізованої стіночки з суперником, другий – неробочою правою, третій – ефектний черпачок над безпорадним Альмунією, четвертий – фірмове знущання з оборони, поміж ніг воротареві.

Кака назвав сильнішого у протистоянні Мессі та Роналду

"Якщо невимовне – це те, що не можливо пояснити словами, то Мессі вже перебуває на рівні невимовності. Якщо футбол – це характер, голод і мистецтво, Мессі – це футбол. Інколи Лео виглядає всемогутнім, інколи Лео – це цілий клуб. Messi Club Barcelona. Нинішня Барса може розривати суперників поетичним колективним футболом, в інших випадках – вона передає нитки гравцеві, який перебуває вище за інших. Мессі – вбивця, що малює картини Пікассо. Це володар повітряних потоків, який стає тотальним футболістом", – оспівувало перфоманс аргентинця мадридське видання AS.

Арсен Венгер йшов на прес-конференцією зі змішаними почуттями. З одного боку – чергове фіаско у Лізі чемпіонів, з іншого – гра маленького генія, яка не залишила його байдужим. "Мессі – гравець з Playstation. Він ще молодий і може досягти немислимих речей. Він робить неможливе. Я знаю мало виконавців, які могли б забити той четвертий м'яч. Мессі стане цілою епохою в футболі", – зазначив французький фахівець.

Через десять років Мессі все ще здатний забивати стільки ж в одній грі, як це було проти Ейбара на Камп Ноу. Крім Арсенала, він чотири рази "виписував" покери: Валенсія (2012), Еспаньйол (2012), Осасуна (2013). А ще Лео поклав п'ять у ворота Леверкузена в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів (2012). Магія, яка триває цілу вічність. Після матчу з Арсеналом аргентинець прибив Реал у Мадриді, принісши каталонцям золотий дубль. Лише епічний "автобус" Інтера з Моурінью зупинив Лео. Однак, він обов'язково повернеться заради пам'ятної ночі на Вемблі та багатьох інших, не менш значущих для історії гри.

Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу, матч-відповідь

Барселона – Арсенал – 4:1

Голи: Мессі, 21, 37, 42, 88 – Бендтнер, 18

Барселона: Вальдес – Алвес, Маркес, Міліто, Абідаль (Максвел, 53) – Хаві, Бускет, Кейта – Педро (Іньєста, 86), Боян (Яя Туре, 56) Мессі

Арсенал: Альмунія – Санья, Вермален, Сільвестр (Ебуе, 63), Кліши – Денілсон, Діабі – Волкот, Насрі, Росіцкі (Едуардо, 73) – Бендтнер

На Мундіаль – із трясовини: історія англійця, який зміг – ретро дня